Top Social

Kısa Kısa Bebek Hazırlıkları

1/27/2013
Takip edenler bilirler son aylarda hayatımın odak noktası Şubat'ın son haftası gelmesi beklenen kızım. Ama bunu mümkün olduğunca blog yazılarıma yansıtmak istemiyorum, ki bir anda blog anne-bebek bloguna dönüşmesin :)

Yine de benim gibi bebek bekleyenler için yardımı olacak bir yazı yazmak istedim. Toplu bir şekilde neler aldım neler yaptım anlatayım dedim. Böyle zamanlarda tavsiyeler önemli oluyor, ben de bloglardan çok tüyo aldım çünkü, oradan biliyorum :)

Bebek Giyim ve Diğer İhtiyaçlar;
4 ayı yeni tamamlamıştım ki kış bastırmadan Eminönü'ne gidip bebek için bir şeyler alalım dedik, daha doğrusu Anneanne ve Babaanne o kadar ısrar etti ki, daha erken ama gidelim bari dedim. 

İyi ki de gitmişiz, daha sonra hem havalar soğudu hem ben uzun uzun gezecek gücü bulamadım kendimde. Maalesef çalıştığım için, biz C.tesi gittik, o hengamede ilk önce Kürkçü Han'a attık kendimizi. Aslında Havuzlu Han bu işlerin kalbiymiş ama ben buradan alalım, bu kalabalıkta dolaşmayalım çok deyince Kürkçü Han'da bir mağazaya girdik ve battaniye, hastane çıkışı, alt açma minderi, banyo havlusu, nevresim takımı, body, tulum, çorap, eldiven, yelek ne bulduysak aldık. Gayet kaliteli ve güzel çeşitler olan bir dükkandı. Girişte sağ tarafta kalıyor ama adını unuttum. Toptancı oldukları için çok çok uygun fiyatlara alabiliyorsunuz her şeyi.

Daha sonra geçtiğimiz hafta doğuma da az kaldı bütün eksikleri tamamlayalım artık diyerek yine Eminönü yoluna düştük. Bu sefer istikamet Havuzlu Han'dı. İlk önce girişte sağda bir dükkana girdik, kendime hastane için gecelik, pijama, emzirme sütyeni, emzirme atleti falan aldım. Aynı pijamayı Üsküdar'da sormuştuk 80TL idi buradan 40TL ye aldık. Ne kadar ucuz olduğunu anlatmaya yeter sanırım :)
  
Yine giriş katında solda Kısmet Bebe diye kocaman bir mağaza vardı, oraya girip bebeğin ıvır zıvır ihtiyaçlarını toparladık, tırnak makası, banyo filesi, biberon, emzik, banyo termometresi, oda için ısı ve nem ölçen bir alet v.s. Orada bize yardımcı olan bir satış görevlisi vardı, onun da iki çocuğu varmış, tecrübeli olduğu için, ben hangi marka hangi modeli alsam derken o en kaliteli ve kullanışlılarını verdi. 


Biberon konusunu çok araştırmıştım, en sonunda Nuk First Choice cam biberon aldım. Alman malı oluşu zaten gözümde direkt 1-0 öne geçirdi :) Kullanınca anlıycaz iyi mi kötü mü.

Bebek Bakım Çantası
Hamile kaldığımdan beri bakıyorum bebek bakım çantalarına, kadın değil mi işte konu çanta olunca akan sular duruyor :) Çok güzel ve değişik markalar vardı, 250-300 lere ulaşan fiyatlar tabii ki vazgeçmem için yeterli oldu. Sonunda ayhancocuk.com sitesinde Okiedog marka harika bir çanta buldum fiyatı da indirimli ve diğerlerine göre uygundu. İşte aldığım çanta aşağıdaki Okiedog Nature Metro modeli.  Ben renklerine modeline bayıldım. Özelliklerini okuyunca mutlaka almalıyım dedim. Bu da Alman menşeili bir ürün.
Bebek Odası Mobilya ve Aksesuarları
Bu konuyla ilgili daha önce detaylı bir yazı yazmıştım. Onun için buraya tık tık :) Ben mobilyaların dışında kalan kısımda ne yaptım onu anlatıcam.

Öncelikle odamızın teması peri kızı oldu. Çünkü mobilyaları alırken seçtiğimiz uyku seti peri kızı desenliydi, bu uyku setine takım dolap ve çekmece kulplarını da alınca, diğer aksesuarlarda da bunu kullanalım dedik.
Halı araştırırken Denokids'in küçük periler temalı bebek odasını gördüm. Oradaki halıya vuruldum :) Biraz pahalı mı acaba derken Unnado'da indirime girdi ve hemen kaptım ben de :)

Tavan lambası olarak da yine aynı şekilde Denokids'ten halıyla takım aşağıdaki modeli çok beğendim. Üzeri nakış işlemeli ve bebeğin gözüne ışık gelmesin diye altı özel bir bölümle kapatılmış.

