Top Social

Pratik Pideli Köfte

4/21/2022
pideli köfte

Ramazan ayındayız, ama ne yazık ki ben istediğim kadar çok paylaşım yapamadım bu sene. Gökçe büyüdükçe kursları, sporu, falan filan derken, evi resmen otel gibi kullanır olduk :) Haftaiçi neredeyse her akşamüstü bir şey var, ctesi de ingilizce kursuna çıkıp akşama kadar dışarda takılınca bir tek Pazar günü kalıyor elde. Hava güzel olunca onda da evde duramıyoruz. Durum fena yani anlayacağınız :)


Geçen hafta ara tatil sebebiyle izin aldım 2 gün, Gökçeyle arkadaşını sinemaya götürdüm akşamüstü eve döndük, kızlar oyuna daldı ben de baktım hava günlük güneşlik, o gün de Kuka Çiftlik'ten hediye ürünlerim gelmiş. Ben bir şeyler hazırlayıp çekeyim, akşama da yeriz dedim :)


pideli köfte

Bu koşturmaca içinde tabii ki en makbulü şipşak pratik yemekler ama aynı zamanda lezzetli de olacak. O zaman da devreye, önceden hazırlanmış dondurucuya atılmış köfteler giriyor. Siz isterseniz evde hazırladığınız köfteleri kullanın, ben Kuka Çiftlik'in gönderdiği Kırklareli Köftesi'ni kullandım. Tamamen katkısız ve koruyucusuz doğal bir ürün, dana kaburga ve kuzu etiyle hazırlanıyor.


Paketten çıkan ekşimayalı Ramazan Pidesi ile memleketimin nefis Manda Yoğurdunu görünce aklıma pideli köfte yapmak geldi. Bursa'ya ait bir tarif sanırım, genelde tırnak pide ve incecik köftelerle yapılıyor. Benimki sadece uyarlama oldu yanlış anlaşılmasın, bizim pideli köftemiz böyle değildir, yoğurt ne alaka falan yorumları gelmesin lütfen :)) Benimki biraz pideli köfteden biraz İskender kebaptan esinlenerek ortaya çıkan kendine has bir şey oldu.


pideli köfte


Üstelik köfteler hazır olunca aşırı pratik oldu diyebilirim. Nasıl yaptın derseniz, pideyi küp küp tabağa doğrayıp bir kasede salçayı biraz suyla açarak pişirdim, pideleri ıslattım, köfteleri pişirip pidenin üstüne koydum, üstüne biraz daha sos gezdirdim, en son da tereyağında kırmızı toz biberi pişirip üstüne döktüm, yanında manda yoğurdu ve Kuka Çiftlik Acı Biber Sosuyla servis ettim.





PRATİK PİDELİ KÖFTE



Kuka Çiftlik ürünleri ile hazırladığım çok lezzetli ve pratik bir tarif.


Porsiyon: 4 kişilik
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

1 paket Kuka Çiftlik Kırklareli Köfte
1 tane pide (Ramazan pidesi ya da tırnak pide)
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Servis için manda yoğurdu ve acı sos

HAZIRLANIŞI

  • Pideyi küp küp doğrayıp tabağa dizin
  • Sos tenceresine salça ve suyu koyup karıştırarak pişirin. Sosla pideleri ıslatın
  • Diğer tarafta köfteleri yapışmaz bir tavada güzelce pişirin ve pidenin üstüne istediğiniz miktarda koyun.
  • Küçük bir sos tavasında tereyağı eritip kırmızı toz biber ekleyin, kızınca alıp köftelerin üstüne gezdirin.
  • Tabağın yanına yoğurt ve acı sos koyarak servis edin.


  • NOTLAR

  • Köfte olarak, her zaman kullandığınız köfte tarifini kullanıp, incecik şekillendirip pişirebilirsiniz.

  • Anahtar Kelime: pideli köfte, pratik pideli köfte Kategori: Et Yemeği
    Post Comment
    Yorum Gönder