Top Social

Rus Usulü Lorlu Pankek: Syrniki

1/05/2016
rus pankeki syrniki
Benim yeni tarifler keşfetmem genelde elimdeki bir malzemeye uygun tarif ararken oluyor. Yılbaşı tatilinde, evdeki paketi açılmış loru gördüm, kullanmazsam bir iki gün içinde bozulacaktı. Acilen lorlu bir tarif denemeliydim, tabii ki hemen pintereste daldım. Yurtdışı kaynaklı tariflerde lora en yakın peynir Ricotta (en azından benim bildiğim) olduğu için, Ricotta içeren tarifleri incelemeye başladım. Epeyce bir tarifi yapılacaklar listeme ekledikten sonra, lorlu pankeki yapmaya karar verdim.


Aslında bu pankek bildiğimizden biraz farklı. Akışkan bir hamur değil de elde yuvarlanabilir bir kıvamda oluyor. Aslen Ruslar'ın Syrniki dediği bir pankek. Orjinalinde köy peyniri (farmers cheese ya da Quark) kullanıyorlarmış ama Ricotta ya da benim yaptığım gibi lorla da aynı sonuç alınıyormuş.


Lezzetli olacağına emindim, gerçekten de hayal ettiğim gibi oldu. Dışı kıtır, içi yumuşak, hafif tatlı bir pankek. Özellikle fındık kremasına batırıp yemek çok keyifliydi :) Hem büyüklerin hem çocukların hoşuna gidecek sağlıklı bir kahvaltı seçeneği arıyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Denemelerinizi instagram'da #ozgeninoltasi etiketiyle paylaşıp @ozgeninoltasi olarak beni etiketlerseniz biz de görebiliriz :)

Bu arada üstteki fotoğrafta gördüğünüz minik kızı evde küçük çocuğu olanlar tanırlar, kendisi Rus çizgi film karakteri, çocukların sevgilisi Masha :) Bir Rus tarifine yakışacağını düşünüp fotoğrafa dahil ettim. Benim de çok sevdiğim bir karakter. 
rus pankeki syrniki
Malzemeler
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un (Şekil vermek için biraz daha gerekli olacak)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  • Lor peynirini bir kaba alın, üstüne yumurtayı ekleyerek mikserle çırpın
  • Şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin
  • Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek, kaşık yardımıyla karıştırarak unu diğer malzemelere yedirin.
  • Sonuçta yumuşak bir hamur haline gelen karışımı bir kaşık yardımıyla alıp (Dondurma kaşığı çok işe yarıyor) bir kaseye koyduğunuz unun üstüne bırakın, her tarafını una bulayıp elinizde yuvarlayıp hafifçe bastırarak şekil verin. Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin.
  • Bir tavaya tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyun
  • Isınan yağa pankekleri dizerek önü ve arkası kızarana kadar pişirin.
  • Üstüne pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Kaynak: http://letthebakingbeginblog.com/2015/09/ricotta-pancakes/

Not: 12.Nisan.2016 tarihinde Show Tv de Nursel'in Mutfağı programında da bu tarifi hazırladım. Aşağıda izleyebilirsiniz.

5 yorum on "Rus Usulü Lorlu Pankek: Syrniki"
  1. görüntü harika. Lor peynire zaten bayılırım. Eminim bu tür lezzeti bende çok beğenirdim. Denemeye değer bir tarif.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lor seviyorsanız buna da bayılırsınız :) Deneyin kesinlikle.

      Sil
  2. Sunumu çok hoş olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. Nasıl da pofidik görünüyor. Ellerine sağlık. Yeni keşfettiğim bu lezzet kesinlikle çok sık yapacağım bir tarif olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gerçekten de çok lezzetli oluyor. Lor peyniri değerlendirmek için de iyi bir seçenek :) Sevgiler...

      Sil