Top Social

Kısa Kısa...

9/26/2011

Elif Şafak'ın son romanı İskender'i bitirdim. Daha önce "Baba ve Piç" ile "Aşk"'ı okuyup ikisine de hayran kalmıştım, bu romanı için aynı hayranlığı duymamakla birlikte kötü olduğunu  da söyleyemem. Diğer kitapları gibi değişik bir kurgusu var ve insanı sürüklüyor. Yalnız İskender'in mektuplarının olduğu bölümlerde yazı karakterinden dolayı okumakta ciddi zorluklar yaşadım, ve bir an önce okuyup geçmek için sindiremeden hızlı hızlı okudum. Bence çok kötü bir seçim olmuş. Keza kitap kapağı da oldukça gereksiz ve itici (Elif Şafak'ın kitabın kahramanı İskender kılığına girmesi). Yine de Elif Şafak seven biri olarak okuduğum için pişman değilim


English Home; Daha önce vitrinine hayranlıkla bakmışlığım vardı ama nedense içeri girip gezmemiştim. Sebebi ev tekstiline olan düşkünlüğüm ve kendimi tutamayıp mutlaka bişeyler almak isteyeceğimi bildiğim için masraftan kaçınmam olabilir. Üstelik ben içerdeki ürünleri ciddi pahalı sanıyordum, hafta sonu bir arkadaşıma ev hediyesi ararken bir girip bakayım dedim ve bendeki yüksek fiyat algısının tamamen yanlış olduğunu anladım. Gayet normal fiyatlarda çok kaliteli ürünler var. Nevresim takımları, yastık kılıfları, battaniyeler, havlular, lavanta torbaları v.s. Bundan sonra daha sık uğrayacağım kesin.


Via/Port Avm; Uzun zamandır gitmek istediğim bir alışveriş merkeziydi. Anadolu yakasında oturmamıza rağmen bize epey uzak kalıyor, "sonuçta avm işte ne fark eder oraya da gitmeyelim" diye düşünmüştük. Hata etmişiz. Pazar günü bir anda aklıma geldi, "hadi Viaport'a gidelim değişik bir avm gezeriz" dedim eşime, atladık gittik. Öncelikle açıkhava olması çok hoş, sanki bir tatil kasabasının çarşısında geziyor hissi yarattı bizde, sonra göl kenarında (daha doğrusu göl havasında havuz) oturup yemek yemek çok keyifli, biraz eğlence isteyenler için harika bir lunaparkı var, ya da ata binmek isteyenler için ufak bir at gezinti parkuru, karting pisti, küçük bir hayvanat bahçesi v.s. Açıkçası herkesin zevk alacağı ve vakit geçirebileceği aktiviteler mevcut. Üstelik mağaza çeşitliliği de epey bol, çoğu avm'de istediği markayı bulamıyor insan burada öyle bir sorun yok. Biz biraz geç gitmiştik, başka bir gün daha erken gidip uzun uzun gezmeye karar verdik.
  
Post Comment
Yorum Gönder