Top Social

Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye

2/10/2012

Kurabiye sevmem diyenlerden misiniz? Bu kurabiyeyi yemeden karar vermeyin derim ben. Başka kurabiyelere hiç ama hiç benzemiyor. 

Bir kere çok şekerli değil içinizi baymıyor, sonra kıyır kıyır, ağzınıza attığınız gibi dağılıyor nasıl bitti anlamıyorsunuz, üstelik de yapması çok kolay. Tabii ki anlatmakla olmaz mutlaka denemelisiniz. 

Bu kadar reklamdan sonra gelelim tarifine. Aşağıdaki ölçülerde yaparsanız çok fazla çıkıyor, saymadım ama 50 tane civarında olabilir.  Ben genellikle yarım ölçü yapıyorum. Ama bolca yapıyım bir kaba doldurur gidip gelip yerim diyorsanız ben size engel olmıyım :)

Malzemeler
  • 1 paket margarin - Ya da 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (bu pek sevmediğim bir ifade ama bolca un kaldırıyor diyebilirim)
  • 1 bardak ceviz içi (kurabiyelerin içine koymak için)
  • Pudra şekeri ve tarçın (üstü için)
Hazırlanışı
  • Öncelikle şunu söyliyim malzemelere bakıp aa kesin bişeyleri yazmayı unuttu bu kadar malzemeyle olur mu demeyin. Gerçekten bu malzemelerle yapılıyor.
  • Yumuşamış olan margarin/tereyağını, hamuru yoğuracağınız kaba koyup üzerine şekeri ekleyin ve bir güzel mıncıklayın, şekerle yağ iyice birbirine karışsın.
  • Sonra üzerine 1 bardak un ve kabartma tozunu ekleyin yoğurmaya devam edin. Bundan sonra yapılacak tek şey sert bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekleyip iyice yoğurmak. Hamur kulak memesi kıvamından daha sert olacak. 
  • Hamuru yoğurduktan sonra elinize bir parça hamur alın düzleştirin ortasına bir parça ceviz koyun (cevizler ağza gelecek gibi irice olursa çok daha iyi olur)
  • Ceviz ortada kalacak şekilde hamuru yuvarlayıp top haline getirin. Topların büyüklüğü bir lokmada yenilecek gibi olsun çünkü ısırınca dağılıyorlar.
  • Yağladığınız tepsinize kurabiye toplarını dizin önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kahverengileşmeye başlayınca fırından çıkarabilirsiniz.
  • Önceden çukur bir kaba bir miktar pudra şekeri ve 1 çay kaşığı kadar tarçını karıştırıp hazırlayın fırından çıkan kurabiyeleri bu karışımda yuvarlayıp her tarafına bulaşmasını sağlayın. 
Afiyet Olsun...
Fırından çıkmış kurabiyeler, pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanırken

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
26 yorum on "Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye"
  1. harika görünüyor. en kısa zamanda deneyeceğim. blogunu çok sevdim bu arada.Neşeli, eğlenceli, yararlı gibi unsurları bir araya getirmişsin:))) tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bu yorum beni çok mutlu etti :) Ben de şimdi blogunu gezdim ve izlemeye aldım, özellikle psikolojiye olan ilgimden dolayı çok severek okuyacağım.

      Sil
  2. Hımm...lezzetli görünüyor. Cevizi de severiz ailece, denemek için not aldım izninizle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım siz de seversiniz. Ben çok kurabiye seven biri değilimdir ama bu tarif gerçekten harika :) Şimdiden afiyet olsun.

