Top Social

Kabak Mücver

9/20/2016

Kabak mücver sever misiniz? Ben bayılırım... Ama geçen haftaya kadar yapamıyordum. Bir kere geçen sene denemiştim, kıvamının ne olması gerektiğini bilmediğim için de çok sert yapmışım sanırım, tavaya çok yayamadım dolayısıyla içi pişmedi. Bir daha da denemeye cesaret edemedim, çünkü kabak su salan bir sebze olduğu için un ayarını tutturmak zor olabiliyor. Annem çok güzel yapar ama o da göz kararı un diye tarif veriyor hiç yapamıyorum :) 

Neyse, geçen haftasonu canım feci şekilde mücver istedi, yabancı bir blogda kabak kızartması diye tam da bizim mücverin tarifini görmüştüm, üstelik unu da ölçülü vermiş, denemeye karar verdim. Sen git bizim mücver tarifini elin amerikalısından al, olacak iş değil di mi :))) Ama ben tabii ki kendi yorumumu kattım. Sadece kıvamını anlamak adına onun ölçülerini kullandım. Ve sonuç tam da istediğim gibi oldu, hatta sonra anneme de yapıp yedirdim, ondan da geçer not aldı.


Annem biraz patates ve havuç rendeler, bol dereotu ve bazen de sert bir beyaz peynir ufalar içine. Ben sadece havuç rendeleyip, dereotu ve kuru nane ekledim. Sonraki sefer peynir de koyacağım. Bundan sonra bol bol yaparım zaten :)

Burada en önemli kısım kabağı rendeledikten sonra biraz tuz serpip, süzgeçte bekletip suyunu salmasını sağlamak, sonra iyice elinizle de suyunu sıkıyorsunuz. Bir de hazırladığınız gibi kızartmaya başlayın ki bekledikçe sulanıp kıvamı bozulmasın. Bu arada ben tavaya dökerken videosunu çektim, kıvamını burada görebilirsiniz, bulamaç gibi akışkan bir şey olacak.

Eğer siz de mücver konusunda zorlanıyorsanız bir de böyle deneyin belki bu sefer tutar :) Instagram'da @ozgeninoltasi ni etiketleyerek #ozgeninoltasi hashtagiyle paylaşırsanız biz de görebiliriz.



print recipe

Kabak Mücver
Tam ölçülü harika bir kabak mücver tarifi
Malzemeler
2 su bardağı rendelenmiş kabak (Yaklaşık 2 orta boy kabak) 1 küçük havuç rendesi 1/2 su bardağı un 1 yumurta 1/3 su bardağı ince doğranmış taze soğan (4-5 dal) 1/3 su bardağı ince doğranmış dereotu 1 yemek kaşığı kuru nane Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1) Öncelikle kabakları rendeleyin ve bir süzgece koyup üstüne biraz tuz serpin, o şekilde 15-20 dk bırakın, böylece suyunu salacak. Sonra elinizle de iyice sıkıp suyunu dökün.2) Kabakları çukur bir kaba koyun üstüne havucu rendeleyin, yumurtayı hafif çırpıp üstüne dökün.3) Diğer malzemeleri de ekleyip kaşıkla karıştırıp bulamaç haline getirin.4) Tavaya biraz sıvıyağ koyun ve kızdırın, ateşi orta seviyeye getirin, bir kaşık yardımıyla mücverden alıp tavaya koyun ve üstüne bastırarak yayın. (Ben dondurma kepçesiyle yapıyorum çok pratik oluyor)5) İki tarafını da iyice kızartıp kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın, böylece fazla yağını almış olacaksınız.6) Ben sıcakken yanında sarımsaklı yoğurtla yemeyi seviyorum siz de ister sıcak ister soğuk olarak yiyebilirsiniz.

13 yorum on "Kabak Mücver"
  1. ben hala cesaret edip yapamıyorum :) gaza geldim şuan ölçüleri de hazır varken denemeliyim

    YanıtlaSil

  2. bunu bu ölçülerle yapıp yağlı kağıda döküp fırında pişirsek olmaz mı? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu haliyle olur mu denemek lazım, fırında mücver tariflerini incelemedim hiç, kıvamı daha farklı mı yapılıyor bilemiyorum ama bir deneyin bu şekilde.

      Sil
  3. Ben de nefis yemek tarifleri sitesinde bulduğum tarifle muffin kalıbında mücver yapıyorum. Hem fırında pişiyor hem de çocuklar çok seviyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu da iyi fikir, muffin kalıbında ben de deneyeyim, kahvaltıda da harika olur.

      Sil
  4. Bu tarife dereotu çok yakışıyor. Ayrıca mısırunu ile kıvamı çok daha iyi oluyor. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dereotu bence de olmazsa olmazı mücverin ama mısır unu hiç denemedim, bir de öyle denemek lazım :)

      Sil
  5. Güzel gözüküyor ama acaba içindeki havuç kabakla aynı sürede pişebiliyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pişiyor bir sıkıntı olmuyor, ince ince rendelerseniz daha iyi olur.

      Sil
    2. cevabı bekleyemeyip akşam yapmıştım, gayet lezzetli oldu :) ama çok yumuşaktı tavada çevirirken zorlandım biraz

      Sil
    3. Belki bir kaşık daha un kaldırabilirmiş sizinki, kabağın verdiği suya göre un değişebiliyor bazen, ama bir iki sefer yapınca kıvamını kendiniz ayarlayabiliyorsunuz :)

      Sil
  6. Peynirli olsa daha hoş olmaz mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet hoş olur, bu temel tarif siz istediğinizi ilave edebilirsiniz. Ben bazen peynir ufalıyorum bazen incecik havuç rendeliyorum :)

      Sil