Top Social

Tarçınlı Cevizli Kurabiye

11/01/2023
Cevizli tarçınlı kurabiye

Bu kurabiye benim için dünyanın en güzel kurabiyesidir, bunca kurabiye yaptım, daha fazlasını yedim, ama hala fikrim değişmedi. 13-14 yaşlarındayken tanıştım kendisiyle. Öncesinde, kurabiye pek sevdiğim bir şey değildi. Börek, kek falan tamam da kurabiye gereksiz gelirdi. Bu ağızda dağılan cevizli kurabiye tamamen fikrimi değiştirdi.


Minik minik yuvarlamak biraz el oyaladığı için annem pek gönüllü olmazdı yapmaya :)) Ben evlendikten sonra her misafire yapar oldum, ki sonrasında kalanları git gel yiyebileyim. Ee tabii yiyen herkesin çok beğenip övüyor olmasının da etkisi vardı, kafadan bir 10 puan alıyordum fena mı :)

Tarçınlı cevizli kurabiye

Uzun zaman önce blogda yayınladım aslında, ama hem çok gerilerde kalıp unutuldu hem de fotoğraflarının yenilenmeye ihtiyacı vardı. Eylül ayında Paşabahçe Villa Patisserie 2 katlı kasenin tanıtımı için bir video çekmem gerektiğinde, işte dedim bu kurabiyeyi yapmanın tam zamanı. 


Hem videolu olarak yayınlayabilecektim hem de yeni fotoğrafları olacaktı. Ortaya harika şeyler çıktı ve son aylarda en çok izlenen videom oldu. O zaman blogda da yeniden yayınlamak farz oldu :)

Cevizli kurabiye

Malzeme listesine bakıp bu kadar mı demeyin, şekeri az gelir mi diye hiç düşünmeyin. Tam ölçüsüyle yapın ve o muhteşem lezzetin tadını çıkarın. Nerden baksanız 30 yıldır yapıyoruz ve bir yiyen bir daha istiyor, övgü garantili yani :)

Videolu tarif için tıklayın.




TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE



Isırınca ağızda dağılan,mis gibi tarçın lezzeti ve ortasındaki iri ceviz parçasıyla, herkesin bayıldığı bir kurabiye


Porsiyon: 30-40 Adet
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

* 250 gr oda sıcaklığında tereyağ
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 3-4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin, ele yapışmayacak hale gelene kadar)
* 1 su bardağı ceviz içi (iri kırılmış)
* Üstü için 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

  • Tereyağını karıştırma kabına koyun, üstüne şekeri serpip, krema kıvamına gelene kadar elinizle yoğurun.
  • Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ekleyerek hamur toparlanana kadar yoğurmaya devam edin
  • Elinize yapışmayacak kıvama gelince küçük parçalar alıp elinizle açın ortasına iri bir parça ceviz koyup yuvarlayın ve tepsiye dizin
  • 180 derece sıcak fırına atın pembeleşene kadar pişirin
  • Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçsin, çukur bir kasede pudra şekeri ve tarçını karıştırıp kurabiyeleri kasede yuvarlayarak her tarafını kaplayın ve sunum kabınıza dizin
  • Anahtar Kelime: cevizli kurabiye, tarçınlı kurabiye, ağızda dağılan kurabiye Kategori: kurabiye
    Post Comment
    Yorum Gönder