Top Social

Yoğurtlu Mantarlı Ispanak Kavurma

12/21/2023
Mantarlı ıspanak kavurma

Ispanak kavurmayı herkes bilir ama içine mantar eklenince lezzetinin katlandığını şimdi öğrenenler olabilir :) Bu tarifi sanırım pandemi zamanı sevgili Aydan Üstkanat'ın yaptığı bir yarışma için hazırlamıştım. Bir yoğurt markasıyla birlikte düzenlemişlerdi. Süzme yoğurtlu bir şey hazırlanacaktı. 


Ben de böyle bir şey yapıp katılmıştım. Yarışma sonunda seçilen tariflerle bir yemek kitabı hazırlandı yanılmıyorsam, ne yazık ki bu tarif seçilemedi ama ben mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Pratik ve lezzetli oluyor. Yılbaşı sofrası için ne yapsak diye düşünenlere fikir olsun istedim.

ıspanak borani

Çok da tariflik bir durumu yok aslında ama yine de blogda da kaydı bulunsun diye yazmak istedim. Geçenlerde nasıl yapmıştım diye bu tarifi aradım meğer sadece instagrama koymuşum orada da zaten tarifi yazmamışım. Seçilirse kitapta yayınlanacak diye sadece görsel paylaşmışız. Çok ölçü verilecek bir durumu yok, kısaca anlatıyorum nasıl yaptığımı;


400 gr kadar mantarı temizleyip doğrayın, biraz yağ eklediğiniz tavaya koyup hafif kavurun, üstüne yıkanıp doğranmış 500 gr kadar ıspanak ekleyip kavurun. Bu arada tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Ispanaklar pişince altını kapatıp soğumasını bekleyin. Diğer tarafta süzme yoğurda sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın. Ispanak soğuyunca yoğurdun üstüne yayın ya da karıştırıp öyle servis edebilirsiniz.

Post Comment
Yorum Gönder