Top Social

Saf Su Gerçekten de Saf mı Acaba?

8/22/2019
Başlığa bakıp da nereden çıktı bu saf su diyorsanız son 1 haftadır pek tv reklamına maruz kalmamışsınız demektir :) Benim çok fazla televizyonla ilişkim olmamasına rağmen, sürekli saf suyu kim önerir, kuru temizlemeciler diyen reklamın sesini duyuyorum iş yaparken bile. Doğru su çok yakında diye bitiyor reklam. Ee haliyle ilgimi çekti, hatta eşimin de dikkatini çekmiş, ne ki bu değişik bir su mu çıkacak diye konuştuk.


Benim aklıma saf su denince saf sulu ıslak mendiller geldi, Gökçe doğduğunda yoktu sanki, biz zaten ilk aylarda ılık çeşme suyuna pamuk batırıp temizliyorduk poposunu. Sonraları da bebekler için olan ıslak mendillere geçtik. Saf sulu ıslak mendiller dikkatimi çektiğinde Gökçe büyümüştü. Hatırlıyorum da ilk gördüğümde, ne saçma mendilleri suyla ıslatıp paketleyip satıyorlar mı demiştim. Ve pek de üzerinde durmamıştım.

Bu reklamdan sonra biraz saf su neymiş diye google'da araştırdım, yalan yok reklam korku filmi gibiydi, o kadar mı kötü bu saf su diye merak ettim. Çünkü ismine bakınca çok masum, böyle direkt kaynağından alınmış, dünyanın en faydalı suyu gibi bir izlenim bırakıyor insanda. 

Araştırınca anladım ki aslında saf su ciddi ciddi işlem görmüş suymuş, hatta haddinden fazla işlem görmüş denebilir. Laboratuvar ortamında suyun içindeki tüm mineraller çeşitli yöntemlerle alınıyormuş, böylece ortaya saf su çıkıyormuş.

Yani sanıldığı gibi doğada kendiliğinden bulunan bir su değilmiş. Akü suyu, ütü suyu v.b. amaçlarla kullanıldığı gibi endüstriyel süreçlerde, sanayide, laboratuvarlarda kullanılıyormuş.

Ee ne olacak ki mineraller alınsa demeyin, suyu su yapan içeriğindeki mineraller zaten, dolayısıyla cilde değmesi de sakıncalı bulunuyormuş. Farklı su türlerinin cildimize farklı etkileri oluyor. Denizden çıkınca tuzlu sunun vücuda girip su çekmesiyle cildin büzüşmesi gibi, saf su vucuda girip şişiriyor. Bir reklam sayesinde epey bir şeyler öğrendim. Şimdi merakla bu reklamların altından ne çıkacak onu bekliyorum :)
2 yorum on "Saf Su Gerçekten de Saf mı Acaba?"
  1. İlginç. Bende görmemiştim bu reklamı. Hoş tv izlemiyorum görmemem normal aslında ama bakalım altından dediğin gibi ne çıkacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ilginç bir reklamdı :) Bakalım bekliyoruz :)

      Sil