Top Social

Kuru Börülce Salatası

7/22/2017
Tatilde olabilirim ama bu durum tarif paylaşmama engel değil :)) Böyle güzel bir salatayla karşılaşınca fotoğrafını çekip paylaşmadan duramadım. Instagram'da takip edenler bilir, 2 haftalık izne çıktım, Muğla'da yaşayan bir arkadaşım var, kızı da Gökçe ile yaşıt ve çok iyi arkadaşlar, ona geldik 1 hafta kalıcaz. Geldiğim gün börülce salatası yaptı, tadını çok sevdim, dedim ki bumu hemen yayınlayayım. 2 gündür, Akyaka, Akbük geziyoruz, bugün c.tesi biraz evde dinlenip, sitenin havuzunda vakit geçiricez. Akşamüstü de Akyaka'ya gezmeye gideriz dedik. 

Çocuklar kahvaltı sonrası, dün topladıkları taşları boyamaya başlayınca, ben de oturdum bu postu hazırladım. Siz de daha önce denemediyseniz bahane olur, börülce salatası yaparsınız belki.

Ben daha önce yememiştim, bizim evde börülce pek alıştığımız bir yiyecek değil. Ama bu şekilde gayet güzel oluyor, pek baskın bir tadı yok zaten, o yüzden mutlaka taze soğan koymak lazım ki güzel bir tat versin. Arkadaşım da, mutlaka yaz bunu soğan yoksa yapmasınlar güzel olmaz dedi.


Bu arada geldiğimizin ertesi günü deprem oldu, saat 01.32 ydi, yatalı 1 saat falan olmuştu, yatağın sallanmasıyla kalktım, Muğla genel olarak taş üstüne inşaa edildiği için binalarda büyük sarsıntı olmadı ama yatağın sallanması bile yetti, neyse ki çok büyük bir deprem olmasına rağmen büyük bir zarar vermedi. Allah beterinden korusun hepimizi.

Tarifi yazıp kaçıyorum, tatil maceramızı instagram hikayelerinden takip edebilirsiniz :)




print recipe

Kuru Börülce Salatası
Malzemeler
1 su bardağı kuru börülce 4-5 adet taze soğan 1/2 bağ maydanoz 1 kırmızı kapya biber 1/2 su bardağı mısır 10 adet kornişon turşu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1/2 limon suyu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı
1) Börülceyi 1 gece önceden üstünü geçecek kadar su koyarak ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, üstünü geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar kaynatın, suyu biterse ilave edin. (Akşamdan ıslatmayı unuttuysanız, pişmesi daha uzun sürecektir).2) Börülceleri süzüp salata kasesine alın, üzerine tüm malzemeleri doğrayıp ekleyin.3) Tuz, zeytinyağ, limon ve nar ekşisini de ilave ederek iyice karıştırın.4) Afiyetle yiyebilirsiniz

4 yorum on "Kuru Börülce Salatası"
  1. Çok sevdiğim bir salata.Bu güzel fotoyu görünce çok canım çekti. Yarın yapayım diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Börülce salatasını çok severim.Haşlanmamış halindeki görüntüsünü de çok seviyorum. Ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canim. Evet o şekilde de görüntüsü çok sevimli :)

      Sil