Top Social

Kamuflaj Desenli Kurabiye

9/12/2017
Son dönem yaptığım kurabiyeler içinde en sevdiklerimden biri oldu bu kamuflaj desenli kurabiye. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle gönlümü fethetti. En eğlenceli kısmı ise, ikram ettiğiniz kişilerden gelen, "aa bunu nasıl yaptın böyle tepkileri" oluyor. Zor görüntüsünün aksine, yapması çok kolay bir kurabiye üstelik.

Bayram tatilinde bir gün kuzenime kahvaltıya gidecektik, sonrasında da beş çayına uzayacak gibi duruyordu, dedim ki ben de kurabiye yapayım güzel olur. Ama aklımda hiç bir şey yoktu, bir de üstelik çok üşeniyordum, basit bir şey olsun istiyordum. Sabah erken kalktık Gökçe sayesinde, ben ayılmak için telefonda ona buna bakıyordum, pinterestte mi instagramda mı hatırlamıyorum, bu kurabiye çıktı karşıma, baktım ki yapması da çok kolay, hemen kalktım mutfağa girdim, Gökçe'de peşimden tabii :)

Gel dedim seninle çok eğlenceli bir kurabiye yapalım. 15 dakikada hamuru hazırlayıp şekilleri çıkarmış tepsiye dizmiştik bile :)) Fırında da 15 dk pişiyor ve nefis kurabiyeler hazır. Tek bir kurabiyede, hem sade hem tarçınlı hem kakaolu kurabiye tadı bir arada.

Tarifi yemek.com dan aldım, zaten denediğim çoğu tarifi tam tutuyor, bu da beni yanıltmadı. Aşağıdaki fotoğrafta nasıl şekil verdiğimi fotoğrafladım, gördüğünüz gibi çok kolay. Bu arada evde pudra şekeri kalmamıştı, ben toz şekeri rondoda iyice çektim pudra şekeri olarak onu kullandım.



print recipe

Kamuflaj Desenli Kurabiye
Malzemeler (Yaklaşık 20 adet için)
60 gr tereyağ (Oda sıcaklığında) 1 adet yumurta 1/2 su bardağı pudra şekeri 1,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
1) Tereyağ, yumurta ve şekeri bir kapta karıştırın (Ben elimle mıncıkladım, miksere gerek yok)2) Üstüne un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. (ele yapışmayacak, vıcık vıcık değil ama yumuşak bir hamur olacak)3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde iki parça koparın, ayrı iki kaseye koyun, birine kakao ekleyip yoğurun, diğerine tarçın ekleyip yoğurun. (Rengi homojen olana kadar)4) Sade hamuru iki pişirme kağıdının arasına alıp merdane ile inceltin 5) Kakaolu ve tarçınlı hamurlardan minik parçalar koparıp, beyaz hamurun yanına yanyana gelecek şekilde yapıştırın. Hepsi bitince hamurun üzerinden merdaneyle geçerek hamurların birbirine yapışmasını sağlayın6) Hamurdan çay bardağı ile yuvarlak şekiller çıkararak tepsiye dizin. Artan hamuru da ben yine birleştirip kestim, onun deseni düzgün olmuyor ama tadı aynı.7) Önceden 180 derece ısınmış fırına kurabiyeleri koyun ve 15 dk kadar pişirin. (Çok pişirmeyin beyaz hamurun rengi kararmasın) Fırından aldığınızda hala biraz yumuşak gibi dursa da sonra sertleşiyor.

12 yorum on "Kamuflaj Desenli Kurabiye"
  1. Nefis görünüyor canım. Gökçe ile senin ellerinize sağlık. Öpüyorum Çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm çok teşekkürler, biz de sizi öperiz :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, gerçekten çok güzel duruyor kurabiyeler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, tadı da harika oluyor tavsiye ederim.

      Sil
  3. Bu kurabiyeye bayıldım. Görüntüsü harika.Eminim lezzeti de harikadır. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bisküvi gibi geldi bana ,hamuru ince açılıyor sanırım. Harika görünüyor. Az sonra deneyeceğim 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bisküvi gibi oluyor haklısınız, ben ince açtım gevrek olsun diye, isterseniz biraz daha kalın da açabilirsiniz. Denerseniz instagramda @ozgeninoltasi olarak beni etiketleyebilirsiniz. Sevgiler...

      Sil
  5. Süper ötesi bir kurabiye bu! Bence herkes mutlaka denemeli. Ben 3 gün içinde hem eşimin iş arkadaşlarına, hem kızımın arkadaşlarına hem de komşularıma yaptım. Yaptıkça desen konusunda daha ustalaştım. Kakao ve tarçını nohut büyüklüğünde ve sık koymak gerekiyor. Biraz ince yapıp çok pişirilirse de şu ANNA'S markasıyla satılan bisküvilere benzettik. Teşekkürler Özge Hanım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel çok mutlu oldum, ben de çok seviyorum. Hem yapması kolay hem şık hem lezzetli :) Ben de genellikle ince açıyorum çok çıksın diye, bisküvi gibi oluyor :)

      Sil
  6. Merhaba Özge hanım. Tereyağ yerine hindistan cevizi yağı kullansam olur mu ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben hiç farklı yağ ile yapmadım ama deneyebilirsiniz. Sonucu bize de yazın mutlaka :)

      Sil