Top Social

Cornflakes'li Tavuk Tarifi

6/09/2011
Cornflakesli tavuk

 
Bir iki sene öncesine kadar çok fazla tavuk sevmezdim, benim için tavuk eti lezzetsizdi ve yenmese de olurdu... Ta ki kremayı keşfedene kadar :) 

Krema her ne kadar faydalı bişey olmasa da içine girdiği her yemeğe mükemmel bir lezzet veriyor, ben de sık sık kullanıyorum maalesef. İleride bir kaç tane daha tavuklu tarif paylaşıcam. 
   
Buyrun, yapması çok kolay, görünüşü güzel, kendisi lezzetli bir tavuk tarifi;


Cornflakesli tavuk tarifine geçmeden önce; yaptığım tüm tavuklu yemeklerde tavukları 15-20 dk.beklettiğim bir marine sos var onu anlatıcam.


Tavuk Marine Sosu:

- Tavukları (ben kemiksiz but alıyorum kasaptan, tavuk bonfile diye geçiyor adı sanırım, sıyrılmış tavuk eti ama mutlaka buttan olacak göğüs eti değil) çukur bir kaseye koyun, üstüne 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı hardal, 1 sarımsak rendesi, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, yaklaşık yarım çay bardağı süt ekleyin. İsteğe göre biraz kekik, kimyon, tuz ekleyin. Bu sosta 15- 20 dk bekletin.  



Cornflakesli Tavuk Tarifi

Tavukları sosla birlikte bir fırın kabına alıyoruz, aralarına patatesi istediğimiz şekilde doğrayıp koyuyoruz (ister küp küp, ister dilim dilim olabilir). Üstüne 1 paket yemek kreması döküyoruz, tavukların üstüne çıkacak kadar. En üste de bolca mısır gevreği (cornflakes) döküyoruz (2 parmak kalınlığında olabilir). 

Fırına atmadan önce üstüne kapak ya da folyo kağıdı kapatıyoruz mutlaka, bu çok önemli çünkü tavuklar pişene kadar gevrekler yanabilir. Daha sonra 220 derecede 30 dk kadar pişirip üstündeki kapağı çıkarıp 15 dk.da bu şekilde pişiriyoruz. Tavuklar iyice pişip, mısır gevrekleri kızarınca fırından çıkarabiliriz.

5 yorum on "Cornflakes'li Tavuk Tarifi"
  1. bu süperr bişii sana katılıyorumm. ama sarımsak eklemesekte olur mu?? Malum benim koca yemiyor.. Tadında çok büyük bir eksiklik yaratır mı ??

    YanıtlaSil
  2. Tabii ki sosa sarımsak koymadan da olur. Pek bir fark yaratmaz. Hafif bir lezzet veriyor sadece.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık güzel bi tarif oluş sitenizi takibe aldım banada beklerim sevgiler..mutfaksevgisi.com

    YanıtlaSil
  4. servis edilmiş halini de görseydik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifi blogu ilk açtığım zamanlarda eklemiştim, maalesef o zamanlar fotoğraf konusunda çok iyi değildim, bu yemeğin servis edilmiş hali de çok fotojenik değil aslında :) Ama fotoğrafı yenilenecek tarifler listemde ilk sırada, benim de içime dert oluyor çünkü bu fotoğraf.

      Sil