Top Social

Kuka Çiftlik ve Ürünleri Hakkında

4/04/2022

Kuka Çiftlik ürünleri ile tanışalı neredeyse 1,5 yıl olmuştur. Tulum peyniri, eski kaşar, kurutulmuş füme et, sucuk gibi ürünlerini denemiştim. Daha sonra ben bu ürünleri çok beğenip hatta sosyal medyada paylaşınca Kuka Çiftlik benimle iletişime geçti ve diğer ürünlerini de denememi istediler.


Bu arada Trakyalı olduğum için mi yoksa görüştüğüm kişilerin samimiyetinden midir nedir, markaya ayrıca bir kanım kaynadı. Zaman içinde nasıl özenli üretim yaptıklarını, hassasiyetlerini öğrendikçe, Kuka Çiftlik ürünleri mutfağımın vazgeçilmezi oldu. (Ah hele ki bir pancar pekmezleri var, çocukluğumun lezzetini buldum resmen)

kuka çiftlik pekmez


Geçenlerde konuşurken dedim ki ben blogda sizi tanımayanlara biraz daha detaylı tanıtmak istiyorum, ürünlerinizi çok severek kullanıyorum, henüz tanışmamış olanlar da bu sayede haberdar olsun. Sorularım var sorayım, siz anlatın ben de paylaşıcam :) Ve işte aşağıdaki metin ortaya çıktı;


Kuka Çiftlik nedir? Nasıl kuruldu?

Istrancalar’da mera hayvancılığı yapan, kendi topraklarını işleyen ve kendi kaynakları ile doğal ürünler üreten bir çiftliğiz. 

Hikayemiz, kurucumuz Varol Önsel’in ülkemizin yerli ırklarını koruyarak yetiştiricilik yapma düşüncesi ile Istrancalar’da aldığı ilk tarla ile başlıyor. Çiftliğin ilk adımları olarak bölgenin kendi ırkı olan Trakya Kıvırcık Koyunu, Anadolu Mandası ve Yerli Kara ve diğer yerli büyükbaş ırklardan sürüler oluşturularak atılıyor ve bu şekilde başlamış oluyoruz. 


Kuka Çiftlik


Çiftlik bünyesinde neler yetiştiriliyor?

Kıvırcık Koyunu genelde Merinos Irkı ile kırılmış olduğundan safkan çalışmaları neredeyse 15 yılımızı alıyor. 2000 adet büyük ve küçükbaş hayvanımız ile mera hayvancılığı yapıyoruz. Çiftliğimizin aynı zamanda 2000 dönüme yakın kendi tarlaları mevcut. Doğal hayvan gübrelerimizi bu tarlalarımızda kullanarak doğal kaba hayvan yemi elde ediyor ve kendi kaynakları ile üretim yapan bir çiftlik olarak hayatımıza devam ediyoruz. 

Küçükbaşta Kıvırcık Kuzu ve Tiftik Keçisi, büyükbaşta yerli ırklar, melezler, Charolois, Simmental, Limousine kültür ırklarının yetiştiriciliğini yapıyoruz. Devlet kontrolündeki Kıvırcık Irkı Islah Projesi’nde yer alıyoruz ve bu ırkın korunması için çalışıyoruz. Çitliğimizde hayvancılık dallarının en zoru ama en değerlisi olan mera hayvancılığı uygulanıyor. Bu dal, sektör sorunları ile en çok karşılaştığınız, hayvancılık dallarının en zoru ama en değerlisidir. 



Hayvanlar nasıl besleniyor, hormon kullanılıyor mu?

Hayvanlarımıza hormon takviyesi yapmıyoruz, antibiyotik tedavisindeki hayvanı kesime vermiyoruz, çiftlikte suni tohumlama uygulamıyoruz. Sürülerimiz doğal aşım yöntemiyle çoğalıyor. Hayvanlarımızın kışın tüketeceği yemi kendimiz ekip, biçip, balyalıyoruz. Böylece her geçen gün damızlık niteliği daha iyiye giden, iklime ve meraya uyum sağlayan hayvanlarımız ile daha kaliteli ve doğal ürünler sunuyoruz. 

inegöl köfte

Satışta olan ürünleriniz neler ve nereden satın alabiliriz?

Istrancalar’da çiftliğimize 15-20 dakika uzaklıkta yer alan üretim tesisimizde ürünlerimiz üretiliyor, kontrolden geçip paketleniyor. Soğuk zincir lojistik ağımız ile İstanbul Suadiye’de yer alan dükkanımıza ulaşıyor. İzlenebilir ve analizli ürünlerimizi dükkanımızda ve kendi web sitemizde satışa sunuyoruz. 

Çiftliğimizin sadece kendi et kaynağı ile ürettiği temiz ve doğal et ürünlerimizi, Trakya’nın olgunlaştırılmış peynirlerini, süt ürünlerini, Istrancalar’ın eşi olmayan meşe balını, doğal meyvelerinden üretilmiş sosları ve birçok doğal ürünü tüketici ile buluşturuyoruz.



Post Comment
Yorum Gönder