Top Social

Ceyda Düvenci ile keyifli bir gün...

6/27/2012
Dün itibariyle tatilden dönmüş bulunuyorum, son hızla blog yazılarıma başlıyorum :) Aslında seyahat izlenimlerimi yazıcam ama öncelikle tatile çıkmadan 1 gün önce katıldığım güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.

EKS Mutfak Akademisinde "Erikli İle Çay Lezzetleri" etkinliğinde Ceyda Düvenci ile harika bir gün geçirdik. EKS'ye vardığımda henüz Ceyda Hanım gelmemişti. Diğer katılımcılarla birlikte oturduk sohbet ediyorduk ki, kapıda bir hareketlenme oldu Ceyda Hanım içeri girdi, ben o olduğuna inanamadım, herkesin söylediği gibi ekranda göründüğünden daha zayıf ve bence daha güzeldi. Tüm sıcaklığı ve samimiyetiyle aramıza katıldı ve sohbete devam ettik.


Daha sonra hepimiz 2 şerli gruplar halinde istasyonlarımızın başına geçtik, her grup için farklı bir tarif vardı, toplamda 6 farklı tarif yapıldı. Sevgili Tuğba ve bana şekerpare tarifi düştü. Ben ilk defa şekerpare yaptım (daha doğrusu Tuğba yoğurdu ben de yardım ettim), şerbetli tatlılarla aram iyi olmadığı için evde hiç denememiştim. Ama sonuçta kıyır kıyır bir şekerpare oldu, ben bile beğendim. Tek sorunu herkesin hemfikir olduğu üzere şerbeti aşırı şekerliydi. Şeker azaltılırsa bence mükemmel bir tarif olabilir.  (Sonraki yazılarımda tarifi paylaşıcam sizinle)



Ceyda Hanım'a da Haytalya Tatlısı düştü. Bence en uğraştırıcı tarifti. Meyveleri küp küp doğrayıp portakal suyu ve şekerli suyun içine koyup üstüne de küp küp doğranmış su muhallebisini ekleyip kaselere paylaştırıp üstüne fıstık serpiliyor. Ceyda Hanım yardım almayıp bizzat kendisi yaptı, yemek yapmayı çok sevdiğinden ve sık sık farklı tarifler denediğinden de bahsetti.
     


Herkes tariflerini bitirdikten sonra EKS'nin arka bahçesinde özenle hazırlanmış masalarda yerimizi aldık, arkadaşlarla yapılan çay partisi tadındaydı her şey. Açık büfeden hem bizim yaptığımız hem de şeflerin bizim için hazırladığı lezzetlerle tabağımızı doldurduk. Bir yandan sohbet ettik bir yandan da yaptıklarımızı yedik :)


Erikli, etkinlik boyunca çekilen fotoğraflarımızı basıp özel çerçeveleriyle birlikte bize hediye etti, daha önce hiç bir etkinlikte böyle bir şey görmediğim için çok hoşuma gitti diyebilirim. Bir diğer sürpriz de masalardaki minik saksılardaki çiçeklerin de bize hediye edilmesiydi. Masaya oturduğumda gözüm kalmıştı çiçeklerde :) Bir de çok lezzetli erikli kurabiyelerini dağıttılar hepimize.(Yazının en başında hediyelerimizi birarada görebilirsiniz)

Bizi ağırlayan, güzel lezzetlerle günümüzü tatlandıran EKS Mutfak Akademisi'ne, böyle bir etkinliği düzenleyen Erikli'ye ve alçakgönüllüğü, samimiyeti ve güzel sohbeti için Ceyda Düvenci'ye sonsuz teşekkürler. Gerçekten çok keyif aldığım etkinliklerden biriydi.




5 yorum on "Ceyda Düvenci ile keyifli bir gün..."
  1. Fotoğraflarla süslediğin yazınla o güzel günü çok keyifli bir şekilde anlatmışşsın eline sağlık arkadaşım :)
    Daha bir sürü etkinlikte birlikte olmak dileği ile.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Herşey muhteşem görünüyor....

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel fotoğraflar,çoookk..Ceyda Düvenci ile zaman geçirmek heralde çok güzel birşeydir diye düşünüyorumm :) :) Bu arada sizide tebrik ediyorum..

    YanıtlaSil
  4. Ceyda Düvenci ne de güzeel :))

    YanıtlaSil