Top Social

En Nefis Waffle Tarifi

2/23/2022
kolay waffle tarifi

Bizim evde epey yoğun bir waffle talebi var, evin en küçük üyesi tarafından :) O yüzden de blogda çeşit çeşit waffle tarifi var. Aslında yıllardır en kolay ama en lezzetli tarifi bulmak için uğraşıyordum ve sanırım artık buldum. Bundan sonra hayatıma bu tarifle devam edecek gibi görünüyorum.


Öncelikle bu tarifin en sevdiğim yanı erimiş tereyağ kullanıyoruz, oda sıcaklığına gelmesini beklemek gerekmiyor, ikincisi; benim waffle aleti biraz antika ve diğer bir kaç tarifim feci şekilde yapışıyordu, o yüzden de hiç yapmak istemiyordum, bu tarif asla ve asla yapışmadı. Üçüncüsü de yumuş yumuş değil, dışı kıtır içi yumuşak oluyor ki tam istediğim şey.


kolay waffle tarifi

Benim yıllardır yaptığım tarif şuydu, aslında gayet güzel oluyordu ancak son dönem denemelerimde makineye yapıştı ve kazımak zorunda kaldım. Benim plakalar çok iyi değil muhtemelen, ama siz deneyebilirsiniz, güzel tariftir. Sonra sevgili Meral Kaçamer'in şu waffle tarifini yapmaya başladım. Bu tarif kurabiye hamuru gibi yoğun, 3 yumurta olduğu için biraz tatlı kurabiye havasında oluyor, aşırı lezzetli, sade halde de yeniyor ancak 125 gr oda sıcaklığında tereyağ kullanılıyor ve bu hayat pahalılığında sürekli bu kadar tereyağ ve yumurtayla waffle yapmak çok sürdürülebilir gelmiyor :)))


Neyse işte, sonra bir gün bu tarif düştü akışıma, tam da sorunsuz ama lezzetli ve de az malzemeli waffle tarifi arıyordum. Bunu kesinlikle denemeliyim dedim. Tarifin orjinali çok fazla gelecekti, nihayetinde ordu doyurmuyorum, ben de tarifi üçte 1 oranında hazırladım. Gökçeye yetiyor hatta bana da kalıyor :) 8 tane falan çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam bu ölçüyle.


kolay waffle tarifi

Bu arada tarifte buttermilk vardı, normalde evde bunu elde etmek için 1 bardak oda sıcaklığındaki süte 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu ekleyip karıştırıyor ve 10 dk kesilmesini bekliyorsunuz. Ama maalesef UHT sütlerde kesilme olmuyor. Buttermilk yerine aynı oranda yoğurdu biraz sulandırıp yani koyu bir ayran yapıp onu kullanabilirsiniz ya da kefir kullanabilirsiniz. Direkt süt kullanacaksanız 1 bardak değil 3/4 bardak kullanın çünkü kıvamı çok akışkan oluyor diğer türlü. 


Biliyorum waffle herkesin sürekli yaptığı bir şey değil ama bir şekilde waffle aletiniz varsa mutlaka bu tarifi deneyin. Ben geçen yaptığımda üstüne biraz çikolata sürüp muz koydum, yapmışken de bir foto çekiverdim :) Siz de istediğiniz şekilde süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.



NEFİS WAFFLE TARİFİ



Hem pratik hem de çok lezzetli bu waffle tarifi favoriniz olacak


Porsiyon: 6-8 adet
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilin (Yarım paket de koyulabilir)
1 su bardağı buttermilk (Notlar kısmına bakınız)
50 gr tereyağ (eritip soğutun)
1 büyük yumurta

HAZIRLANIŞI

  • Un, şeker, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı çukur bir kapta karıştırın.
  • Buttermilk (ya da ne kullanıyorsanız onu), erimiş ve soğumuş tereyağ ve yumurtayı el çırpıcısıyla çırpın.
  • Sıvı karışımı unlu karışımın üstüne dökün ve güzelce karıştırın. Tamamen pürüzsüz olmasına gerek yok. Koyu kıvamlı olacak.
  • Waffle makinanınızı ısıtın, 1 kepçe waffle hamurunu döküp pişirin


  • NOTLAR

  • Bardak ölçüsü olarak 240ml cup ölçeği kullanılmıştır
  • Buttermilk yapmak için 1 bardak oda sıcaklığında süte 1 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu katıp karıştırın. 10dk sonra kesildiğinde buttermilk hazır (Hazır UHT sütler kesilmeyebiliyor ama)
  • Buttermilk yerine aynı oranda kefir veya koyu bir ayran kullanın, ya da süt kullanacaksanız 1 bardaktan az kullanın

  • Anahtar Kelime: waffle, ev yapımı waffle, waffle tarifi Kategori: Tatlı
    Post Comment
    Yorum Gönder