Top Social

Tarif yok kitap versek :)

1/18/2016

Günlerdir duyurdukları kar yağışı aynen söylendiği gibi bu sabah başladı, zaten okulları da dün akşamdan tatil etmişlerdi. Ee İstanbul'da yaşamak böyle bir şey, karın kendisi değil söylentisi bile okul tatil ettirir. Ben de baktım ki hava karlı, nasılsa blogda bir sürü kek tarifi var, bu sefer kitap önerisinde bulunayım dedim :)

Şaka bir tarafa, Perşembe günü öğleden sonra grip mi soğuk algınlığı mı nedir bir şeyler oldu bana, kendimi hastaneye attım, Cuma raporlu evde yattım, haftasonu da tabii mutfakla ilişkimi sınırlı tutunca, blogda yazacak bir şey de çıkmadı ortaya. Ama son dönem bol bol güzel kitaplar okudum. Biliyorum ki orada bir yerlerde, kitap yorumlarımı takip eden arkadaşlarım var, bugün böyle olsun dedim.

Rosie Projesi uzun süre çok satanlar listelerinde karşıma çıkan bir kitaptı, geçen ay kitap siparişime eklemiştim, nihayet okuma sırası geldiğinde, son dönemde en hızlı okuduğum kitap rekorunu kırdı :) Tek kelimeyle bayıldım, çok çok eğlenceli bir kitap. Şimdi devamı olan Rosie Effect'in Türkçe'ye çevrilmesini bekliyorum. 

Hemen kısaca bahsedicem;  

Kitabın kahramanı Don Tillman 39 yaşında dahi bir genetik profesorüdür. Dışarıdan bakanlara tuhaf gelecek özelliklerinin sebebi ise tanı konmamış asperger sendromundan kaynaklanmaktadır (Asperger sendromu, sosyal etkileşimde zorluklar ve sınırlı, stereotipik ilgi ve etkinliklerle tanımlanan otistik spektrum bozukluklarından biridir. Kaynak: Vikipedi) 

Don Tillman, tüm hayatı sistemli ve planlı şekilde yaşar, duygular yerine mantığını kullanır, sayısal verilerle hareket eder, söyleyeceği her şeyi dümdüz söyler bu yüzden de çoğu zaman farkında olmadan insanları kırar. Hayattaki en yakın arkadaşı Gene ve eşidir. Bir gün onların da desteğiyle evlenmeye karar verir. Ama bugüne kadar hiç bir kadınla beraber olmamıştır, ikinci randevu aşamasına geçmişliği yoktur. 




Kendi kriterlerine uygun eş bulmak için bir anket hazırlar. Böylece "Eş Bulma Projesi" hayata geçer. Buna göre aranılan eş dakik olacak, sigara içmeyecek, mantıklı olacak gibi gibi bir sürü kriter sıralanmıştır. Şaşırtıcı şekilde geri dönüşler de alır. Sonra bir gün Rosie çıkagelir. Anketteki hiç bir kritere uymayan bu kız, aslında tamamen farklı bir sebepten gelmiştir Don'un yanına. Gerçek babasını arıyor ve bu konuda Don'dan yardım istiyordur. Böylece "Baba Projesi" başlar.

Kitap boyunca birbiriyle tamamen zıt bu iki insanın komik hikayesine şahit oluyoruz. Onlarla birlikte o kadar eğleneceksiniz ki bazen sesli şekilde kendi kendinize gülerken yakalanabilirsiniz :))

Bu karlı kış günlerinde yapılacak en güzel şey uzanıp kitap okumak değil mi zaten, yanına da çayınızı alın, okurken beni hatırlayın. Ben şimdi işimin başına dönüyorum, size iyi eğlenceler :))
8 yorum on "Tarif yok kitap versek :)"
  1. Konusu çok güzelmiş :) Hemen pinledim hatta notlarımın arasına...
    Yorumunuz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Mutlaka okuyun, çok çok keyifli :)

      Sil
  2. Farklı bir konu. .Hep tarif mi canim.Arada da kitap olsun

    YanıtlaSil
  3. Herhangi bir siteden sipariş verebilir miyiz?

    YanıtlaSil
  4. Karlı bir İstanbul gününde kitap ve kahve ikilisi gibi var mı :) Kitap tavsiyelerinize bayılıyorummmm ve okuduğum zaman da daha da bayılıyorum :) bunu da hemen sipariş listeme ekliyorum teşekkürler sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap tavsiyelerini biraz azaltmıştım, çok fazla okuyamıyordum ama son dönem yine güzel kitaplar okudum, devamı gelecek :) Sizin de önerilerimi beğenmenize çok sevindim. Sevgiler, iyi okumalar...

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Hayır Türkçe, "Rosie Projesi" olarak kitapçılarda bulabilirsiniz. Hatta benim yaptığım gibi babil.com dan alışveriş yapmanızı tavsiye ederim :)

      Sil