Top Social

Mini Pizzalar

1/18/2022
mini pizza


2022 yılının ilk tarifi ile karşınızdayım nihayet :) Maalesef yıla hızlı bir giriş yaptık ailecek. 2 yıldır ustalıkla kaçtığımız Covid sonunda bizim eve de uğradı. Yılbaşından 2 gün sonra Pazar sabahı Gökçe çok halsiz ve ateşle uyandı. Doğru hastaneye koştuk, influenza ve covid testleri, kan tahlili, serumlar derken, elimizde sonuçları negatif olan testler ve antibiyotikle ayrıldık. 


Akşamüstü eşimde de halsizlik başladı. Ertesi gün kalktığında daha da kötü olduğunu söyleyip pcr testi için hastaneye yollandı ve akşamüstü covid pozitif olduğunu öğrendik. Böylece üçümüzün eve kapandığı 10 günlük bir dönemle yıla başladık :( Ben bu süreçte 2 kez pcr yaptırmama rağmen hep negatif çıktım ama bir iki gün bende de hafif belirtiler oldu. Neyse ki çok sorun yaşamadan atlattık, geçti gitti.


mini pizza

Vakaların tekrar artmasıyla birlikte ofiste çalışan sayıları da azaltıldı ve ben yine homeoffice çalışmaya başladım. Gökçe okuldan dönünce ne yedirsem diye düşünmeler de başladı. Geçen Cuma öğlen arası hemen bir pizza hamuru yoğurdum, Gökçe gelince kendisi üstünü hazırlamayı seviyor bana da kolaylık oluyor :) 


İşte bu hamurdan bir miktar artmıştı, ben de ertesi gün kahvaltı için mini pizzalar hazırlamaya karar verdim. O sırada da minik bir video çektim. Yıllardır kullandığım bir pizza hamuru var, blogda gerilerde kalmıştı bu vesileyle onu da hatırlatmış olayım dedim. Hem çok pratik hem de çok lezzetli oluyor.

mini pizza

Üstüne sos olarak Kuka Çiftlik'in Lutenitsa Sosunu kullandım. Siz domates sos hazırlayıp sürebilirsiniz. Üstünde kullandığım sucuk ve çeçil peyniri de yine aynı markanın ürünleri. Burada önemli olan güzel bir hamurumuzun olması, üstünü süslemek sizin damak zevkinize ve hayal gücünüze kalmış :)


Aşağıdaki tarif önceki pizza hamuru tarifimin yarım ölçülü versiyonu. Mini Pizza için de yeterli olacaktır ama siz çok yapmak isterseniz şurada tam ölçülü hali var.  


Bu arada minik de bir video çekmiştim hazırlarken. Onu da paylaşayım :)




2 yorum on "Mini Pizzalar"
  1. Öncelikle geçmiş olsun Özge hanım. Yine pratik bir tarif ve güzel anlatım. Hemen denemelik. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil