Top Social

Son dönem izlediğim filmler hakkında

12/22/2011
Son dönem izlediğim filmlerle ilgili yazamadım bir türlü. Aslında biri hariç çok kayda değer filmler değildi, yine de kısa kısa anlatıcam.

Serseri Mayınlar (Mine Vaganti)
İşte kayda değer dediğim film buydu, önce ondan bahsetmek istedim. Ben Ferzan Özpetek filmlerinin tümünü izlemiş değilim dolayısıyla bir çok yorumda olduğu gibi tam bir Ferzan filmi, müzikler görüntüler falan diye giremiycem konuya. Ama öyle bir film ki genel olarak dramatik bir yanı da olsa bolca komedi içeren, neşeli kıpır kıpır sahneler, muhteşem müzikleriyle beni büyüledi, Lecce sokaklarında dolaştım sanki film boyunca ve o bir yandan tutucu ama kendi içinde çılgın aileyi çok sevdim. 

Kısaca konusu şöyle: Cantones ailesi 40 yıldır makarna üretimi yapan köklü, tanınan bir aile. En küçük oğulları Tommaso bir tatil için ünv.okuduğu Roma'dan ailesinin yanına gelir, akşam yemeğinde her şeyi göze alıp ailesine gay olduğunu açıklamaktır niyeti ve fakat abisi ondan önce davranır, babası hastanelik olur, tabii Tommaso bişey söyleyemez, babası abisini kovunca makarna işi de Tommaso'ya kalır. 

Sonrasında gelişen olaylar hem eğlenceli hem de kendi içinde dramatik. Filmin müzikleri baştan sona mükemmel, ama en güzeli filmin sonunda Sezen Aksu'dan dinlediğimiz "Kutlama" şarkısıydı. Ben soundtrackini aldım sürekli dinliyorum. Kısacası herşeyiyle harika bir filmdi.


Friends With Benefits
Friends with Benefits movie poster (2011) poster MOV_1618d4d2Ben bayılıyorum eğlencelik romantik komedilere. Bu filmde de son dönem popüler olan duygusal bağlanma olmasın sadece sevişelim mevzusu işlenmiş. 

Bir şekilde tanışıp çok iyi arkadaş olan Dylan (Justin Timberlake) ve Jamie (Mila Kunis) neden olmasın diyor ve arkadaşlıklarına renk katmaya karar veriyorlar :) Tabii ki sonunun nereye varacağını tahmin etmek zor değil. 

Klişe olmakla birlikte ben çok eğlendim izlerken. Bu tarz filmleri seviyorsanız tavsiye ederim. Bir de Mila Kunis o kadar güzel ki film boyunca kızı incelemekten alamadım kendimi.



How Do You Know
Maalesef çok sıkıcı bir filmdi, sonuna kadar neden izledin derseniz Reese Witherspoon'u çok severim bu filmde de çok şekerdi, Paul Rudd normalde bana itici gelirdi (kafası bedenine göre büyük mü bana mı öyle geliyor) ama bu filmde inanılmaz tatlıydı.

Onun dışında uzun konuşmalar, gereksiz olaylar falan içim daraldı bir de haddinden fazla uzundu film. Anlatmaya çalıştığı bir şey de yok. Bir de Owen Wilson ne kadar sevimsiz bir adam yaa, daha önce de farketmiştim ama bu filmde emin oldum ki bu adama sinir oluyorum ben. 

Kısacası bu filmi izlemeyin gidin daha güzel bir film bulun onu izleyin.
One Day
Bu filmden çok umutluydum açıkçası, belki de o yüzden hayal kırıklığına uğradım bilemiyorum. Ya da kitaptan uyarlama olduğu için filmde bazı şeyler eksik kalmıştı sanırım. Keşke kitabını okusaydım dedim.  Mesela o kadar iyi arkadaş olmalarına rağmen neden senenin bir günü buluşuyorlar sadece, deli mi bunlar nedir yani. Kitapta anlatılıyordur belki ama filmde ben bunun nedenini anlayamadım.

Açıkçası ben sevmedim bu filmi, ama yorumlara baktım epey beğenen olmuş, yüksek puanlar verilmiş falan. O yüzden izlemeyin diyemiycem. Belki siz seversiniz.
5 yorum on "Son dönem izlediğim filmler hakkında"
  1. ben de düşündüm neden senenin o günü diye de. o gün tanıştılar gibi ya bunlar. 1 sene içinde ne yaşamışız diye durum değerlendirmesi yapmak için sembolik olrak o günü gösteriyorlar bence filmde.
    ama dediğin gibi..filmlerde boşluklar çoktu. kitaptan uyarlama filmler olmuyor.bkz: kuzuların sessizliği, boleyn kızı.

    YanıtlaSil
  2. Yani dediğin gibi o gün tanıştılar da o kadar iyi anlaşan arkadaşlar görülmek için o günü bekler mi. Bu arada, ben kuzuların sessizliğini çok severim kitabını okumamıştım ama. Bir de Boleyn Kızı'nın kitabını almıştım içim daralmıştı okuyamadım attım bir tarafa ama filmine bayıldım :) Gerçi mutlaka kitaptaki kadar detay yoktu ama en azından izlerken bir eksiklik hissetmedim.

    YanıtlaSil
  3. Ferzan Özpetek'e bayılırım ama bu filmini hâlâ izlememiştim. Hatırlatmış oldun tekrar, sağol. :) Konusunu okumadım izlemediğim için ama beğendiğini anladım ilk cümleden. Ben de bu hafta sonu Cahil Periler'i izledim. Yine çok güzel bir filmdi. Bol gay'li..:)

    Not: Blogum seni "Takip Ettiklerim" listesine eklememe izin vermiyor. Manuel olarak izleniyorsun ama haberin olsun.:)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. İmgecim ben de en kısa zamanda Cahil Periler'i izliycem o zaman :)

    Not: Blogunda takip ettiklerim listesinde benim blogum gözüküyor ama eski ismiyle gözüküyor nedense "Biraz şundan biraz bundan" olarak. Sorun yok yani :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Evet, ben de şimdi fark ettim ve bir şekilde başarmışım diye yorum atmaya gelmiştim..:)

    YanıtlaSil