Top Social

Yılbaşı Salatası

12/28/2023
Yılbaşı Salatası

Yılbaşına doğru geri sayım başladı. Yavaş yavaş menüler şekillendi. Sofrada olmazsa olmazlardan biri de salata. E madem salata yapılacak o zaman bu salataya biraz eğlence katsak güzel olmaz mı :)


Yabancı sayfalarda hep gördüğüm, bu yılbaşı kapı süsü şeklinde sunum ne zamandır aklımdaydı. Geçtiğimiz haftasonu deneyip sizinle de paylaşmak istedim. Bunu tek kişilik tabaklarda minik minik de hazırlayabilirsiniz. Salatanın içeriği, süslemesi tamamen hayal gücünüze kalmış. Ben evdeki malzemelerle böyle sade bir salata hazırladım. 


yılbaşı salatası


Yapmanız gereken salatanın bazını oluşturacak yeşillikleri bir kapta güzelce karıştırmak. Marul, dereotu, maydanoz, nane, lolorosso v.s. Nasıl isterseniz hepsini doğrayıp güzelce harmanlayın. Bu aşamada tabii tuzunu, sosunu dökmek iyi olur ama hemen sunmayacaksanız o şekilde yapmayın. Bekledikçe kötü olacak. Yeşillikleri yuvarlak bir tabağa çember şeklinde elinizle şekillendirerek dizin. Üstünü nar, peynir, domates gibi malzemelerle süsleyin. Eğer yıldız kalıbınız varsa kaşar peyniri fotoğraftaki gibi şekillendirebilirsiniz.

yılbaşı salatası

Ben tabağın ortasına, kızılcık bazlı bir sosla zeytinyağını karıştırarak hazırladığım salata sosunu koydum, tabaklara alınca üstüne eklenip karıştırılabilir. (Bahsettiğim Christmas Blend sosuna buradan ulaşabilirsiniz)


İşte bu da fikir olsun diye blogda dursun :) İnternette farklı kombinasyonlarını incelemek isterseniz "christmas wreath salad" diye yazarak aratabilirsiniz. Çok farklı çeşitler var.


Post Comment
Yorum Gönder