Top Social

Şah Mat: Sıkıcı Bir Cinayet Romanı

12/03/2012
Cinayet romanlarını severim, bu kitap da bir kaç yerde gözüme çarpmıştı, yorumlar çok sürükleyici bir cinayet romanı olduğu yönündeydi. Ben de merak edip aldım, ama maalesef yorumların aksine, sürükleyiciliği geçin zorla okudum sıkılarak.

İtalyan bir yazarın ilk kitabıymış bu, zaten romandaki İtalyanca isimler birbirine o kadar benziyor ki kişileri karıştırmamak için kağıda not aldım kim kimdir diye. 

Kitapta bir suç psikiyatristi var Claps adında, bir cinayeti araştırmakla görevlendiriliyor, bir de gazeteci kadın var hırslı, o da bu cinayet sayesinde Tv'de kendine yer bulma çabasında. Cinayetle ilgili sürekli yanıltıcı şeyler,  elden kaçırmalar falan, böyle sürüp gidiyor. İki bölümden oluşuyor kitap ilk bölüm acayip baydı (ki kitabın yarısından fazlası), ikinci bölüm biraz merakla okudum ama sonuna doğru saçma sapan bir yere bağlandı. 

Zaten o kadar karışık ve saçma ki, sonunda 10 sayfa falan birinin anlatımıyla baştan özet geçiliyor cinayetler neden oldu, nasıl işlendi diye. Normal bir kitap olsa bu açıklamaya gerek kalmadan zaten kitap boyunca konu anlaşılmış olurdu.

Diyeceğim o ki; siz daha kaliteli cinayet romanlarını okuyun, bununla vakit kaybetmeyin bence.



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
17 yorum on "Şah Mat: Sıkıcı Bir Cinayet Romanı"
  1. bende alıp okumayı düşünüyordum çok iyi oldu tatalım gerçi sana kötü olmuş ama en azından bizim yerimize okuyarak bizide kurtardın bu zulümden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senemcim valla beğenenler de var ama açıkçası beni pek sarmadı. Zevk meselesi bu işler biliyorsun. Ama sen yine de bunu pas geç başka kitap oku :)

      Sil
    2. eğer korku romanlarını seviyor ve okurken zevk alıyorsanı okumanızı tavsiye ederim

      Sil
  2. söz almicaz okumucaz ! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) kitabı fena kötülemişim yalnız, biraz utandım şimdi.

      Sil
  3. Merhaba Özge Hanım,
    Eğer polisiye romanları seviyorsanız, size tavsiyem Ahmet Ümit'in romanlarını okumanız olacaktır. Ben ilk defa Patasana'yı okumuştum. Çok beğenince bütün romanlarını bir solukta okudum. En sevdiğim ise "Beyoğlu Rapsodisi" oldu.
    Siz seri katilli romanları seviyorum dediğiniz için de "Psikopat" adlı romanı çok seveceğinizi düşünüyorum.
    Önerdiğiniz kitaplar için de teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size teşekkür ederim öneriler için, Bab-ı Esrar'ı okudum ben de anlatım dilini ve kurgusunu sevmiştim. Psikopat'ı listeme aldım mutlaka okuycam. Sevgiler...

      Sil
  4. ben bu tarz romanları okumayı sevdiğim için şah mat romanınıda çok beğendim gerilim tarzı roman sevenlere tavsiye ederi

    YanıtlaSil
  5. roman gayet sürükleyici aslında olayları hayal ederek içindeymiş gibi okuyunca hiçbişey karışık gelmiyor acaba diğer sayfada ne olacak heycanıyla arka arka kaç sayfa okuduğumu bilmiyorum tabiki de her romanda olduğu gibi bunda da sıkıcı diyolaglar geçiyor ama bukadar abartılacak da bi yanı yok açıkcası boş zamanları değerlendirmek için önerilcek bi kitap ayrıca 590 sayfalık bi kitap en fazla 3-4 gününü alır insanın oda sıkıla sıkıla okuyan için tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki mutlaka beğenenler olacaktır, sonuçta zevk meselesi. Eskiden olsa ben de 3-4 günde bitiriyordum kitapları ama maalesef artık sadece öğlen tatilinde ve serviste gidip gelirken okuyabildiğim için o kadar çabuk bitmiyorlar :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  7. bu türde yazanlardan en iyisi Grange

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Grange harika, ben bir de Tess Gerritsen'i seviyorum.

      Sil
  8. Kitabı baştan sona 3 kez okudum hiçbir seferde sıkılmadım. Kitabi nasıl okuduğunuza da bağlı. Kitap gayet başarılı. Beyninizde canlandırıp hayal edebildiğiniz sürece sanki o anın içimde gibi hissediyorsunuz. Beğendiğim çok nadide kitaplardan biri. Şiddetle öneriyorum. Acele etmeyin hayal edin. İsimlere çok takılmayın hayal ettiğiniz sürece canlandırdığınız sürece zevki çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni kitabı 3 kez okumak da ilginçmiş gercekten. Ben cok fazla bu türde kitap okurum, kendi yorumum zaten yukarda yazdigim. Cok daha iyilerini okudugum için bu kitaptaki saçmaliklar beni yordu. Ama mutlaka beğenen vardir.

      Sil
  9. Bende okudum gayet heyecanlı akıcı bir kitap ben çok beğendim okumanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil