Top Social

Süzme Yoğurtla Muzlu Kakaolu Dondurma

7/03/2017
Her şey dolapta duran süzme yoğurdu görmemle başladı :) Bir meze yapmak için almıştım, bitiremeyince yarısı öyle kalmış. Bozulmadan önce acilen kullanmalıydım. Bir yerlerde görmüştüm süzme yoğurtla dondurma yapılabileceğini, dedim ki tam zamanı. O arada yumuşamış muzları da hatırlayınca, tüm parçaları bir araya getirip bu nefis dondurmayı yaptım.

Normal dondurmadan hiçbir farkı yok, evdeki dondurma canavarı Gökçe her gece yiyor, bir top çilekli, bir top çikolatalı muzlu. Diğer dondurma tariflerimde krema kullanmıştım, süzme yoğurt olunca daha bir içime sindi :) Normal yoğurtla da yapılır ama ev yoğurduyla değil, o hem daha sulu hem de daha ekşimsi olduğu için dondurmanın tadında sıkıntı olabilir.

Kakao koymadan, sadece muzlu da yapabilirsiniz. Ya da muz yerine bambaşka bir meyve kullanarak... Sonuçta temeli aynı olduğu sürece, damak tadınıza göre şahane şeyler çıkarabilirsiniz ortaya. Ben karpuzlu denemeyi planlıyorum, bakalım nasıl olacak.
Bu arada muzları dilimleyip bir gece önceden dolaba atın, ya da sabah atın iyice dondurun, akşam da dondurmanızı hazırlayın. Muzları dondurmadan da yapılır bence ama okuduğum tariflerde hep muzu dondurup yapmışlardı, vardır bir sebebi dedim :)

Tarifte şeker yerine bal kullandım, sıvı halindeki şeker dondurmada buz kristallerinin oluşmasını da engelliyormuş aynı zamanda. Şeker donmayan bir şey olduğundan dondurma tariflerinde şeker kullanmak, yumuşak, kolay servis edilebilir dondurma yapmanızı sağlayacaktır. Tamamen şekersiz yapayım derseniz dondurmanızda buz parçacıkları oluşabilir.

Şimdi hemen tarife geçiyorum, deneyenler instagramda @ozgeninoltasi olarak beni etiketlerse çok sevinirim :)




print recipe

Süzme Yoğurtla Muzlu Kakaolu Dondurma
Malzemeler
2 Orta boy donmuş muz 3 yemek kaşığı bal 1/2 su bardağı süzme yoğurt 1/3 su bardağı kakao (yaklaşık 5 yemek kaşığı-40gr) 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (Yoksa bir şey kullanmayın)
Hazırlanışı
1) Mutfak robotuna muzları, balı, süzme yoğurdu, kakaoyu ve kullanacaksanız vanilya ekstresini koyun.2) Pürüzsüz kıvama gelene kadar 2-3 dakika çalıştırın. Kenarlarda kalanları da sıyırıp içine koyun tekrar çalıştırın.3) Karışımı uygun bir buzluk kabına boşaltıp en az 6 saat dondurun. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

8 yorum on "Süzme Yoğurtla Muzlu Kakaolu Dondurma"
  1. bende süzme yoğurdu çok kullanırım evde ama bu tarifi denememiştim hafta sonu bir deneyeyim bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz :) Sevgiler...

      Sil
    2. Ben de bu tarifi çok yaparim. Hatta dün yaptım, buzlukta beni bekliyor. Bir de hic Bir sey katmadan sadece muzla da yapıyorum, o da güzel oluyor. Evde varsa krema ile de yapıyorum. O da ayrı bir lezzet. Tam kıvamında anında yiyebilmek için muzları önceden dilim dilim dondurup yogurtla blendrdan geçirmek lazim, biyle biraz beklemek gerekiyor. Söylediğin gibi yogurdun kalitesi( eksimsiligi) ve muzun olgunlugu dondurmanın karakterini tamamen degistiriyor. Güzel değilse yenilmez birsey oluyor. Beklerim


      http://www.miniklab.com/2014/05/21/ev-yapimi-dondurma-sade-kaymakli/

      http://www.miniklab.com/2014/06/09/ev-yapimi-dondurma-cilekli-yogurtlu-dondurma/

      Sevgiler

      Sil
    3. bu hafta sonu yaptı, yalnız muz yerine kayısı kullandım ... çok güzel oldu. tekrardan bu güzel tarif için teşekkürler :)

      Sil
    4. @özge hanım teşekkürler, bakıcam sizin tariflerinize de. @soslubadem kayısı ile hiç denemedim eminim güzel olmuştur. Afiyet olsun.

      Sil
  2. yine harika bir tarif <3 kesin yapacağım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım. Ben kremalı tariften daha çok sevdim yoğurtlu dondurmayı. Daha hafif geldi bana. Bundan sonra favorim yoğurtlu dondurma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Ben ikisini de seviyorum ama tabii yoğurtla daha sağlıklı oluyor :)

      Sil