Top Social

Lorlu Çıtır Rulolar

5/07/2013

Çok fazla milföy hamuru kullanan biri değilim, ama mutlaka dolabımda bulundururum. Ani misafirler için birebir bence. 

Geçen günlerde yine çayın yanına kısa zamanda bir şeyler yapmam gerekti. Çıkıp yufka alabilecek durumda da değildim. Aklıma dolaptaki milföy geldi. 

Değişik ne yapabilirim diye düşünürken, pinterestte gördüğüm rulo çıtırları hatırladım. Yapması çok kolay ve sonuç nefis. Orjinal tarifte ıspanak ve peynir kullanılmıştı. Ben Muratbey Lor Peyniri, Muratbey Taze Kaşar ve Maydanoz kullandım.

Malzemeler için ölçü vermiycem, kullanacağınız milföy adedine göre istediğiniz kadar artırıp azaltabilirsiniz.

Malzemeler
  • Milföy Hamuru
  • Muratbey Lor Peyniri
  • Muratbey Taze Kaşar
  • 1 Yumurta (Akını peynirli harçla karıştırıp sarısını böreklerin üstüne sürüyoruz)
  • Maydanoz
Hazırlanışı
  • Milföy hamurlarınızı oda sıcaklığında biraz yumuşatın, oklava yardımıyla açarak inceltin. Dikdörtgen bir hamur elde edeceksiniz.
  • Muratbey Lor Peyniri, Muratbey Taze Kaşar, maydanoz ve yumurta akını karıştırarak harç hazırlayın. İsterseniz biraz da tuz ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız harcı, açtığınız milföyün üzerine yayın
  • Daha sonra milföy hamurunuzu dar kısmından rulo şeklinde yuvarlayın. birer parmak kalınlığında keserek minik rulolar elde edin.

  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ruloları dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün. Fırında 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.

10 yorum on "Lorlu Çıtır Rulolar"
  1. Merhaba Özgecim,
    Çok pratik ve çok lezzetli bir tarif ellerine sağlık canım. Bloğunu takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Bayıldımwalla çocukla nasıl bi de bunları yapabiliyorsunuz hayranım senden bir hfta önce doğum yaptım bebik dışında hiçbirşeyle ilgilenemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkat ettiysen doğumdan sonra daha pratik tarifler yayınlamaya başladım, uzun uzun vaktim olmuyor artık. Kız uyurken atıyorum kendimi mutfağa. Her an uyanma stresi oluyor ama alıştım artık :)

      Sil
  3. elıne sağlık cok pratık hende lezzetlı

    YanıtlaSil
  4. Pratik ve lezzetli görünüyor özgecim ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gerçekten de çok pratik ve lezzetli.

      Sil
  5. Merhabalar. Bu tarifi bayram sabahı denedim ve ailecek hepimiz beğendik. Hatta dayanamadım, bu kolay ve hoş lezzeti sizin blogunuza da atıfta bulunarak http://birdunyafikir.blogspot.com/2013/08/kasarli-milfoy-rulo.html adresinde paylaştım.
    Gerçekten kolay bir tarif. Ben bile becerebildiğime göre:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, dediğiniz gibi çok çok kolay bir tarif. Sevgiler...

      Sil