Top Social

İzlenesi Bir Film Almanya'ya Hoşgeldiniz

3/21/2012

Vizyondayken farkına varmadığım bir filmden bahsedicem size. Almanya'ya Hoşgeldiniz (Willkommen In Deutschland) senaristi ve yönetmeni Türk, oyuncuları Türk ve Almanlardan oluşan Alman yapımı bir film. Bir süredir izlenmek üzere bekliyordu dvd'lerin arasında. Dün zamanı gelmiş olacak ki hadi izleyelim şunu dedik. 

Filmin ilk sahnesinden son sahnesine kadar bir an bile ilgimizi kaybetmeden izledik. Anlatım dili, kendine has mizahı, karakterlerin renkliliği, her şeyiyle çok ama çok keyifli bir film.

Tamam güzel de ne anlatıyor bu film derseniz; Hüseyin Yılmaz 1964'te işçi olarak Almanya'ya gelir. Bir süre sonra 2 oğlu 1 kızı ve eşini de getirir. Film 2 ayrı zamanı birlikte anlatıyor, bir 1964 yılına gidip göç sürecini ve yaşananları izliyor, bir de günümüze dönüp Hüseyin'in torunu, babası Türk annesi Alman 6 yaşındaki Cenk'in okulda yaşadığı kimlik bunalımına şahit oluyoruz. Hiç Türkçe bilmediği için Türkler tarafından, Türk olduğu için Almanlar tarafından dışlandığı için kimliğini sorgulamaya başlıyor. Bunun üzerine Dede Hüseyin Yılmaz tüm aileyi Türkiye'ye tatile götürmeye karar veriyor.

Amaann klasik Almancı Türk konulu bir film diye düşünürseniz çok yanılırsınız,  çünkü ne buradaki aile bildiğiniz Türk ailesine benziyor ne de film klasik  Almancı Türk filmlerine benziyor. Ben filmi izlerken aileyi Ferzan Özpetek'in filmlerindeki renkli İtalyan ailelere benzettim. Hatta köyde geçen eski zaman görüntüleri İtalya tadı bıraktı bende. Haa bu arada Türkiye'deki tatil sahneleri de "Little Miss Sunshine" filmini anımsatıyor. Ki çok sevdiğim bir filmdir o da.

Bana sorarsanız bu filmi bulun ve izleyin pişman olmayacaksınız.

Türkçe fragmanını bulamadım ama Almanca olanı aşağıda izleyebilirsiniz.




 

 

 
4 yorum on "İzlenesi Bir Film Almanya'ya Hoşgeldiniz"
  1. güzel br film gibi izlemek lazım :))paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir filme benziyor :)

    YanıtlaSil
  3. yağmurun dünyası ve Rad umarım izler ve beğenirsiniz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ben vizyondayken görmüştüm fakat izleme fırsatı bulamamıştım. Hatırlatma için teşekkürler :] İzlenilecekler arasına koydum .

    YanıtlaSil