Top Social

Balkabaklı İki Renkli Muhallebi

10/10/2019
nefis kıvamı ve lezzetiyle balkabakli muhallebi tarifi
Her sene balkabağı ile yeni tarifler denemeye bayılıyorum. Blogda kurabiye, cheesecake, muffin gibi her çeşit balkabaklı deneme olduğu için bu sefer şöyle nefis balkabaklı bir muhallebi yapayım dedim. Epeyce düşündüm üzerinde, sadece balkabaklı ve baharatlı mı olsun yoksa iki renkli yapıp aromasını biraz hafifletsem mi, kıvamı nasıl olsun derken sonuçta ortaya bu tarif çıktı. Tamamen kendi uydurmam pardon uyarlamam yani :))) 

Ben geçen yıldan beri dış kabuğu turuncu ve şekli top gibi olan  hokkaido cinsi balkabaklarını kullanıyorum. Geçen sene bu kabakları hendexfood üretmeye başladı, kendileri benim eski patronum, işin başında da çok yakın arkadaşım olunca, hem severek kullanmıştım hem de sosyal medyada duyurmuştum. Bu sene daha da çok üretip macrocenter'a vermişler, orada hendexfood etiketli kabakları görünce, tanıdığım birini görmüş gibi sevindim. Siz de rastlarsanız gönül rahatlığıyla alıp tüketin, bu sene organik tohum kullanmışlar üstelik.
mini balkabağı, hokkaido kabağı
Dondurucuda geçen yıldan kalan balkabağı pürem vardı, ben onu kullandım. Siz de kabakların kabuğunu soyup dilimleyerek, ister buharda ister az suyla tencerede pişirin, sonra rondodan geçirip püre haline getirin. (Tarifi şurada) Bu şekilde 1 su bardağı kadar ölçülerde dondurucuya koyun, kullanacağınız zaman bir gece önceden normal buzdolabı rafına indirin.

Bir de balkabaklı tariflerin olmazsa olmazı bir baharat karışımımız var, balkabaklı kek baharatı diyoruz ve tüm balkabaklı tariflerde, elmalı, havuçlu keklerde tarçınla birlikte kullanıyoruz. Şahane bir lezzet veriyor. Onun da tarifi şurada.
Balkabağı püremiz ve baharatımız hazırsa balkabaklı iki renkli muhallebimize geçebiliriz. Bu arada ben üzerine Gürsoy Kıyılmış Fındık ekledim, hatta instagram'da Sercan Çam şefle katıldığımız bir workshopta Gürsoy Fındıkla tarifler yaptığımızı paylaşmıştım, bu fındıklar da orada hediye edilmişti. Kullanımı pratik ve çok lezzetli olduğu için severek kullanıyorum.

Balkabaklı İki Renkli Muhallebi




Kolayca yapabileceğiniz nefis balkabaklı iki renkli muhallebi

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  6-8 kişilik
Kategori:  tatli
Anahtar Kelime:  balkabaklı muhallebi, muhallebi, iki renkli muhallebi
 -
Not:  Kullanılan bardak ölçüsü 200ml dir.
Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 kutu krema (200 gr)
1 paket vanilin
1 su bardağı balkabağı püresi
1 tatlı kaşığı balkabaklı kek baharatı.
Üzerine serpmek için kıyılmış fındık
Hazırlanışı:
  • Tencereye sütü, şekeri, yumurta sarısını, unu ve nişastayı ekleyerek tel çırpıcıyla iyice karıştırın
  • Tencereyi ocağa koyup orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
  • İçine bir kutu kremayı, vanilini ekleyerek 2-3 dk. mikserle çırpın
  • Muhallebinin yarısını başka çukur bir kaba alın.
  • Muhallebinin yarısına balkabağı püresini ve baharatı ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.(Bu aşamada tadını kontrol edin baharat az gelirse damak tadınıza göre biraz daha ekleyin, taze çekilmiş baharat çok tat veriyor, beklemişse tadı azalıyor)
  • Servis edeceğiniz kuplara önce biraz vanilyalı muhallebi daha sonra balkabaklı muhallebi koyarak istediğiniz şekilde paylaştırın
  • Dolapta iyice soğuttuktan sonra üzerine kıyılmış fındık ekleyerek servis edebilirsiniz./li>
  • Post Comment
    Yorum Gönder