Top Social

Özlediğim Yoğurt Lezzeti

6/15/2011
Benim hayatımın ilk 18 yılı Trakya'da geçti, oralarda bambaşkadır etler, yoğurtlar, peynirler...Bir kez aldıysanız o tadı, unutmanız zordur.

Uzun bir süredir çocukluğumun yoğurtlarına özlem duyuyordum, şöyle lezzetli, kaşık kaşık yenilecek, yoğurt gibi yoğurt arıyordum İstanbul'da. Maalesef marketlerde satılan bilumum markaların yoğurtlarında yapay bir tat var ve de sayısız katkı maddesi. Ben de değişik marka yoğurtları deniyordum belki aradığım tadı bulurum diye.

Vee bir gün
Migros'un yoğurt reyonunda gördüm onu, Aksal marka yoğurt üzerinde Keşan Tipi yoğurt yazmasıyla tüm dikkatimi üzerine çekti. Üretim yerini inceledim ve Keşan'da üretildiğini görünce attım torbaya. Eve gidip heyecanla bir kaşık aldım, ve ondan sonra tüm yoğurdu bitirmemek için kendimi zor tuttum. Anlatılmaz bir lezzet. Ben o günden beri başka yoğurt yiyemiyorum maalesef. 

İstanbul'da sadece Migros'larda satılıyor (Sanırım Tansaş'ta da başlamış) Denk gelirseniz mutlaka ama mutlaka deneyin. Şimdiye kadar 3 çeşidini yedim, Keşan Tipi, Köy Tipi ve Kaymaklı Yoğurt (Tadı köy, kıvamı çömlek). Hiçbirini birbirinden ayıramıyorum hepsi de mükemmel.

Firmayla yaptığım yazışma sonucu tamamen ev yoğurtları gibi doğal malzemelerle üretildiğini söylediler. Gönül rahatlığıyla ve zevkle yenilebilecek bir yoğurt.
5 yorum on "Özlediğim Yoğurt Lezzeti"
  1. merhabalar:)
    çok cici bir sayfanız war...
    seve seve izleyiciniz oldum hemen...
    bende sizi beklerim sayfama...
    gönül dolusu sevgilerimle...
    :))

    YanıtlaSil
  2. birtutamkekik, güzel sözleriniz için çok teşekkürler, ben de sizin blogunuzu inceledim ve hemen takibe aldım :) Çok hoş tarifler var deniycem mutlaka. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Yazını okuduktan sonra merakım daha çok arttı:) Mutlaka alacağım, tavsiye için çok teşekkür ederim:)

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Denedikten sonraki yorumlarınızı da bekliyorum merakla :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok naziksiniz:)
    çook teşekür ederim..
    nice güzel paylaşımlara inşallah...
    sevgiler...

    YanıtlaSil