Top Social

Ton Balıklı Krep Ruloları

4/04/2019
ton balıklı krep sarma
Bizim evde istisnasız her c.tesi ve pazar sabahı krep pişiyor. Gökçe'nin sabah 10:00-11:00 arası cimnastik kursu var, kalkınca anne krep yiycem diyor. Ben hemen yumurta, süt, un çırpıp iki dakikada pişiriyorum. Arasına tahin pekmez sürüp 2-3 tane yiyor :) Tabii ben yemek bir yana krep görmek istemiyorum, o kadar bıktım yani :)) Ama Gökçe bıkmıyor. 

Geçtiğimiz C.tesi yine krep pişirdim hatta çok yapayım ki pazar sabahı ısıtıp veririm kalanları  dedim. (yenisinden farkı olmuyor kesinlikle, pişirip kapalı bir kaba koyunca ertesi gün ısıtılıp yenebiliyor :) Pazar günü seçim dolayısıyla cimnastik olmayınca, biz de daha detaylı bir kahvaltı tercih ettik omletler falan derken krepler kaldı.
ton balıklı krep sarma
Akşamüstü karnım hafiften acıkmaya başlayınca bu kreplerle bir şeyler yapayım dedim. Dolaptaki ton balığını görünce kolları sıvadım. Benim ton balığına limon, hardal, mayonez ekleyerek yaptığım bir karışım var, acıkınca hazırlar ekmeğin köşesine koyup sandviç olarak yerim. Varsa marul falan da eklerim hatta. İşte bu karışıma taze soğan da ekledim ve sonra krep üzerine yayıp rulo yaptım, 2 parmak kalınlığında kesip kürdan sapladım, ton balıklı krep rulolar nefis bir atıştırmalık oldu. 
ton balıklı krep sarma

Çok basit aslında ama size de fikir olması açısından ton balıklı krep rulo tarifini yazmak istedim, çay davetlerine, doğum günlerine ya da akşamüstü atıştırmalığı olarak kendinize yapıp yiyebilirsiniz :)

Ton Balıklı Krep Rulolar



Ton Balıklı Krep Ruloları yapması kolay ve çok lezzetli bir atıştırmalık

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  12 Rulo
Kategori:  atıştırmalık
Anahtar Kelime:  ton balıklı krep, krep rulo, krep sarma
 -

Malzemeler:
2 adet krep (Krep tarifi için tıklayın)
1 büyük kutu ton balığı (160 gr)
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı limon suyu
1 dal taze soğan (Yoksa dereotu ya da maydanoz da yakışır)
Hazırlanışı:
  • Ton balığının yağını iyice süzdürüp bir kaseye koyun
  • Üstüne mayonez, hardal, limon suyu ve ince ince doğradığınız taze soğanı ekleyip iyice karıştırın
  • Kreplerden birini tezgaha koyun içine ton balıklı karışımın yarısını yayın ve rulo şeklinde sarın, daha sonra iki parmak kalınlığında kesin ve kürdan geçirin ki dağılmasın
  • Aynı işlemi 2. krep için de yapın çok fazla bekletmeden afiyetle yiyebilirsiniz (Beklediğinde ton balığı sulanıp krepleri ıslatabilir)
  • Post Comment
    Yorum Gönder