Top Social

Bütün Portakallı Yumuşacık Kek

6/05/2023
portakallı kek


Yaz mevsimine girmek üzereyken bu portakallı kek de nedir diyeceksiniz, haklısınız. Aslında bunu instagramda reel olarak paylaştım epey önce ve son dönem en çok ilgi gören yayınım oldu. Bunda pratik oluşunun da payı büyük diye düşünüyorum. Hızla akıp giden hayatta hepimizin aradığı, çok uğraştırmayan ama lezzetli olan tarifler değil mi zaten?


Baktım ki blogda yazılı olarak da hazırlamışım ama paylaşmamışım, dedim ki belki kıyıda köşede kalmış portakallar vardır, olur ya bir kek yapalım dersiniz :) Ya da ben yayınlayayım da siz kış gelince yaparsınız. Açıkçası instagramda aradığım tarifi bulmakta çok zorlanıyorum, kendim bile tariflerime bakarken google da ozgeninoltasi xxx tarifi diye aratıp ulaşıyorum. O yüzden buraya kaydetmeyi önemsiyorum.


bütün portakallı kek


Tarifi ben sevgili Semra'da görmüştüm ve işte rendeleme falan gerektirmeyen nefis bir portakallı kek mutlaka yapmalıyım diye düşünmüştüm. Bir pazar günü Gökçe'ye hadi dedim kek yapıcaksın ben de video çekicem, benimkinin en sevdiği şey tabii :) Bu video da öyle çıktı ortaya. Aşağıya tarifin detaylarını ekliyorum.


Tarifle ilgili kafalarda tek soru var, kabuklarıyla rondodan geçirdiğimiz portakal keke acılık vermiyor mu? Net söylüyorum asla acılık olmuyor. Ama ince kabuklu portakal kullanırsanız çok daha iyi olacaktır lezzeti. Bir de en az 45 dk pişmesi lazım ki içi iyice pişsin. Erken çıkarıp aa içi çiğ kalmış demeyin. Diğer keklere göre biraz daha geç pişiyor. Mutlaka kürdan testi yapın çıkarmadan önce.


Hadi o zaman buyrun tarife, mutlaka deneyin, yorumlarınızı bekliyorum.


PORTAKALLI KEK



Bütün portakalı rondoya at çek, kek harcına ekle, şipşak portakallı kek hazır


Porsiyon: 10-12 Dilim
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

1 portakal (alt üst kapağını kesin kabuklarıyla dilimleyin)
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağ ve ayçiçek karışık kullandım)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üstüne damla çikolata (isterseniz)

HAZIRLANIŞI

  • Portakal ve toz şekeri rondoya alıp püre haline gelene kadar çekin
  • Çukur bir kasede 3 yumurtayı mikserle beyazlaşana kadar çırpın
  • Üstüne portakal püresini ve sıvıyağı ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyip yine tel çırpıcıyla un kaybolana kadar karıştırın
  • Yağlayıp unladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
  • Üstüne isterseniz damla çikolata serpiştirin.
  • 180 derece fırında 45 dk kadar pişirin. Yavaş pişiyor ama sonunda içi yumuşacık oluyor.


  • NOTLAR

  • Bardak olarak 200 ml standart bardak kullandım

  • Anahtar Kelime: portakallı kek, bütün portakallı kek Kategori: kek
    6 yorum on "Bütün Portakallı Yumuşacık Kek"
    1. Merhaba Özge Hn, tarif gerçekten pratik duruyor. Damla çikolatayı üzerine serpmek yerine içine, kek harcına katarsak da olur değil mi? 45 dakika pişeceği için yanar mı diye endişelendim.
      Çok teşekkürler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba, tabii içine de katabilirsiniz, üstte kaldığında da yanmadı ama içiniz rahat olsun. Umarım seversiniz.

        Sil
    2. Instagram ile ilgili yazdıklarınızı görünce ben de bir katkıda bulunmak istedim. Instagram vb.diğer uygulamalar blogları ya da websitelerini arka plana atmış gibi görünse de sizin de dediğiniz gibi oralarda bir şey arayıp da bulmak oldukça zor oluyor. Bu sebeple burayı da güncel tutmanız bizim gibi sitenizi takip ederek tarifleri uygulayanlar için çok önemli, teşekkür ederiz :) Tarif de çok güzel ve pratik görünüyor, hemen denemek lazım :))) Portakal yerine limon ile de yapılabilir sanki, çok mu ekşi olur ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hala blogumu takip edip hatta yorum yazan sizler iyi ki varsınız. Ben gücüm yettikçe tariflerimi buradan da yayınlamaya devam edicem. Limonla denenebilir bence ama çok mu ekşi olur kısmından emin değilim, belki şekeri biraz artırmak gerekebilir :)

        Sil
    3. O kadar seviyorum ki blogunuzu, instagramda limon yaban Mersini kekinizi eklediniz mi diye bakmak icin girdiğimde hem yaz meyveli hem de bütün portakal kekinizi kaydettim ! Harikasınız ! @asligok81

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hala blogumun okunuyor olması beni çok mutlu ediyor. Burası 12 yıldır çocuğum gibi emek verdiğim bir yer. Sizin de değer vermeniz harika bir şey. Bu arada yeni yazıları kaçırmamak için sağ taraftaki e-postayla kayıt ol kısmını tavsiye ederim.

        Sil