Top Social

Friends With Kids (Mükemmel Plan)

11/28/2012

Bu aralar filmlere konsantre olmakta zorlanıyorum nedense, dönem dönem oluyor bana, film izlemek istemiyorum, izlediğime odaklanamıyorum falan. Geçenlerde canım romantik komedi izlemek istedi baktım bu aralar vizyonda "Friends With Kids" diye bir film var. Onu izliyim dedim, itiraf ediyorum sinemada izlemedim, online izledim. 

Genel olarak iyi vakit geçirmenizi sağlayan, insanı sıkmayan bir film, feel good movie dedikleri tarzda bir film, sonunda insana kendini iyi hissettiriyor.

Konusu ise kısaca şöyle;
Filmin kahramanları Jason ve Julie, çok çok uzun zamandır yediği içtiği ayrı gitmeyen, özel hayatlarına dair en özel konuları bile birbirine anlatan iki dosttur. Birbirlerine karşı kardeş sevgisi tarzında bir sevgi beslerler. Jason sürekli yeni kızlarla birlikte olan çapkın bir adam, Julie ise bir türlü aradığı kişiyi bulamayan, düzgün bir ilişkisi olmayan bir kadın

Yakın dostları olan 2 çift de filmin yan karakterleri, ilk evlilik yıllarında birbirlerine deli gibi aşık, her fırsatta öpüşüp koklaşan bu çiftler yıllar içinde, çocuk sahibi oldukça birden başka kişilere dönüşüyor, birbirine tahammül edemeyen, kavga eden, romantizmi tamamen unutmuş çiftler haline geliyorlar.

Arkadaşlarının bu durumunu gören Jason ve Julie ise, madem severek evlensen bile çocuktan sonra bu hale dönüyorsun, o zaman biz birlikte bir çocuk yapalım, böylece başka kişilere aşık olup evlenebiliriz diye bir fikirle ortaya çıkıyorlar. Gerçekten planları kusursuz şekilde işliyor mu merak ediyorsanız izleyin bence.




Ben sıkılmadan zevkle izledim, 3 ay sonra doğum yapacak biri olarak evli çiftlerin çocuk sonrası geldikleri durum beni endişelendirmedi desem yalan olur :) Sanırım karşılıklı anlayış bu dönemde çiftlerin en çok ihtiyacı olacak şeydir. Yaşayıp görücez bakalım.


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
6 yorum on "Friends With Kids (Mükemmel Plan)"
  1. Ben de izlemek istedim şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani çok beklentiniz olmasın ama keyifli vakit geçirtiyor sonuçta.

      Sil
  2. Dönem dönem konsantre olamama durumu benim için de geçerli.. Hem filmlerde hem kitaplarda.. Bayram tatili öncesinde elime aldığım Kinyas&Kayra kitabını hala bitiremedim desem?! Hem de Hakan Günday'ı çok sevmeme rağmen. Şiddetle kınıyorum kendimi! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmgecim bende de kitaplar için geçerli oluyor bu durum zaman zaman. Hiç kitap okuyasım gelmiyor, başladığımı zor bitiriyorum, neyse ki çok sık olmuyor :)

      Sil
  3. Konsantrasyon bozuklugune sebep olabilecek nedenler:

    1) Yabancı dizilerin kısa olması (genellikle 20 dakikalık) bunlara alışınca artık uzun filmler kabus gibi oluyor..

    2) Kullandığımız teknolojilerin fazlalaşması: mobil cihazlar, bilgisayar kullanımı vs. Artık telefonları bile ezberlemez olduk.. Neden cünkü smartphone kullanıyoruz..

    diye düşünüp bi küçük yorum bırakayım istedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle 2 maddeye de katılıyorum, yabancı diziler maksimum 40 dk. olduğu için alıştık onlara filmler de uzun geliyor :)Zaten Türk dizilerinden hiçbirini (Behzat Ç. hariç) izlemiyorum o kadar uzunlar ki içim daralıyor.

      İkinci madde maalesef benim sinir olduğum bir olay, film izlerken dur bir mailime bakayım diyorum orada filmden kopuyorum, mümkün olduğunca yapmamaya çalışıyorum ama zor iş :)

      Sil