Top Social

Sevdiğim Kişilerle Sevdiğim Bir Yerde İftar Keyfi...

8/14/2012

Haziran ayının sonlarına doğru Metro Toptan Marketleri'nden reddedemeyeceğim bir davet aldım, Chef's Table Mutfak Okulu'nda Şef Serkan Bozkurt'un nefis lezzetleriyle buluşacağımız bir iftara davetliydim. Söz konusu Chef's Table olunca düşünmeye bile gerek duymadım kabul etmek için :) (Daha önce de 2 kez davet edilmiş ve neler yaşadığımızı yazmıştım, okumak isteyenler şuraya ve şuraya tıklayabilir)

Chef's Table'dan adımımı atınca her zamanki gibi güleryüzlü bir ekip ve Serkan Şef tarafından karşılandım. İçeri girip de yüzyüze tanıştığım ya da internetten tanıyıp bir türlü tanışma fırsatı bulamadığım blogger arkadaşları görünce geldiğim için bir kez daha mutlu oldum.


Bir anda harika bir sohbetin içinde buldum kendimi, daha önce de söylemiştim bu etkinliklerin en sevdiğim yanı biz bloggerlara biraraya gelip sohbet etme imkanı sunması :)

Özenle hazırlanmış iftar sofrasını görünce sabırsızlıkla yemek vaktini beklemeye başladık. Bu arada Serkan Şef bizi çok yormayacak bir salatayı birlikte yapmamız için tezgahların başına aldı hepimizi.
Bir yandan salatamızı hazırlayıp diğer yandan Serkan Şefin verdiği yararlı bilgileri dinledik. Kısa sürede yeşillikler ve tropik meyvelerden oluşan salatamızı hazırladık.

Daha sonra hep birlikte o nefis sofrada yerimizi aldık, o sırada iftar saati de geldi. Serkan Şef'in bizim için hazırladığı bir sürpriz vardı. Herkese üstü streç filmle kapalı fincanlar servis edildi, üzerinde oluşan buhardan içinde sıcak bir şey olduğunu tahmin ettik. Ardından Serkan Şef elinde bir bıçakla fincanların üstündeki filmi deldi. Biz merakla neler olacak diye beklerken, elinde bir makine ucundan duman çıkan bir hortumu bardaklara sokup duman verdi. Tahminlere başlamıştık o arada, sonuçta tütsülenmiş kıymalı tarhana çorbası olduğunu öğrendik. Hayatımda bu kadar lezzetli bir tarhana çorbası içmemiştim. Zaten söylemeseler tarhana olduğunu anlamazdım :)

Serkan Bozkurt'un en sevdiğim yanı işini çok ama çok büyük bir heyecanla ve keyif alarak yapıyor oluşu. Gözlerindeki ışıltıdan bunu hissediyorsunuz ve o elektrik size de geçiyor. Keşke herkes hayatta en sevdiği şeyi meslek olarak yapabilse o zaman etrafta hiç mutsuz insan olmazdı :)

Leziz çorbadan sonra sırada ne var diye heyecanla beklemeye başladık, ara sıcak olarak baklava yufkasından trüf ve porçini mantarlı börek yanında da kırmızı biberli tarator geldi. Lezzet konusunda Chef's Table'da sürprize yer yok her zaman çok leziz oluyor herşey.

Ara sıcaklardan sonra tatlıları yapmak üzere yine tezgah başına geçtik ve daha önce bir etkinlikte yaptığımız ve şurada sizinle tarifini paylaştığım tahinli sıcak keklerimizi hazırladık.

Kekler fırındayken biz de ana yemek için tekrar sofraya oturduk, yine enfes bir sürpriz vardı; köz patlıcan mücveri üzerinde conflit yöntemi ile pişmiş kuzu tandır geldi. Bu yöntemin özelliği et tamamen yağın içine hapsedilip havayla teması kesilerek uzun süreli pişiriliyor. Bizim etimiz de 160 derecede 3 saat pişmiş. İnanılmaz lezzetli olduğunu söyleyebilirim.

Bu arada sadece yemek yemedik aynı zamanda çok keyifli bir sohbetin içindeydik, Metro Market'in Kurumsal İletişim Md. Ayla Ceylan ve Bilge Ceylan da bize Metro ile ilgili bilgiler verdiler.

Metro Marketlerinin benim için en önemli özelliği hiç bir markette bulamayacağım şeyleri dahi burada buluyorum. Özellikle yemek ve pastacılıkla ilgili çok orjinal ürünler mevcut. Daha önce gitmediyseniz mutlaka gidip gezmenizi tavsiye ederim.

Son olarak hazırladığımız sıcak keklerimiz de yanında sorbe ile servis edildi. Böylece geceyi tatlı bir şekilde bitirdik. Ne yemeklere ne de sohbete doyamadım diyebilirim :)

Öncelikle bizi böyle bir etkinliğe davet eden Metro Marketlerine daha sonra bizi güleryüzle ağırlayan Chef's Table ekibine ve nefis yemekleriyle damaklarımızı şenlendiren Serkan Bozkurt'a çok teşekkür ediyorum.
6 yorum on "Sevdiğim Kişilerle Sevdiğim Bir Yerde İftar Keyfi..."
  1. Çok çok çok güzel bir akşamdı di mi:) Hem yemekler güzeldi, hem sohbet şahaneydi, hem de kendini özel hissettirecek bir organizasyondu. Seninle tanıştığıma da çok çok mutlu olduğum güzel bir iftardı:) İnşallah en kısa zamanda yine görüşürüz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzel bir akşamdı. Hepimizin yüzündeki gülümsemelerden ne kadar keyif aldığımız belliydi :) Ben de seni tanıdığıma çok sevindim. Mutlaka görüşmek dileğiyle. Sevgiler...

      Sil
  2. Bu keyifli iftar yemeği akşamında öğrenmiştim bebişinin haberini:)) Hayırlı olsun tekrar Özgeciğim.
    Serkan şefin Metro'nun ürünleriyle yaptığı nefis yemeklerinin tadı ise hala damağımda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sizin deneyimlerinizden epey faydalanıcam bu süreçte sanırım :) Serkan Şef her seferinde nefis lezzetlerle misafirlerini mutlu etmeyi biliyor. Sevgiler...

      Sil
  3. yine çok hoş bir etkinlik olmuş afiyet olsun... keşke bu tarz etkinlikler izmirde de yapılsa diyorum yine :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda çok haklısın, İstanbul dışında olmuyor sanırım bu tarz etkinlikler. Belki ilerde birileri sesini duyar İstanbul dışındaki bloggerların kimbilir. Sevgiler...

      Sil