Top Social

Bu Kırmızı P Harfi de Nereden Çıktı

11/13/2013

Blogumda, son zamanlarda fotoğrafların üstüne geldiğinizde kırmızı bir P harfi çıkıyor, dikkatinizi çekmiştir belki, bunun ne olduğunu bilenler bu yazıyı okumanıza gerek yok :) Bilmeyenlere ise okumalarını tavsiye ederim çünkü sizi çok güzel bir site ile tanıştırıcam.

Pinterest, geçtiğimiz sene keşfettiğim bir site, özellikle internetin görsel tarafı ilginizi çekiyorsa seveceğinize eminim. Sitenin adı Pin ve Interest kelimelerinin birleşiminden oluşuyor, Pin iğnelemek, Interest ilgi demek, Pinterest'te ilginizi çeken her şeyi iğneleyebileceğiniz panolar oluşturabiliyorsunuz.

Hani bazen internette dolaşırken bir sitede güzel bir tarif görürsünüz, ilerde bunu yaparım ben dersiniz ama yapmaya karar verdiğinizde çoktan site adresini unutmuş olursunuz. İşte Pinterest'i sevme nedenlerimden biri de buna çözüm buluyor olması.


Eskiden şöyle yapıyordum, beğendiğim bir tarif bulunca kendi kendime site adresini mail atıyordum ve mail arşivinde tarifler diye etiketliyordum. Artık Pinterest'te Food diye bir panom (Board) var, beğendiğim tarifin fotoğrafını Pin It diyerek panoya iğneliyorum. Fotoğrafla birlikte site adresi de kaydediliyor. Böylece bir şey yapmak istediğimde Pinterest'teki panoma göz atıp oradan seçiyorum yapacağım tarifi.

Bu panoları milyon şekilde kullanabilirsiniz, mesela ev dekorasyonu ile ilgili fikirleri bir panoda toplayıp yeri geldikçe kullanabilirsiniz, ya da düğün hazırlıkları yapıyorsunuz, ihtiyaç listenizi burada oluşturup arkadaşlarınıza yollayabilirsiniz. Böylece eksikler tamamlandıkça altına yorum yazarak iki kez alınmasını da engellersiniz.

Ben bir şey pin etmek istemiyorum diyorsanız, sadece başkalarının panolarını takibe alarak onların pin ettiği şeyleri görebilirsiniz. Mesela diyelim ki benim Food panomu takibe aldınız, böylece benim beğenip iğnelediğim yemek tariflerini siz de göreceksiniz. Ya da dekorasyon zevkine güvendiğiniz birini takibe alırsanız onun beğenip pin ettiği her fikri siz de takip edeceksiniz.

Yani kısaca ne yapılır bu Pinterest'te derseniz;

1) Farklı kategorilerde panolar oluşturabilirsiniz

2) Beğendiğiniz her fotoğrafı ilgili panoya iğneleyebilirsiniz


3) Diğer kişilerin panolarını takip ederek onların iğnelediği şeyleri görebilirsiniz


4) Pinterest ana sayfanızda takip ettiğiniz kişilerin yeni Pin ettiği şeyleri anlık olarak izleyebilirsiniz

Ben sıklıkla Pinterest kullandığım için, kendi blogumda da Pinterest kullanıcılarına yardımcı olmak amacıyla fotoğraflarıma Pin It butonu ekledim. Böylece blogumda beğendiğiniz bir tarifi kolaylıkla Pinterest panonuza ekleyebilirsiniz.

Peki Pin It butonu olmayan sitelerde ne yapıcaz derseniz, Google Chrome kullanıcıları şu linkteki uygulamayı indirerek, web çubuğuna Pin It butonu ekliyorlar, böylece internette dolaşırken istediğiniz her fotoğrafı panolarınıza ekleme şansınız oluyor. (Üstteki fotolara dikkatle bakarsanız sağ üst köşede adres çubuğunun yanında Pinterest butonunu göreceksiniz)

Sonuç olarak, mutlaka girip bir inceleyin, anlatmakla ancak bu kadar oluyor, biraz kurcalayınca çok seveceğinize ve vazgeçemeyeceğinize eminim :)

Beni Pinterest'te takip etmek isterseniz şuraya tık tık


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
Post Comment
Yorum Gönder