Top Social

Ağızda Eriyen Elmalı Kek

10/30/2014

Bugün vereceğim tarif, şimdiye kadar yediğiniz en iyi elmalı kek tarifi olacak:) Biraz iddialı oldu biliyorum ama sizi merak ettirip, yapmanızı sağlamak istiyorum. Aroması ve yumuşacık ağızda eriyen dokusuyla sizin de çok seveceğinize eminim.

Son haftalarda kek olayına takmış durumdayım, sürekli farklı kekler deniyorum. Evden yayılan mis gibi kek kokusu beni inanılmaz mutlu ediyor. Özellikle tarçın kokusunu kışa çok yakıştırıyorum...

Bu elmalı keki farklı kılan özelliği nemli bir kek olması, o nemi de içine koyduğumuz krem peynir sağlıyor. Üstelik sadece nem değil lezzet de katıyor. Cheesecake benzeri bir kek oluyor.


Bu arada kekte kullandığım yeşil elmalar taa memleketinden, Bursa'dan geldiler. Oralarda tanıdık kimse yok, ama sağ olsun memlekettengelsin.com en iyi ürünler neredeyse bulup bize yolluyor. 

Geçenlerde yeni hizmetleri haftalık ve aylık düzenli siparişi tanıtmak için bir koli gönderdiler, içinde tarhanadan sucuğa, şalgam suyundan kerevize bir çok ürün vardı. Hepsi de kendi memleketlerinden özenle seçilmiş ürünler. Haftalık veya aylık siparişler sayesinde, her hafta size tazecik seçilmiş, meyveler sebzeler gönderiyorlar. Pazara gitmenize gerek kalmıyor. 
İşte bu koliden çıkan yeşil elmalar da mis kokulu bir keke dönüştüler. Diğer ürünleri de en az elmalar kadar taze ve lezzetliydi, kimi Gökçe'nin çorbalarına girdi, kimi yemeklerimize lezzet kattı. Sizi de bu siteden haberdar etmek istedim, belki denemek istersiniz.

Eee bu kadar anlattın hani tarif diyorsanız buyrun sizi şöyle alalım;

Malzemeler
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 110 gr oda sıcaklığında tereyağ (Bir margarinin yarısından biraz daha az)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (yoksa vanilin kullanabilirsiniz)
  • 170 gr krem peynir/labne (Ben Muratbey Sürmeli Peynir kullandım)
  • 2 büyük yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 bardak küp küp doğranmış elma (2 büyük ya da 3 küçük elma yetiyor)
Hazırlanışı
  • Bir kaba yumuşamış tereyağ, 3/4 su bardağı toz şeker, krem peynir ve varsa vanilya ekstresini koyup yaklaşık 3-4 dakika mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Üzerine un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin (toz vanilin kullanacaksanız onu da bu aşamada ilave edebilirsiniz) Un gözden kaybolana kadar kaşıkla veya spatulayla iyice karıştırın (Kek yaparken un ilave edildikten sonra çok fazla karıştırmak kekin dokusunu bozacaktır)
  • Ayrı bir kapta 1/4 su bardağı toz şeker ve 2 tatlı kaşığı tarçını karıştırın, bu karışımdan 3 yemek kaşığı alıp bir kabın içinde küp küp doğradığınız elmaların üzerine döküp iyice karıştırın. Elmaları kek hamurunuza ilave edip harmanlayın.
  • 23 cm civarındaki kek kalıbınızı yağlayıp kek hamurunu kalıbınıza dökün
  • Kalan tarçınlı şeker karışımını kekin üzerine serpin.
  • 180 derece ısınmış fırına koyup 1 saat 15 dk. kadar pişirin.
  • Bu sırada üstündeki şekerler yandığı için kek yanıyor sanıp korkmayın, çok kararırsa üstünü folyo ile kapatın.
  • Fırından çıkınca biraz dinlenip soğumasını bekleyin, yoksa kekiniz keserken parçalanabilir. Biraz dinlenince tam kıvamına geliyor. Hatta bir gün önceden yaparsanız daha iyi olacaktır.
* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
13 yorum on "Ağızda Eriyen Elmalı Kek"
  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, deneyecem bu tarifinizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sonucu bekliyorum :) Afiyet olsun şimdiden...

      Sil
  3. Yeşil elma şart mı, kırmızı olmaz mı (evdeki elmalar bozulmadan yapsam dedim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok şart değil tabii ki, her türlü elma olur :)

      Sil
  4. elmanın girdiği herşey mükemmel oluyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, elma ve tarçın uyumu harika gerçekten.

      Sil
  5. ellerinize sağlık :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Yarın pişirip yorumlarımı yazacağım müthiş görünüyor ☺️

    YanıtlaSil
  7. Merhaba;
    Nihayet ağızda dağılan elmalı keki denedim. (Elmalı yumuşak kek altına yorum bırakmıştım konu ile ilgili). Gerçekten enfes bir lezzet. Kadifemsi bir yapısı var ve insanın yedikçe yiyesi geliyor, öyle hafif, öyle yumuşak, anlatılmaz yaşanır bir lezzet. Tarif tam tutuyor ama ben 55 dakika kadar pişirdiğimde pişmişti, yapacak olanların kontrollü pişirmesinde fayda var. Teşekkür ederim, tarif için. İyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, yorum bıraktığınız için de ayrıca teşekkürler, blog yorumları çok değerli:) Pişme süresini kontrollü uygulamakta fayda var, verdiğim sure biraz uzun ama içi pişmeyebiliyor bazen. Dediğiniz gibi 50 dk dan sonra gözatmak lazım 👍👍

      Sil