Top Social

Meral Okay...

4/11/2012

P.tesiden beri yüreğimde bir ağırlık var, canım bişey yazmak istemiyor. Oysa ki ne güzel bir haftasonu geçirmiştim... Yazılacak şeyler biriktirmiştim... P.tesi toparlayıp yazacaktım... Sabah oturdum şöyle bir gazetelere bakayım dedim... O zaman gördüm o haberi... Meral Okay hayatını kaybetti... İnanmadım başta, hasta olduğundan bile haberim yoktu ki, belki duymuştum da aklımın arka köşelerine atmıştım. Haberin doğru olduğunu anladıktan sonra bir taş oturdu yüreğime, hiç bir şey yapmak istemedim. Öylece kalakaldım.

Hani tanımadığınız ama çok sevdiğiniz insanlar vardır ya öyleydi benim için... İlk kez, çok sevdiği eşi Yaman Okay'ı 1993'te yine o uğursuz hastalık yüzünden kaybettiği zaman tanımıştım ben onu, Yaman Okay'ın geride bıraktığı eşiydi o, hakkında çıkan yazıları okumuştum, herkese nasip olsa böyle bir aşk demiştim. Sonra İkinci Bahar'da karşımıza çıktı Kasap Melahat olarak, daha da sevdim. Sürekli takip ettim uzaktan uzaktan, Ayşe Arman'a verdiği röportajda anlattıklarını okuyup hüngür hüngür ağladım. "En zoru bir ölüye aşık kalmak" diyordu. Sonra bir yerde yine şöyle bir cümlesi var: "Böyle bir şölen gibi, bir lunapark gibi sevdalık yaşayınca, bu görkemi taşımayan her şey bir çadır tiyatrosu gibi geliyor insana", yaşadığı özlemi, acıyı taa içimde hissettim. Onun için çok çok üzüldüm. 

Bazıları ölümle bir şekilde başa çıkabiliyor, tevekkülle karşılıyor, hepimiz bir gün gidicez diyorlar ya, ben öyle yapamıyorum. Kabullenemiyorum bir türlü. O kişinin artık olmadığını, olmayacağını kabullenemiyorum. Hele ki kaldırıp toprağın altına koyup çıkıyorsunuz ya, işte bu beni mahvediyor...Biliyorum Ölüm Allah'ın emri de, ayrılık çok koyuyor insana...

Tek tesellim var Meral Okay'la ilgili, bir şekilde Yaman'ına kavuştuğuna inanmak istiyorum. Bu dünyada 19 yıldır yaşadığı hasretin bir şekilde mutlu sonla bittiğini düşünmek istiyorum. Dilerim mutlu ve huzurludur gittiği yerde.
8 yorum on "Meral Okay..."
  1. ben de aynı üzüntü içerisindeyim, kanlı canlı karşımızda görmeye alışmışız ekranlarda, hasta olduğunu bile bilmiyordum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef hastaymış, hayat çok tuhaf, insan nefes aldığı her gün için şükretmeli. Ve sevdiklerini her an kaybedebileceğinin farkında olarak yaşamalı sanırım.

      Sil
  2. ben en çok Meral Okay gibi birinin vefatının yeri göğü yıkmamasına şaşırdım. sana da demiştim ya. O'nu tanımamaları onların kayıbı.

    Can Dündar'ın yazısını okudun mu?Yüzyılın Aşkı belgeselinde Meral&Yaman Okay aşkını da anlatmak istemiş ama Meral Okay kabul etmemiş hala öldüğünü kabullenemediğinden Yaman Okay'ın..çok etkileyici ve özenilesi bir aşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım maalesef, böyle değerli insanlar çok fazla yok ve onları tanımamış olmak da çok büyük kayıp.

      İkisinin aşkı gerçekten etkileyici, insanın aşka inancını tazeliyor, evet bir yerlerde böyle aşklar var dedirtiyor...

      Sil
  3. meral okay denince aklıma senaryolarından, şarkı sözlerinden, oyunculuğundan önce hep Yaman Okay'a olan aşkı gelirdi aklıma. İzlemeye doyamadığım bu kadının sesinin her tonunda , bakışında, gülüşünde Yaman'ı vardı sanki. Ben de inanıyorum ki şimdi Meral Yaman'ına kavuştu. Ve mutlu sonla bu senaryoya noktayı koydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım tüm sevenleri de bizim gibi bununla teselli buluyorlar...

      Sil
  4. Öldüğününü duyduğumda ağladım, cenaze törenini izlerken ağladım, bu yazıyı okurken yine ağladım :((( Ne garip değil mi hiç dokunmadığın, konuşmadığın, hayatın içinde bir an bile paylaşmadıgın bir insan için üzülmek, ağlamak..... Mekanı cennet, yeri Yaman'ının yanı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu ki bu kadar seveni, ardından üzüleni var. Keşke hepimize nasip olsa...

      Sil