Top Social

Dönerin Ustası: Dönerci Ali Usta

6/07/2012


Blog yazmanın en eğlenceli yanlarından biri değişik organizasyonlarda diğer blogger arkadaşlarla tanışmak, sohbet etmek, bilgi alışverişinde bulunmak diyebilirim.

Geçtiğimiz haftasonu da yine böyle bir organizasyona davetliydim. "Dönerci Ali Usta" yemek blogu yazarlarını davet etmiş, bir de bizim yemeklerimizi tatsınlar demiş :) Sevgili Senem sayesinde haberim oldu ve severek katıldım.

Ne yalan söyliyim ben daha önce duymamıştım Dönerci Ali Usta'yı, Maltepe tarafına pek yolumuz düşmediğinden belki dikkatimizi çekmemiş. Ama bir çok kişi tarafından bilinen ve sevilen bir restoran olduğunu öğrendim daha sonra.

Önce kısa kısa biraz bahsetmek istiyorum Dönerci Ali Usta'dan;
  • Ali Usta'nın ilginç bir hikayesi var, kendisi Malatyalı olup 75 yılında İstanbul'a gelmiş, bir süre kebap ustası olarak çalıştıktan sonra seyyar arabayla köfte satmaya başlamış. 79 yılında ilk işletmesini açmış, yoğun bir çalışma temposundan sonra 2004'te Maltepe'de ilk restoranını açmış ve 2008 yılında da şu anda bulunduğu 2000 m2 lik 4 katlı yeni yerine taşınmış.
  • En çok dikkatimi çeken şeylerden biri sadece döner yapıyor olması. Kebap veya köfte gibi farklı seçenekler yok sadece döner var. Bir tek şeye odaklanmak ve o şeyin en iyisini yapmak bence başarısının sırlarından biri. İnsanlar iyi bir döner yemek istediklerinde nereye gideceklerini biliyorlar.
  • Biz girdiğimizde öğlen saatleriydi giriş katının yarısı dolu 2.katta ise sadece biz vardık, 1 saat içinde etrafta oturacak yer kalmadı. Anladım ki gerçekten Dönerci Ali Usta oralarda çok tutulan ve sevilen bir yer.
  • Bir dönercinin gelişen dünyaya ayak uydurmaya çalışması, sosyal medyada yer alması, twitter ve facebookda  aktif hesabının olması çok rastlanan bir şey değil ve kesinlikle takdire şayan.
  • Kapıdan girdiğinizde karşınızda upuzun bir tezgah ve arkasında 5-6 tane döner var, başında da laboratuarda çalışır gibi giyinmiş döner ustaları, hijyen konusu özellikle burada çok dikkat edilen bir konu, zaten girdiğinizde farkına varıyorsunuz.

Neler yediniz derseniz, ben İskender Kebap tercih ettim, etleri kağıt gibi incecik değil, etin tadına varabileceğiniz şekilde kesilmiş. Et konusunda da çok titiz olduklarını öğrendik sohbetimiz sırasında ki zaten böyle bir başarıya ulaşmaları için olması gereken de bu bence.
İskenderin ardından da en sevdiğim tatlı künefe geldi mis gibi. Onu da afiyetle yedik. 

Bu organizasyonu düzenleyen, Dönerci Ali Usta'nın sosyal medya danışmanı ve gurmem.com sitesinin de sahibi Mehmet Karahan yemek boyunca bize sohbetiyle eşlik etti. Bir ara Ali Usta da hepimize hoşgeldiniz diyerek sohbetimize katıldı. Gerçekten çok keyifli ve lezzetli bir gün geçirdik.

Emeği geçen herkese çok teşekkürler, böyle bir organizasyon olmasaydı belki Dönerci Ali Usta'dan hiç haberim olmayacaktı. Bir de Ümraniye Meydan AVM de fast food restoranları var yolunuz düşerse orada da Ali Usta'nın dönerinin tadına bakabilirsiniz.

Bu organizasyonda biraraya geldiğimiz blogger arkadaşlar:

http://chefika.blogspot.com/
http://minemutfakta.com/
http://seneminyemekleri.com/
http://nilayinsihirlielleri.blogspot.com/
http://bademcicegi.com/
http://visnap.blogspot.com/
http://fistikvepati.blogspot.com/
http://blogdayaparimkariyerde.blogspot.com/
http://nilgunkomar.blogspot.com/
http://filizzz.blogspot.com/
http://yemeksohbetleri.blogspot.com/
http://endininmutfagi.com/

10 yorum on "Dönerin Ustası: Dönerci Ali Usta"
  1. Özgecim ne güzel yazmışsın canım yine o günü çekti arkadaşları sizleri görmek sohbetler etmek çok güzeldi .Canım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten keyifli bir toplantı oldu. Tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler.

      Sil
  2. efen'm sırasıyla yorumlarım:
    1-katılımcıların postlarının içinde en iisi senin post olmuş. gül cemalini de görmüş oldum böylelikle:)
    2-fotograf makinenle ilgili bi şeyler diyorum ama bu sefer makine abartmış. ilk resimde tereyağı cozurtusunun sesini duydum desem yeri:) köpüğün her bir baloncuğu çok net:)
    3-bir de Bayramoğlu dönercisi varmış Kavacık'ta. orası da çok meşhurmuş. ben gelince gidilecekler listesine bunları da ekleyelim şekerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sırayla karşılık veriyim :=)
      1)sanırım beni sevdiğinden en çok benim yazıyı beğendin diyim :)) çok teşekkürler.
      2)fotoğraf makinesi gerçekten harika ama fotoğrafçıda da birşeyler var yani :))) Oralardan dönmeden kendine güzel bir makina yap mutlaka. Burada birlikte takılır fotoğraf çekeriz :)
      3) Kavacık'takini de duymuştum ama gitmedim hiç, birlikte gidelim kesinlikle. Sen zaten epey bir hasretsindir şimdi dönere, iskendere :)
      Öptümmmm

      Sil
  3. ay Özgecim sabah sabah bayıldım ben bu görüntülere mutlaka buluşacağımız bir gün beraber de getmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam canım birlikte gideriz bir gün. Öpüyorum seni.

      Sil
  4. kızlar bir ara toplanıp gidelim yemeye hala aklımda tadı damağımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemeye yönelik her teklife açığım her zaman :)

      Sil
  5. canım çok mutlu oldum bende seni tanıdığıma. O gün herşey güzeldi. Allah'a emanet ol öpüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizleri tanıdığıma çok memnun oldum. Başka toplantılarda biraraya gelmek dileğiyle, sevgiler...

      Sil