Top Social

Film izleme çabamız ve "İncir Reçeli"

10/08/2011

Cuma günü iş yerinde tek isteğim akşam eve gidip güzel bir film izlemekti. Geçtiğimiz hafta bir türlü fırsat olmamıştı, Cuma akşamı iyi bir zamandı. Eve gittim, erkenden yemek işini halledip ne izleyelim kısmına geçtik, eşim aksiyon, ben romantik filmlere bakarken sonuçta divx arşivinde ikimizin de izlemek istediği bir film bulabildik. "Adele'nin Olağanüstü Maceraları"


Hemen USB belleğe yükledik dvd playera taktık vee fakat elimizdeki dosya mp4 formatındaymış, dvd playerda açılmadı, ama biz ısrarla onu izlemek istiyorduk, bilgisayarda açılmıştı biz de desktop bilgisayarın kasasını taşıdık salona HDMI kabloyla tv'ye bağladık, ekrana görüntü geldi bu sefer de ses yok, sonradan hatırladık ki 5-6 ay önce yine böyle bilgisayarı bağlayıp online film izlemek istemiştik ses gelmemişti ses sistemini de taşımıştık. Boşverelim onla uğraşmayalım dedik usb belleğe bu sefer "Çalgı Çengi" diye bir Türk filmi yükledik güler eğleniriz diye, taktık dvd playera güzel güzel izlerken 10.dk da takıldı film, dondu kaldı. 

Haydaa artık sinir katsayım ciddi ölçüde yükselmişti, tek isteğim film izlemekti evde her türlü teknoloji vardı ve biz 1 saattir 1 adım ilerleyememiştik. En sonunda, ben bir film bulucam onu izliycez dedim, gittim bilgisayarın başına "İncir Reçeli"ni gördüm, uzun zamandır aklımdaydı izlemek, bugüne kısmetmiş dedim. Neyse ki şeytan bizle uğraşmaktan vazgeçmiş olmalı sorunsuzca izledik.

"İncir Reçeli" hakkında okuduğum yorumlarda kimi yerin dibine sokmuş kimi göklere çıkarmıştı. Bence kötü olmayan sıkılmadan izlenecek bir film. Ama olağanüstü diyemem, bir başyapıt değil sonuçta. Yine de oyunculukları çok başarılı buldum, en azından beni filmin içine soktu, oyuncuların duyguları bana geçti. Yaşadıkları sevinci, üzüntüyü ben de aynen hissettim. Bazı yerlerde kahkahalarla güldük. Sonlara doğru gözlerimizde yaşlar birikti. Saçma yerler yok değil tabii ama onlara çok takılmadım ben. İzlediğime pişman olmadım sonuçta.

Daha önce bir film izlemek için bu kadar çaba harcamamıştım, neyse ki aksiliklerle başlayan Cuma gecemiz güzel  sonuçlandı.

1 yorum on "Film izleme çabamız ve "İncir Reçeli""
  1. Sevgili Ebru,Balıkesir e giderken yoldan mesaj atmıştı bu filmi mutlaka izle diye, duygusal bağlamda güzel bir filmdi. Beğenmek beğenmemek biraz da kişinin ruh haline bağlı sanırım. Ben beğenmiştim..

    YanıtlaSil