Top Social

Karnabahar Steak (Biftek)

1/31/2024

Blogda eskisi kadar sık tarif yayınlamıyorum farkındayım ama bu tarifin mutlaka burada yerini almasını istedim. Sık sık bir yerlerde karşıma çıkan ve benim asla lezzetli olacağına inanmadığım bir tarifti karnabahar biftek. Ben karnabaharı tek şekilde yiyorum o da graten olarak yani kıymalı ve beşamel soslu. Yumurtalı kızartmasını da severim de onunla uğraşmıyorum pek. 


Neyse, geçenlerde Güzel Gıda için Ocak ayı tarifi ne hazırlasak diye düşünürken bu tarifte karar kıldık, temiz ve güvenilir baharatları var markanın biliyorsunuz belki. Onları kullanarak hazırladık.


O kadar pratik ki, zeytinyağı, sarımsak tozu, soğan tozu, kırmızı toz biber ile bir sos hazırlıyoruz sonra dilimlediğimiz karnabahara sürüp doğru fırına. Pişince üstüne biraz kaşar hoop eriyene kadar fırına. Sonra afiyetle yiyoruz. Beklediğimden çoook daha lezzetli oldu. Bu kadar az baharatla böyle bir sonuç inanılmazdı. Hatta eşim de akşamüstü acıkmış ne yesem diye bakarken, çekim sonrası direkt daldık karnabahara :)

karnabahar steak

Ben bir kaç tarif inceledim, sosun içine parmesan ekleniyor 2 yemek kaşığı ki bence çok yakışır, ama evde olmadığı için ben beyaz peynir rendeledim gayet güzel oldu. Üstüne de mozarella kullanılmış, tabii ki ben kaşarla değiştirdim.  

karnabahar biftek

Karnabaharı ortadan ikiye bölüp her iki parçadan 1 er dilim çıkarıyoruz geri kalan çiçekler dağılıyor. O kısımları da 2 gün sonra küçük küçük tepsiye dizip soslayıp pişirdim şahane oldu. Yani bu tarif bizim evin menüsüne giriş yaptı. Sık sık yapılacak bundan sonra. Size de tavsiye ederim.


karnabahar biftek

Çiğden koyunca fırında pişer mi endişeniz olmasın gayet güzel pişiyor. Siz istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz ben en sade halini verdim.


Denerseniz yorumlara beklerim.



KARNABAHAR STEAK (BİFTEK)



Fırında baharatlı peynirli karnabahar dilimleri herkesin favorisi olacak


Porsiyon: 2 Dilim
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

* Bir orta boy karnabahar
* 1/4 Su bardağı zeytinyağ
* 1 çay kaşığı Sarımsak Tozu
* 1 çay kaşığı Soğan Tozu
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı tuz
* Bir tutam karabiber
* 2 yemek kaşığı beyaz peynir rendesi (varsa toz parmesan daha iyi olur)
* Üstü için 1/2 su bardağı kadar kaşar peynir
* Üstünü süslemek için bir tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle sosu hazırlamak üzere bir kaseye zeytinyağ ve baharatları koyun, biraz da peynir rendeleyip karıştırın (toz parmesan varsa o daha iyi olabilir)
  • Karnabaharın yapraklarını bıçakla çıkarın, karbonat ve sirkeli suda bütün halde bekletip yıkayın. Kuruladıktan sonra önce 2 ye bölün sonra o parçalardan da 2 parmak kalınlığında birer dilim kesin (Kalan karnabahar parçalarını farklı bir tarifte değerlendirebilirsiniz)
  • Bu iki dilimi fırın tepsisine koyun, sosu frçayla her tarafına sürün (Altına, üstüne , yanlarına)
  • 200 derece ısınmış fırına koyun 20 dakika kadar pişirin, bıçakla kontrol edin yumuşadıysa fırından alıp üstüne kaşar serpin ve tekrar fırına atın.
  • Kaşar eriyince tabağa alın üstüne maydanoz serpip servis edin.
  • Anahtar Kelime: karnabahar, karnabahar biftek, fırında karnabahar Kategori: sebze
    Post Comment
    Yorum Gönder