Top Social

Sebze ve meyveleri bozulmadan saklamanın tek yolu...

6/09/2011
Sizi bilmem ama benim için sebzeleri uzun süre dolapta muhafaza etmek bir süre öncesine kadar epey zordu. İki kişi olmamız dolayısıyla çok fazla sebze tüketemiyoruz, çalıştığımız için de haftasonları topluca alıp 1-2 hafta boyunca taze kalsın istiyoruz. Yumuşadığı için attığım havuçları, salatalıkları düşününce şimdi üzülüyorum.


Eğer sizin de böyle bir derdiniz varsa, size tek önerim Tupperware'in saklama kapları olacak. İlk başta bana çok saçma gelmişti plastik kaplara (ki kendisi bildiğiniz plastik değil) o kadar para vermek. Eminim bir çok kişi de aynı tepkiyi veriyordur. Evlenirken dayanamayıp 2 tane küçük Tupperware kap almıştım indirimdeyken. Ve bir sürü de normal bildiğimiz saklama kaplarından. 

Bir gün maydonozları yıkayıp kurutup koydum içine, dolapta abartısız en az 3 hafta taze şekilde kaldığını görünce inanamadım. Sonra 2 küçük kap yetmez oldu. Diğer kaplara ne koysam 1 hafta içince bozuluyordu. Yavaş yavaş diğer kapları atıp Tupperware almaya başladım. En son havalandırma ayarı olan sebzeliklerden aldım (tini mini hanım serisi) ve buzdolabımın sebzeliğini kullanmaz oldum. İçine koyduğum havuçlar, salatalar, yeşil biberler 1 ay bile kalsa ilk günkü tazeliğini koruyor.
                                     

Eğer yakınınızda satan biri varsa mutlaka inceleyin, katalog fiyatları biraz yüksek olmakla birlikte her hafta indirimli ürünler açıklanıyor. Zaten verdiğiniz paraya fazlasıyla değiyor. Alıp da pişman olduğum tek bir ürünü bile yok.

Özellikle aşağıda görülen buzluk serisi mükemmel, kapakları çok esnek, buzluktan çıktığı anda bile kolayca açılıyor, içine yıkayıp doğradığım dereotunu koyuyorum mesela, kullanacağım zaman açıp alıyorum bir tutam :) İçindekileri buzlandırmaması ve o buz kokusunun olmaması da en güzel yanı.

6 yorum on "Sebze ve meyveleri bozulmadan saklamanın tek yolu..."
  1. haklısın bende buna şahidim.. Ama buzdolabımında hakkını yiyemem. Sebze-meyve çekmecesinde 2.5 hafta üstelik kap içerisinde değil açıkta salatalarım, havuçlarım çıtır çıtır kaldı.. Marka sölemiyim reklama girer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. söyleseydin keşke buzdolabı almayı düşünüyorum da

      Sil
  2. Haklısınız kızlar Tupperware gerçekten muhtesem Bende boy boy çeşit çeşit renk renk var... ustelık urunler 10 yıl garantılı ve sorgusuz sualsız degısım yapılıyor arıza halınde

    Sevınc

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet muhteşemler gerçekten her ürününe gözü kapalı güvenirim, alıp da hayal kırıklığına uğradığım olmadı hiç.

      Sil
  3. bende bu tinimini'den var ama kullanmasını bir türlü bilemiyorum.salatalık havuç için düğmelerini nasıl tutuyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerinde her sebze için gösteriyor benimkinde sendekinde yok mu? Sanırım iyice havasını çıkarıp iki deliği de kapalı tutuyordun. Emin değilim ama biri açık da olabilir bakmam lazım

      Sil