Top Social

Keçi Peynirli Yumurtalı Karnabahar

1/15/2015

Açık konuşmak gerekirse, karnabahar pek bayılarak yediğim bir şey değil. O yüzden her seferinde farklı yollarla hoşuma gidebilecek bir şekle sokmaya çalışıyorum kendisini :) Mesela geçenlerde yaptığım Karnabaharlı Fırın Makarna epeyce lezzetli olmuştu. 

Yılbaşı tatili haftası, bir yandan hastalıkla uğraşırken bir yandan da akşama ne pişirsem derdi yakamı bırakmıyordu, dışarı çıkıp yemeklik bir şey alacak halim de yoktu, dolapta duran DalindanKoptu.com dan gelmiş minik karnabaharı yapayım en iyisi dedim. Bu sefer çok fazla uğraştırmayacak bir şey arayışındaydım, beşamel sosla bile uğraşmak istemedim. Onun yerine yumurtalı bir sos yapıp dökeyim belki daha da lezzetli olur dedim. 

Diğer tariflerimde de mutlaka karnabaharın arasına peynir eklerim ben, lezzet vermesi için. Bu sefer Gökçe yesin diye aldığım, keçi sütünden yapılmış doğal köy peynirini ekledim. Karnabahara çok yakıştı.
Keçi Peyniri (Doğal) (640 gr)
Sonuç olarak ortaya çıkan yemek beni memnun etti, arada bir bu şekilde yapıcam beşamel sos yerine. Hem daha vitaminli hem de çok kolay.

Malzemeler
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 100 gr keçi peyniri
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • Tuz-Biber
  • Üzerine serpmek için toz kırmızı biber
Hazırlanışı
  • Öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayırıp sudan geçirin ve bir tencereye koyup üstüne su ekleyerek hafif haşlayın. Bıçağı batırınca kolayca içine giriyorsa olmuş demektir. Çok haşlamayın dağılmasınlar.
  • Diğer tarafta bir kabın içinde yumurtaları çırpın, üzerine süt, sıvıyağ, un, tuz ve biber ekleyerek çırpın.
  • Haşladığınız karnabaharları fırın kabına yayın üzerine keçi peynirini ufalayın, hazırladığınız sosu dökün ve son olarak en üste rende kaşarı ekleyin. İsterseniz toz kırmızı biber serpin.
  • 200 derece önceden ısıttığınız fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun
8 yorum on "Keçi Peynirli Yumurtalı Karnabahar"
  1. Eline sağlık!
    Dün akşam karnabahar kızartması yaptım ilk defa, ben kızartma yemiyorum ama ev halkı isteyince akan sular durur:) Tadına baktım ben beğenmedim, onlarda pek beğenmedi. Efendim 'dışarıda yedikleri gibi olmamış' :( Dolayısıyle yarısından fazlası kaldı, atmaya kıyamadım, bu akşam da o şekilde zaten yemezler.

    Senin bu güzel tarifin bana ilham verdi; kızartmak için yumurtalı ve unlu harç kullandığım için sadece süt, bir yumurta ve kaşar ilavesi ile fırınlayıp hem karnabaharı hem bu akşam yemeğini kurtarabilirim diye umuyorum. Çok sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep yumurtalı kızartma şeklinde yapmak isteyip bir türlü uğraşacak vakit bulamadım şimdiye kadar. Ama ben de sevmeyebilirim muhtemelen. Umarım sizinkiler bu şekilde yapınca beğenirler. Daha bir yenilebilir oluyor :)) Sevgiler...

      Sil
  2. Karnıbaharın kokusuna katlanamayan birisi olarak denenmeye değer bir tarife benziyor. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kokusu haşlama sırasında çıkıyor, ev epey kokuyor :)) Ama piştikten sonra çok da bir koku kalmıyor, peynir ve yumurta da lezzet veriyor. Umarım beğenirsiniz.

      Sil
  3. karnabaharla ilgili aynı hissiyat içerisindeyim:) ancak bu tarif beni de cezbetti!
    defterime not ettim deneyeceğim:)
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hoşunuza gider :)

      Aman sevmiyorsanız yemeyin diyenler olabilir belki ama ben tam olarak da hayatımdan çıkarmak istemiyorum :)) Uğraşıyorum böyle istediğim kıvama getirebilmek için :) Sevgiler...

      Sil
  4. Karnabaharla sayende yakınlaşma yaşıyoruz. Karnahabar kızarması bence harika bir şeydi. Ondan sonra da bu tarifi denemek istedim. Bunu da onun kadar beğendim. Hem lezzetli hem çok sağlıklı... Evde biraz sert olduğu için sabah kahvaltılarında tercih edilmeyen bir beyaz peynirim vardı. Karnabaharın içine onu rendeledim. Ancak yaptığım sos, üzerini kapatmadı. Bir sonrakinde sosu 2 ölçü yapmak istiyorum. Tüm aile bayıldı ve hemen bitti:))) Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh çok sevindim beğenilmesine. Karnabahar maalesef pek sevilen bir sebze değil, o yüzden lezzetli hale getirmek için uğraşıyorum ben de :)) Demek ki işe yarıyor :)

      Sil