Top Social

Mimlendim "Nasıl bir düğün hazırlığı ve töreni İstersiniz"

10/09/2011
Blog aleminde yeni olmamdan dolayı bu mim olayına biraz yabancıydım, önceki hafta Maceraperest tarafından mimlendim. Hemen araştırdım nedir bu diye, bir blogger bir konu hakkında seni mimlediğinde sen de  blogunda o konu hakkında fikrini yazıyorsun. Yani ben böyle anladım en azından.

Şimdi gelelim konumuza, diyor ki "Nasıl bir düğün hazırlığı ve tören istersiniz", Bu hazırlık ve tören olayını 3 yıl önce bizzat yaşadığım için "istersiniz" kısmı yerine gerçekleşmiş hazırlıklar hakkında bişeyler yazıcam. Maceraperest'in anlattığı sırayla anlatmaya başlıyorum: 


Ayakkabı: Benim için ayakkabı her şeyden önce rahat olmalıydı. Sabahtan akşama koştururken ayağınızda rahatsız bir ayakkabı kabusunuz olabilir. Tabii 1,70 boy sahibi olmadığım için babet de olmazdı o yüzden topuklu, şık ve rahat bir ayakkabı bulunca direkt aldım. Buyrun aşağıda: 



Gelinlik: İşin en zor kısmı buydu benim için. Ben gelinlik seçmem gerektiği ana kadar nasıl bir gelinlik istediğimi düşünmemiş, gelinlikle ilgili bir hayal kurmamıştım, zaten evlilik hayallerim de olmamıştı hiç, ömrümü birlikte geçirmek isteyeceğim biri çıkmazsa karşıma evlenmem ne olacak diyordum. Ama aşk ummadığı anda çıkar insanın karşısına ya öyle oldu işte, onsuz bir  hayat istemediğime karar verince bir anda evlilik planları yaparken bulduk kendimizi.

Vee gelinlik konusuna gelince bir modaevine girdik, değişik bir sürü model denedim, en sonunda aşağıdaki gelinliğe aşık oldum. Şimdiki aklım olsa derler ya, ben şimdiki aklım olsa da yine onu seçerdim, ömrüm boyunca da bu fikir değişmez sanırım.
   

Makyaj: Bu konuda kesin bir fikrim yoktu, tek istediğim takma kirpikti, şöyle Türk filmlerindeki gibi hülyalı bakışlar atmak istiyordum düğünde :) Takma kirpiklerimi taktılar, makyaj konusunu makyöze bıraktım güzel oldu. Koyu gri tonlarındaydı.

Saç: İşte tek sorunlu konu buydu, benim istediğim modelden epey bir farklı oldu, ben pek sorun etmedim amaann böyle olsun napalım dedim. Ama çevremde beğenmeyenler de vardı. Yine de moralimi bozamadı bu durum. Bende oldu hata bir fotoğraf alıp gidemedim kuaföre tarifle de olmadı tabii. Bir de nedense illa saçımın bir kısmı dağınık olacak diye tutturunca zaten bu model imkansız oldu. Neyse istediğim model aşağıdaki gibiydi. Kendi saçımın fotosunu eklemiyorum :)
                                                     


Gelin Buketi: Benim için en önemli konulardan biri de buydu. Kesinlikle canlı çiçek olacaktı, beyaz güllerden oluşan küçük bir buket istedim. Çiçekçi tam istediğim gibi yaptı.

Düğün Töreni : Bu konu gerçekten düğün hazırlıklarının en zoru, bir de kısıtlı bütçe olunca bazı seçimler yapmak gerekiyor. Biz ya yemekli ve kısıtlı kişiyi davet ederek yapacaktık ya da yemeksiz olacaktı ve istediğimiz herkesi davet edecektik. İkinciyi seçtik ve kesinlikle en doğrusunu yaptık. Yanımızda olmasını istediğimiz herkes yanımızdaydı. İnsan böyle mutlu günlerde tüm sevdiklerini yanında istiyor. Tüm arkadaşlarımız yanımızda olunca inanılmaz eğlendik. Hiç oturmadım düğün boyunca sürekli oynadık zıpladık. 

Bu arada benim için en önemli konulardan biri ilk dans müziğiydi. Özellikle eşimle bir latin dans geçmişimiz olduğu için açılış dansının özel olmasını istiyorduk. Dans müziği konusu şöyle oldu eşim şu şarkıyı dinletti bu olabilir ne dersin dedi ben dinledim ve bayıldım evet evet bu olmalı dedim. "George Dalaras'tan Historia De Un Amor"  

İşte böyle, şimdi yazarken sanki geçen hafta yaşanmış gibi yakın geliyor herşey, 2 gün sonra tam 3 senemiz bitecek. Bir de ondan öncesi var 4 sene. Herkese doğru kişiyi bulmalarını ve ömür boyu mutlu olmalarını diliyorum.
3 yorum on "Mimlendim "Nasıl bir düğün hazırlığı ve töreni İstersiniz""
  1. yakından görmemiştim senin gelinlikle buketini.çook güzellermiş:) nice mutlu senelere:)

    YanıtlaSil
  2. Maceraperest çookkk teşekkürler, dilerim senin de tam hayalindeki gibi olur herşey.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler harika bir şekilde aktarmışsınız düğün anılarınızı ve başınızdan geçen olayları

    YanıtlaSil