Top Social

Behzat Ç. - Haksızlığa Karşı Olanların Kahramanı

9/20/2011

Çılgınlar gibi dizi takip eden kitleden değilim, hem dizilere ayıracak o kadar çok vaktim yok hem de  aşırı dram, gözyaşı, alavere dalavere bana fazla geliyor, içim daralıyor. Ben tercihimi DVD'de film izlemekten yana kullanıyorum.


Amaaa onca dizi curcunası arasında Behzat Ç. var, ki bir istisna benim için.

İlk kez, dizinin fragmanları TV'de dönmeye başlayınca dikkatimi çekmişti. İşte farklı bişey geliyor galiba demiştim. Bir de Erdal Beşikçioğlu olunca kesin bir göz atarım diye düşünmüştüm. (daha sonra Ekşisözlük'ten öğrendim ki aslında Emrah Serbes'in polisiye kitaplarından uyarlanan bir diziymiş ve Behzat Ç. halihazırda kitapları okuyanlar arasında zaten fenomen haline gelmiş)

Behzat Ç. bambaşka birşey. İzlemeyenlere veya şöyle bir bakıp "ya saçma sapan bişey adamın biri sürekli birilerini dövüyor, küfür ediyor" diyenlere farkını anlatabilmek pek mümkün değil. Ben ilk bölümden itibaren Behzat Ç. bağımlısı oldum, öyle ki Pazar akşamları nerede olursam olayım mümkünse dizi saatinde evde olmak istiyorum. Olamıyorsam da içim içimi yiyor. Hani Pazar akşamlarının iç sıkıntısı vardır ya haftasonu bitmiştir ertesi gün iş vardır, sıkıcıdır yani Pazar akşamları, Behzat Ç.'den beri benim için öyle değil.

Neden seviliyor Behzat Ç. diye sorsalar, öncelikle çok gerçekçi, günlük konuşma diliyle konuşuyor, yani sinirlenince "kahretsin" demiyor, çoğumuzun yaptığı gibi küfür ediyor. (bazen abartıyor belki ama bakarsanız erkekler kendi aralarında aynen böyle konuşuyor). Ve hepimizin yapmak isteyip yapamadığı şeyleri yapıyor, çocuk tecavüzcüsünün canına okuyor, ağzını burnunu dağıtıyor. Her türlü haksızlığın üstüne gidiyor, kimseye yaranmaya çalışmıyor. Bir bölüm  Hrant Dink cinayetini konu ediyor diğer bölümde gazetecilerin tutuklanmalarını anlatıyor. Konuşulmayanları, üstü kapatılanları cesurca ele alıyor. Aynı zamanda ekibin tamamının kendi hikayeleri var, tüm karakterleri bir şekilde seviyor insan, hayatlarını merak ediyor. Sanki o kişiler gerçekten varmış gibi hissediyor.



Yeni sezon Kasım'da başlayacakmış maalesef, 28.Ekim'de ise filmi giriyor vizyona. Emrah Serbes'in "Behzat Ç. Son Hafriyat" kitabından uyarlanmış. Sansürsüz şekilde ve reklamla bölünmeyecek bir Behzat Ç. macerası için sabırsızlıkla bekliyorum.


Tüm Behzat Ç.sevenlere selamlar...


   



      
    
Post Comment
Yorum Gönder