Top Social

Seri Katil Hikayelerini Sever Misiniz?

4/24/2012
Ben bayılırım seri katil hikayelerine, film olsun, roman olsun yeter ki seri katilleri anlatsın. Kan görmeye bile dayanamayan, üstelik filmlerdeki vahşet sahnelerinde gözümü kapatan ben, seri katillerin zekalarını hayranlıkla izliyorum. Ardında yatan psikolojiyi merak ediyorum. Hayat hikayelerini heyecanla okuyorum.

Geçtiğimiz günlerde Bumerang'ın Twitter üzerinden yaptığı kitap ödüllü yarışmada Cüneyt Ülsever'in "Azrail Aynası" kitabını kazandım. Ne yalan söyliyim daha önce ne Cüneyt Ülsever'in herhangi bir kitabını okumuştum ne de "Azrail Aynası"nı duymuştum.

Konusuna bakınca Amerika'dan Türkiye'ye uzanan bir seri katil hikayesini anlattığını gördüm ve sırada bekleyen diğer kitapları bir tarafa koyup bu kitaba başladım. Zaten bir solukta da okuyup bitirdim. Güzel bir kurgusu ve sürükleyici bir anlatımı var. Özellikle kitap boyunca seri katiller hakkında bolca ve detaylı şekilde bilgilendirme yapılıyor. Bu durum konuyla çok ilgilenmeyenler için sıkıcı da olabilir yalnız, bu konuda uyarımı yapıyım :) Bir de en hoşuma giden tarafı kitaptaki tüm karakterlerin geçmişleri, kişilikleri v.s. hakkında detaylı analizler var, böylece her birini çok net tanıyor ve anlıyorsunuz.

Hazır yaz tatili de yaklaşıyor, güneşlenirken okuyacak bir şeyler arıyorsanız bu kitap çok iyi bir seçim olacaktır.
5 yorum on "Seri Katil Hikayelerini Sever Misiniz?"
  1. Kitabı ben de kazandım, iyi bir kitap heyecanlı, sürükleyici doyurucu bilgiler var, günümüzle iyi harmanlanmış bir geçmiş ve merak hissini okuyucu da iyi uyandıran bir kitap.Ancak sonu benim için tam hayalkırıklığı idi.Öyle akışı olan bir hikaye de son bu olmamalıydı, bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinize katılıyorum, sonu biraz kafa karıştırıcı ve okuyucu yorumuna bırakılmış. Ama yine de okurken zevk aldığım için sonuna çok takılmadım. Tabii ki daha iyi şekilde bağlanabilirdi.

      Sil
  2. sevilmez mi polisiyeler. Bayılırım, seri katil demişken Dexter'dan bu yana daha bir araştırılası bulurum bu hikayeleri. Ben de kitaplığıma katmak isterim bu romanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye seviyorsan mutlaka oku, zaten çok sürükleyici nasıl bittiğini anlamayacaksın :)

      Sil