Top Social

Fırında Baharatlı Patates

8/11/2011

Kızarmış patates hepimizin vazgeçilmezi olsa da, fırında baharatlı patatesi hem daha sağlıklı olduğu için hem de daha az uğraştırıcı olduğundan dolayı tercih ediyorum.

Evde fritözüm yok, çünkü hem sağlıksız, hem çok yağ harcıyor hem de temizlemesi zor bir şey. O yüzden de tavaya yağ koyup çatır çutur patates kızartmakla uğraşmak da işime gelmiyor. Ee o zaman ne yapıyorum? Patatesleri zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayıp fırına atıyorum :)

Üstelik, et yemeklerinin yanına da bu şekilde daha çok yakıştırıyorum. Hele ki mayonez ve yoğurtla yaptığım sosu da üstüne dökerseniz misafir sofralarının favorisi olacaktır.



Bu arada ölçülü bir tarif vermiyorum, siz ister 2 kişilik ister 10 kişilik yapın, ona göre patates kullanırsınız. Baharatlar da tamamen göz kararı.  Ama ana baharatımız kekik olacak. Çok yakışıyor çünkü.

Nasıl yapılıyor;

  • Patatesleri küp küp doğrayın. (Çok iri ya da çok minik yapmayın) Fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine zeytinyağı (vıcık vıcık olmasın, patatesler yağlanacak kadar yeter), bolca kekik, toz kırmızı biber, biraz kimyon ve tuz ekleyin (İsteğe göre pulbiber de eklenebilir)
  • Patatesleri bir kaşıkla iyice karıştırın ve tekrar tepsiye yayın
  • 200 derece ısıdaki fırında 45 dk kadar yani patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Çatal batırıp piştiğini test ettikten sonra fırından alabilirsiniz.


Not: Ben üzerine bir sos hazırlıyorum, belli bir ölçüsü yok istediğiniz miktarda yapabilirsiniz; mayonez, yoğurt, bir çay kaşığı hardal, biraz toz sarımsak (yoksa normal sarımsak rendesi de olur ya da hiç koymayabilirsiniz) hepsini karıştırıyorum, yerken patateslerin üzerine döküyorum.

1 yorum on "Fırında Baharatlı Patates"
  1. Ellerinize Sağlık Harika Görünüyor Birde Benim fırında Baharatlı Patates Tarifime Bakarmısınız ? https://www.lezzetinrotasi.com/firinda-baharatli-patates-tarifi/

    YanıtlaSil