Top Social

Krem Şantili Puf Puf Kek

9/08/2014


Her şey, erzak dolabını açıp, günü geçmek üzere olan 4 paket krem şantiyi bulmamla başladı :) Deli misin, o kadar krem şantiyle napıyorsun diye sormayın lütfen. Genelde markete gidince, rafları gezerken gözüme takılıyor, evde var mıydı yok muydu hatırlayamıyor, neyse alayım bir tane diyorum ve sonuç bu :) 

Ben tabii başladım krem şantileri tüketebileceğim tarifler aramaya ve ilk olarak Dr.Oetker'in sitesinde rastladığım kek tarifini denedim, geçer not alınca da yayınlamaya karar verdim. 1 paket gitti elde var 3 :) Önerilere açığım bu arada.

Genelde krem şantili kek, kurabiye tariflerinde paketi toz halinde kullandıklarını gördüm, o da bana çok mantıklı gelmedi, yani nasıl bir katkı sağlıyor toz halinde krem şanti eklemek bilemiyorum.

Bu tarifte ise önce sütle krem şanti yapıp kek karışımına öyle ekliyorsunuz, bunun sonucunda da puf puf bir kek oluyor. Hani Carte Dor'un Limonlu Keki var, sonra Dr.Oetker Wolke diye bir kek çıktı onun benzeri, aynı o keklere benzedi bu da, sünger gibi yumuşak ve kabarık.



Ben tarife sadık kalarak ceviz dışında bir şey eklemedim, siz isterseniz damla çikolata, tarçın gibi eklemeler yapıp lezzetine lezzet katabilirsiniz :)

Malzemeler
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı dolapta soğutulmuş süt
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz (toz halinde olmasın dişe gelsin :)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı
  • Öncelikle bir kaba krem şantiyi boşaltıp üstüne soğuk sütü ilave ederek koyulaşıp krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
  • Ayrı bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın
  • Yumurtaların üzerine sırayla sıvıyağ ve krem şantiyi ekleyerek çırpmaya devam edin
  • Daha sonra ceviz, un ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşık veya tel çırpıcı yardımıyla unu yedirene kadar karıştırın. (Bu aşamada mikser kullanmayın)
  • Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kalıba karışımı dökün (Ben 26 cm kelepçeli kalıp kullandım)
  • Önceden 180 derece ısıttığınız fırına koyup üstü kızarıp içi de pişene kadar (Yaklaşık 25-30 dk) pişirin.
  • Çıktıktan sonra biraz ılınmasını bekleyerek dilimleyip servis edebilirsiniz.
* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
9 yorum on "Krem Şantili Puf Puf Kek"
  1. Selamlar,
    Ben bu tarifi bu akşam yaptım :) Çok güzel oldu :)
    Tek söyleyebileceğim benim fırınımda pişmesi 50 dakika sürdü. Bir de tariflerde hangi boy yumurta kullandığınızı öğrenebilir miyim? :) Ben hep l kullandığımdan ara sıra kararsızlık yaşıyorum denemelerde.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğenmenize sevindim. Yumurta hangi boy inanın bilmiyorum ama sanırım orta boydu. Ben mahalledeki bir yufkacıdan açık alıyorum, köyden getiriyorlar, o yüzden de boyut standart değil. Bence o kısma çok takılmayın, sufle yapmadığınız sürece çok da önemli değil bence (bıldırcın yumurtası olmasın tabii de :)))
      Pişmesi yarım saat dedim ama tam da net değil, belki biraz daha uzun sürmüştür. Dakika tutmadım çünkü, tahmini yazdım, tarifi aldığım yerde de öyle yazıyordu. Zaten pişme testini yapıp geçerse çıkarıyoruz.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ellerinize sağlık. Madem lazım oldu ben de bir tarif vereyim 2 poşet krem şantiye 1 su bardağı sıvıyağ ve aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Şekli verip orta ısıda pişirin. İşte bu kadar kurabiyeniz hazır afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe Hanım çok teşekkürler, hiç duymamıştım bu tarifi şimdi biraz araştırdım da değişik bir şey gerçekten. Mutlaka deniycem.

      Sil
    2. Ayşe hanım bu verdiğiniz kurabiye tarifinde şeker kabartma tozu gibi malzemeler yok mu tarifin malzemelerini tam yazar mısınız. Sevgilerimle

      Sil
  3. Ellerinize sağlık harika görünüyor, aynı şeyi bende düşünmüştüm :)) toz halinde eklemek pek mantıklı gelmemişti. Hatta kurabiye ve poğaçalara toz halinde koyuyorlar nasıl bir kimyasal etkileşim içinde oluyor hamurun içerisindeyken bilmiyorum enteresan :)
    Tarifi çok sevdim, böyle puf puf kek yapabilmek için bir paket krema kullanıyordum keklerimde, bir de krem şantiyi deneyeceğim.
    Sevgiler ve şirin kızınızla sağlıklı günler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kesinlikle toz halinde kullanamıyorum ama bu şekilde harika oluyor. Siz de krema yerine krem şanti kullanın bundan sonra :) Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için...

      Sil
  4. Toz halde kullanılan tarifler genelde kurabiye poğaça tarzı oluyor, içindeki yağ ve şeker lezzet katıyor o zaman.

    Tarifi denemiş biri olarak herkes yapsın diyorum :) Ellerine emeklerine sağlık Özgecim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim yapıp paylaştığın için ben teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil