Top Social

Naneli Soğanlı Patates Salatası

9/23/2019
Yeşilliksiz, soğanlı ve kuru naneli patates salatası

Yaza veda ettiğimiz şu günlerde, kışın çok severek yapacağınız bir patates salatası tarifi vereceğim. Kışa uygun bir salata, çünkü çoğu patates salatasının aksine bunda herhangi bir yeşillik yok. Kışın ortasında maydanoz, dereotu falan bulmak pek kolay olmuyor malum :)


Bu tarif canım arkadaşım Dilek'in annesinin tarifi. Dilek ilk yaptığında, nasıl patates salatası ki bu soğandan başka bir şey yok diye düşünmüştüm, kuru naneyi malzemeden bile saymamıştım :) Açıkçası çok ümitli değildim, sonra tadına bakınca önümden zor aldılar tabağı :))) Bu kadar az malzemeyle bu kadar lezzetli bir patates salatası nasıl olur derseniz, mutlaka deneyin göreceksiniz.
Yeşilliksiz, soğanlı ve kuru naneli patates salatası
Bu arada bir kaç püf noktası var, bir kere patatesler haşlandıktan sonra soğutmadan küçük küçük, ince ince doğrayacaksınız. (Küp küp değil, yani). Sosu ve soğanları bir kasede karıştırıp, patatesleri ılıkken yani soğumadan bu sosa doğruyoruz ki sosunu iyi çeksin içine. 

Gerçekten pratik ve evde her zaman bulunan malzemelerle yapabileceğiniz, deneyenlerin yemeye doyamadığı bir patates salatası.
Yeşilliksiz, soğanlı ve kuru naneli patates salatası
Bu arada fotoğraf çekimi biraz ani gelişti, bizim evde çay içiyorduk, salatanın yarısını mideye indirdik, yaa çok güzel bu, bir fotoğraf çekeyim ben diyerek kalkıp hemen kuplara koydum, Dilek'e de sen kaşığı bir tutar mısın diye görev verdim :)  Salata sosunu fazla koymuşum dibine çökmüş, ama bol soslu çok lezzetli oluyor.

O zaman hemen aşağıda tarifi veriyorum, ancak malzeme miktarlarını yaklaşık yazdım, yani 3 patates demişim siz 4 isterseniz koyun, yağı az geldi biraz daha ekleyin gibi, damak tadınıza göre ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Ama lütfen, ben buna bir de turşu koyayım ay mısır da yakışır demeyin, böyle sade haliyle bir deneyin mutlaka :)

Naneli, Soğanlı Patates Salatası


Pratik, evdeki malzemeyle kolayca yapılan tam kışa uygun bir patates salatası

Kışın kolayca bulacağınız malzemelerle şipşak yapabileceğiniz bir patates salatası

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  4 kişilik
Kategori:  salata
Anahtar Kelime:  salata, patates salatası
 -

Malzemeler:
3 büyük patates
1 büyük kuru soğan
1-2 yemek kaşığı kuru nane
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 limon suyu
Tuz
Hazırlanışı:
  • Öncelikle bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın ve patatesleri sıcak suya atıp haşlayın. Su patateslerin 2 parmak üstüne çıksın. Dikkat edin dağılacak kadar haşlanmasın. (ben soyup ikiye üçe bölüp haşlıyorum, daha çabuk haşlanıyor)
  • Diğer tarafta çukur bir kaseye zeytinyağ, limon, nane ve tuzu koyun karıştırın
  • Soğanı soyup ince ince doğrayın (yarım ay şeklinde olabilir), soğanı da sosun üzerine koyup harmanlayın
  • Patatese bıçak batırın, yumuşamışsa alın, soğuk sudan geçirin, hala sıcakken çok kalın olmayacak şekilde küçük küçük doğrayın.
  • Patatesi de sosun içine koyun tüm malzemeyi iyice karıştırın (patatesleri dağıtmadan yavaşça)
  • Soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.
  • 2 yorum on "Naneli Soğanlı Patates Salatası"
    1. Özge Hanım dün akşam hemen yaptım...Ben de çok beğendim tarif için çok teşekkürler, benim gibi yeşillik yıkamaktan nefret eden biri olarak çok pratik ve çok lezzetli tembel işi:) Sevgiler...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok sevindim beğenmenize,yeşillik olmadan yapılması pratiklik sağlıyor gerçekten 👍

        Sil