Top Social

The Way Back (Özgürlük Yolu)

8/19/2011
Bir kaç haftadır izlenecek DVD'ler arasında duruyordu, aslında hiç gönüllü değildim bu filmi izlemeye, konusunu okuyunca kesin sıkılırım demiştim, ne de olsa günlerce yollarda geçen bir hikaye vardı önümüzde. Ama elimizde daha iyi bir seçenek olmadığı için DVD'yi koyduk ve izlemeye başladık. İnanın gözümü bir an bile ayıramadım ekrandan. O kadar etkileyici, o kadar sürükleyici bir filmdi. En önemlisi de gerçek bir hikaye oluşuydu, Slavomir Rawicz'in kendi hayatını anlattığı romandan uyarlanmış.

Filmin konusu şöyle:
İkinci Dünya Savaşı'nın başladığı 1939'da Janusz isimli Polonyalı, Sovyet Yönetimi tarafından casuslukla suçlanarak Sibirya'daki bir toplama kampına gönderiliyor. Kampa girdiği andan itibaren kaçmayı kafasına koyan Janusz kendisine katılan 5 kişi ile birlikte kaçmayı başarıyor. Zorlu süreç bundan sonra başlıyor.

Özgürlüğe ulaşmak için Sibirya'dan Hindistan'a 6000 km yol katediyorlar. Kah kar fırtınasıyla savaşıyor kah çölde susuzlukla mücadele ediyorlar.

Her türlü zorlu şartla, açlıkla, susuzlukla, soğukla, sıcakla mücadele edişleri, özgürlük uğruna ölümü çoktan göze alışları öyle güzel yansıtılmış ki, sanki onlarla birlikte o yolu katediyorsunuz.
                   



Post Comment
Yorum Gönder