Top Social

Peynirli Sigara Böreği

3/26/2019

Sigara böreği çok da tarifini vermeye gerek olamayan, çoğu kişinin yaptığı bir börek aslında ama yine de yapmışken blogda bulunsun istedim. Belki ilk kez deneyecek olan arkadaşların yolu buralara düşerse, bir yardımım dokunmuş olsun :)

Ben en klasik haliyle peynirli maydanozlu olarak yaptım, genelde bu şekilde yapılıyordur diye düşünüyorum, kızartıldığı için kıymalı yapılırsa çok yağlı olur. En güzeli lezzetli bir peynirle yapılan sigara böreği.

Kızartırken patlayıp akmasın diye yağsız peynir hatta lor tercih edenler var ama ben lorlu börekleri lezzetsiz bulduğum için, ezine tarzı daha lezzetli peynir kullanmayı tercih ediyorum, ya da lorla bu tarz bir peyniri karıştırıyorum. 

Bu arada yumuşak peynirle de yapıyorum çoğu kez, mesela Muratbey Sürmeli peyniri vardır süzme peynir tarzında, Gökçe onunla yaptığımda çok seviyor, ilk yaptığımda patlayıp akar diye korktum ama bir şey olmadı, çok derin yağa atmıyorum, teflona bir miktar yağ koyup çevirerek kızartıyorum. O tarz peynirlerle de çok güzel oluyor, tavsiye ederim.

Harcı hazırlarken bir yumurta kırıp peynire karıştırabilirsiniz, ben yağlı peynir kullandığım için yumurta koymuyorum çoğu zaman ama kuru bir peynir kullanacaksanız harcı birleştirmesi açısından yumurta kullanılabilir.

Peynirli Sigara Böreği



Çıtır çıtır sigara böreği hem kahvaltıya hem beş çayına yakışır.

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  24 adet
Kategori:  börek
Anahtar Kelime:  sigara böreği, börek, börek kızartması
 -
Malzemeler:
3 yufka
200 gr sert yarım yağlı peynir
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için yağ

Hazırlanışı:
  • Yufkayı masaya serin önce dörde bölün sonra her parçayı ikiye bölün, 1 yufkadan 8 adet üçgen çıkacak
  • Bir kaba peyniri ufalayın, maydanozları da iyice yıkayıp ince ince doğrayarak peynire ilave edin ve karıştırın.
  • Her parçanın uzun kenarına, yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar peynirden koyup, çok sıkmayacak şekilde sarın, uç kısmını suya değdirip yapıştırın
  • Tüm börekleri sardıktan sonra tavaya 1 parmak ayçiçek yağı koyun ve kızdırın
  • Kızgın yağa börekleri atın çevirerek her yanını kızartın ve havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alın
  • Not: Börekleri sardıktan sonra dondurucuya atabilir, istediğiniz zaman çözdürerek ya da çözdürmeden kızgın yağda kızartabilirsiniz.
  • Post Comment
    Yorum Gönder