Top Social

Ev yapımı bulyon ve buz torbaları hakkında...

6/26/2011
Eskiden beri hazır çorbaların, et-tavuk suyu bulyonların zararlı olduğunu biliyordum, ama yine de lezzet versin diye pilavlara, bazen çorbalara bulyon koymadan duramıyordum. Ancak son zamanlarda MSG'nin (mono sodyum glutomat-E621) zararları ile ilgili bir çok yazı okudum ve hazır çorba ile bulyonları tamamen hayatımızdan çıkardım.

Bu sefer de yaptığım pilavlar çok lezzetsiz gelmeye başladı, ben de pilavlara, çorbalara gerçek tavuk suyu veya et suyu koymaya karar verdim. Tavuk/et suyu nasıl yapılır bunu anlatmıycam çünkü internette bir çok tarif var. Benim size vereceğim bilgi, bu hazırladığımız tavuk/et sularını dolapta nasıl muhafaza edeceğimiz. Kavanozlarda deepfreeze'de saklamak çok zor çünkü çözülünce hepsini kullanmak lazım. 

Ben şöyle bir şey yapıyorum, marketlerde buz torbaları satılıyor, buzdolabı poşetine benziyor ama buz kalıbı gibi bölmeleri var. Hazırladığım et/tavuk suyunu soğuduktan sonra bu torbalara doldurup ağzını bağlıyorum ve deepfreeze'e atıyorum. Gerek oldukça buz kalıbı halinde çıkarıp kullanıyorum. Çok pratik bir yol, herkese tavsiye ederim.

(Not: Ben tavuk suyu hazırlamak için kasaptan bir kilo çorbalık tavuk aldım. Üstüne su ve tuz ekleyip düdüklüde kaynattım. Piştikten sonra da suyunu süzdüm. Lezzet vermesi için kaynatırken, soğan, havuç, kereviz gibi sebzeler de konulabilir)

Post Comment
Yorum Gönder