Beni en çok uğraştıran perde oldu, Denokids'tekini beğendim ama benim pencere biraz büyük olduğundan 2 tane almak gerekiyor, o zaman da 300 TL ye çıkıyordu, biraz fazla geldi.

Epeydir aramama rağmen istediğim gibi bir perdelik kumaş bulamamıştım. Sonunda geçen haftasonu Ikea'da buldum, sevinçten delirmişken Ümraniye mağazasında stok kalmadığını ve en erken 2 ay sonra geleceğini öğrendim, neyse ki Bayrampaşa Ikea'da varmış, akşam oranın yolunu tuttuk ve perdelik kumaşı aldık :)

Bebek Sepeti
İlk 3 ay (en az) bizim odamızda yatacağı için hanımefendiye bir de beşik gerekliydi. Biz bu konuda pek düşünmek zorunda kalmadık, teyzem torunu için nefis bambu bir sepet almıştı, kuzenim de 2 ay falan kullandı, duruyordu bir kenarda, onu bize verdiler, ancak bir sorun vardı ki, kuzenimin oğlu olduğu için sepet mavi süslüydü. Napsam da bunu pembeli bir hale çevirsem derken, imdadıma Lilyum Organizasyon'un ortaklarından, aynı zamanda Benhurum blogunun sahibi canım arkadaşım Ayşen yetişti. Ve tam da hayalimdeki gibi bir sepet çıktı ortaya.

Eğer bebek odası süslemesi, doğumgünü parti organizasyonu gibi konularda yardıma ihtiyacınız olursa mutlaka Ayşen'e ulaşın, arkadaşım diye söylemiyorum, ben bu kadar yaratıcı, bu kadar işini severek yapan birini görmedim. Sonuçtan çok memnun kalacağınızı garanti edebilirim.
 

Bebek Çamaşırları İçin Deterjan
Malum en önemli işlerden biri bebek giysilerinin yıkanıp ütülenip giymeye hazır hale getirilmesi. Bunun için de öyle herhangi bir deterjan kullanmamak lazım. Normalde kullandığımız deterjanlarda fazlasıyla kimyasal, parfüm, alerjen mevcut. O yüzden de bebeğin tüm eşyalarının kimyasal içermeyen kokusuz, bitkisel ürünlerle yıkanması önemli.


Ben yaptığım araştırmalar ve  tecrübeli annelerden de aldığım bilgiler ışığında Klar-Almawin ürünlerini kullanmaya karar verdim. Bu ürün de yine Alman menşeili (ne varsa Almanlarda var :)  Ürünlerin hammaddesi Washnuss (sabuncevizi) Markanın Eco Organik sertifikası mevcut.

Şimdilik bu kadar, ilerde kullandığım ürünlerle ilgili de paylaşımda bulunucam mutlaka.



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
17 yorum on "Kısa Kısa Bebek Hazırlıkları"
  1. Aldığınız her şey birbirinden güzel:)Allah sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, Allah bütün bebeklere sağlık sıhhat versin...

      Sil
  2. canım güle güle kullanın bebişinle beraber. Havuzlu han gerçekten piyasada en uygun bebek malzemeleri satan yer. hatta üst katında mefine mefruşattanda perde alabilirdiniz en uygun perde ordadır tek cam fiyatına tüm odaları alabiliyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senemcim teşekkürler. Perde konusunda Eminönünde de çok yere baktım istediğim gibi bir şey bulamadım, biraz farklı bir şeydi sanırım aradığım :) Ama ilerde lazım olur diye not ettim önerdiğin yeri. Sevgiler...

      Sil
  3. oy oyyyy Gökçe bebişin herşeyi harika ama özellikle halı ve avizesine bayıldım ! nasıl zevkli ve şeker şeyler almışsın arkadasım valla harikasın...
    Allahım analı babalı büyütsün ve birlikte çok uzun ömürler nasip etsin size :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de halı ve avizeye bayıldım, Denokids'te çok güzel tasarımlar var zaten. İyi dileklerin için çok teşekkürler. Sevgiler...

      Sil
  4. ÖZGE hanımcığımm blogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum ama çok güzel fotoğraf çok güzel yorumlar çok güzel postlar eklemişsiniz önce yakında gelecek bebeğinizi işallahhh sağlıkla kucağınıza alırsınız sonra sağlık ve mutlulukla büyütürsünüz dileklerimle...artık hep buralardayımm.takibiizdeyimm.sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande Hanım, ne güzel sözler bunlar, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Siz de hoşgeldiniz o zaman bloguma. Sevgiler...

