Top Social

Yuppiii Meyveli Yoğurt Yaptım :)

12/09/2011

2-3 ay öncesine kadar yoğurt yapmak bana çok çok uzak bir kavramdı, ama sağolsun Tefal Yoğurtçum sayesinde gayet normal bir hale dönüştü. Tefal Yoğurtçum'a sürpriz bir şekilde nasıl sahip olduğumu şurada anlatmıştım.

Ne zamandır meyveli yoğurt yapayım diyordum da bir türlü fırsat bulamamıştım, sanki zor bişeymiş ya da hazır meyveli yoğurt kadar güzel olmazmış gibi geliyordu. Mevsim dolayısıyla taze çilek bulamadığımdan çilek reçeliyle yaptım ve süper oldu. 

Makinayla birlikte gelen 6 tane küçük cam kap vardı, onların dibine birer kaşık çilek reçeli koydum, 1 lt.süte 120 gr yoğurt, 1-2 çorba kaşığı da çilek reçeli ekleyip karıştırdım. Sonra kaplara paylaştırıp makinaya yerleştirdim. 10 saate ayarladım. Ben akşam saat 9 da yaptım ertesi gün işe gitmeden önce hazır oldu dolaba attım, akşam gelince bir tanesini yedim süper olmuştu tam istediğim gibi.

Yoğurt makinası olanlar denemek ister belki, hatta farklı tarifler denediyseniz benimle paylaşırsanız sevinirim. 



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
2 yorum on "Yuppiii Meyveli Yoğurt Yaptım :)"
  1. özge ben de yaptım da değişik yoğurtlar fotoğraflayamadım. genelde karamelliydi yaptıklarım. çilekli sütle yapmak istiyorum ben kızıma çilekli yoğurtla mayalayıp...

    YanıtlaSil
  2. Ben de düşündüm ama çilekli sütle yapılır mı bilemedim. Sen denersen mutlaka bana da bilgi ver. Sevgiler.

    YanıtlaSil