      Sil
  3. Teşekkürler. Evde yaptığım tatlılarda genelde şekeri hep az koyarım. Çok sevmem yapış yapış. Çocuklar da öyle alıştılar. O yüzden bu tarif dikkatimi çekti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bu kurabiye tam size göre, hamuru epey tatsız oluyor, lezzeti veren üzerine ekilen pudra şekeri. Ben de hiç sevmem çok şekerli tatlıları. Tariflerdeki şekeri de genelde azaltarak eklerim :)

      Sil
  4. Denedim... Harika oldular. Sekeri, tadi tam kivaminda. Boyle guzel ve kolay bir tarifi bizimle paylastiginiz icin cok tesekkurler !!! :) Valla cok guzel oldular. =]

    YanıtlaSil
  5. Denedim güzel oldu.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. dün yaptım içine 1 cay kaşıgı kadar mahleple 1 çay kaşıgı gercek vanilya koydum. çok güzel oldu tarif için tşkler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tatlı kurabiyelerde mahlep hiç denemedim, gerçek vanilya eminim çok güzel olmuştur. Afiyet olsun.

      Sil
  7. Ozgecim sayende ne yapsam diye dusunmuyorum mutlaka blogunda vardir diye aramaya buradan basliyorum:) Hemen yapacagim yalniz bir sorum var findikla denedin mi findik ceviz karisik mi yapsam diye dusundum elimde bol miktarda findik var da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim sağol :) Fındıkla hiç denemedim açıkçası ama o şekilde de güzel olur. Elinde varsa onları kullan bence. Sonucu bekliyorum :)

      Sil
  8. Merhaba..İlanı girdiğinizden 2 sene sonra :) gözüme takıldı ve bugün yaptım. Gerçekten çok güzel oldu. Oldu ama, verdiğiniz ölçülerde yaptığım halde küçük mandalina ebatında ve o kadar da yüksek değil ancak 23 tane oldu. Siz nasıl 50 tane çıkardınız anlayamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kucuk mandalina ebati biraz buyuk olmus. Soyle soyliyim pismis hali en fazla ceviz buyuklugunde olacak. Pismemis hali epeyce kucuk yani. Sizinkiler biraz buyuk oldugu icin az cikmis. Dedigim gibi isirmak zorunda kalmadan tek lokmada yenecek gibi olmali.

      Sil
  9. Ben önce gözümü doyurdum demek ki :) Ama tarifinize, emeğinize sağlık çok lezzetli oldu :)

    YanıtlaSil
  10. Yarın kızımı görmek için arkadaşlarım gelecek ve bu tür durumlarda kurtarıcım annecim de şehir dışında. İş başa düşünce hemen sizin blogu açtım tabiki :) Önce bu nefis kurabiyeden, sonra ondan nefis havuçlu cevizli kek ve patatesli poğaçadan yaptım kızım babasıyla oynarken. Yarın sabah da kısır yaptım mı tamamdır bu iş. Ayda yılda hamur işi yapan ben bile her verdiğiniz tarifle harika işler çıkarıyorum. Sizi seviyorum Özge Hanım, çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, çok mutlu etti yorumunuz beni :) Sonuçtan memnun kalmanıza çok sevindim. Bir çok kişi tarifleri denemesine rağmen yorum bırakmıyor, o yüzden ben de sizin gibi takipçileri çook seviyorum, çünkü bu geri bildirimler blog yazarları için çok önemli ve motive edici oluyor, kocaman sevgiler :)

      Sil
  11. Tarifinizdeki 1 paket 250n gr paket mi 500 gr paket mi? 1 paket kabartma tozu ?? kaç gram yada kaşık ölçüsü yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Türkiye dışında yaşıyorsunuz sanırım. Çünkü Türkiye'de paketler 10 gr standart ölçüdedir, dolayısıyla bütün tariflerde 1 paket kabartma tozu yazar :) Yaklaşık 2,5 tatlı kaşığı (Teaspoon) ölçüsünde oluyor.

      Sil
  12. Denicem işallah güzel olur teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, yap kaç gram acaba

    YanıtlaSil
  14. Margarin yerine tereyağı kullanabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii kullanabilirsiniz, hatta ben de tarifi güncelleyeyim, ben de tereyağ kullanıyorum tüm tariflerde :)

      Sil