      Sil
  5. Benim bebeğin de Şubat'ın son haftası ya da Mart'ın ilk haftası gelmesi bekleniyor, bakarsın doğum günleri aynı olur:)
    Deterjanları butikbebe'de kampanyada gördüm de memnun musun merak ettim.
    Şimdiden almak biraz abartı olacak tabi de napayım bir şey almam lazım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısıyla kavuşun inşallah :)Deterjanlardan memnunum sürekli onları kullanıyorum. Yalnız lekeleri çıkarmakta deterjan yetersiz kalıyor, çamaşır suyu tozu diye bir ürünü var onu da al. Ben lekeli olanları önce bu tozdan suya döküp bekletiyorum, ondan sonra makineye atıyorum. Kampanyalar sürekli oluyor doğuma yakın alırsın daha iyi olur.

      Sil
    2. Evet sonra öyle düşünüp kendime kıyafet aldım :)
      Teşekkür ederim bilgiler için, sıvı deterjanların normalleri de zaten lekeleri çok çıkartamıyor malesef, ek ürün şart.

      Sil
  6. Merhaba. Bloğunuzla bugün tesadüfen karşılaştım ve iyi ki karşılaşmışım.24 haftalık hamileyim kafamda neyi nasıl yapmalıyım, nereden almalıyım sorularına yanıt buldum.Eşimle eminönüne gitmeyi düşünüyorduk fakat orada nereden bebek, anne ürünleri satılır bilmiyorduk.Yazılarınız için çok ama çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ne güzel hoş geldiniz :) Sağlıkla bebeğinize kavuşun inşallah. Gerçekten insan nerden başlayacağını nereden alacağını bilemiyor. Ama Eminönünde Kürkçü Han ve Havuzlu Han'da bir çok şey mevcut. İnsan herşeyi alıp çıkıyor :) Blogumun Anne-Bebek bölümündeki diğer yazılara da göz atmayı unutmayın, sevgiler...

      Sil
  7. Göz attım tabi ki de hemde hepsine:)çok yararlı bilgiler var bütçemizi açmadan neler yapabileceğimiz uygun fiyata neyi nereden bulabileceğimiz gibi ve bunların yanında en önemlisi kitaplar.Ben gereksiz kitaplar almışım.neyse artık.takipteyim sizi:) iyi günler..

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Özge Hanım,
    Ben gizli takipçiniz Özlem. O kadar çok yazınızı okudum ve yemek tarifinizi uyguladım ki artık tanıdık gibi bahsediyorum sizden.. "Özge'den aldım tarifi, nasıl olmuş" dediğimde o Özge'nin siz olduğu biliniyor :)
    Benim bir sorum var. Bulaşık deterjanı ne kullanıyorsunuz? Yedi aylık bebeğim var benim de, özellikle onun biberonları ve kaşıkları için..Friendly aldım önce ve açmadan geri verdim. Üzerinde kocaman kocaman Amerika'da üretilmiştir yazıyordu. Bir süre Amerika'da yaşadım ve hiç görmedim bu markayı.. sonra bloglarda, forumlarda falan arattım. Amerikan malı ama bir Amerikalı bile yorum yapmamış. Orada üretilse de satılamıyor bir şekilde(!) diye düşünerek geri verdim.
    Ardından Seventh Generation Automatic Dishwashing Gel, Lemon aldım. Tanıdık marka. O da EWG'de "F" skoru almış. Hooop gitti çope. Üçüncü seçenek Frosch oldu. Uzun süredir de bunu kullanıyorum, ama üreticilerinden biri Türk diye duydum..Güvenim azaldı.
    Türkiye'de üretilen organik ürünlere de zaten şüpheyle yaklaşırım. Parayı basan organik etiketini alabilir bu ülkede gibi geliyor.
    Şimdi sıra Klar'da...
    Tabi bu süreçte iyice kafam karıştı ve bir de sizin tecrübelerinizi sorayım dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Özlem Hanım çok tatlısınız, nolur denediğiniz tariflere de yorum bırakın arada, inanın çok mutlu oluyorum yorumları okudukça :)

      Ben de Gökçe doğduktan sonra uzun süre Klar kullandım hem çamaşırlarına hem de bulaşıklara. Şimdi Yeşil Anne'nin Mom's Green ürünlerini kullanıyorum. Işık Kırgız, Çevre Mühendisi bir anne, röportajlarını falan okudum, güveniyorum ürünlerine. Kendi çamaşırlarımızda da Mom's Green deterjan kullanıyorum.Bir araştırın isterseniz. Bu arada şimdi baktım EWG de Seventh Generation C olmuş, update yapılmış sanırım :)

      Sil
  9. hepsi birbirinden ayrı ayrı tatlı ürünler,
    ben de sizleri bebek ürünleri konusunda bloğuma davet ediyorum
    faydalı olabileceğimi düşünüyorum,

    http://alisverisblogumuz.blogspot.com.tr/2016/12/guvenli-bebek-urunleri-nereden-alinir.html

    YanıtlaSil