Top Social

Farklı Bir Sunumla Reçelli Ekmekler

2/13/2014
Aslında bir tarif değil de farklı bir sunum yöntemi önericem bu sefer. Kahvaltı sofralarınızda hoşluk yaratmak için. Gerçi twitterda geçen hafta ufak çaplı bir serzenişte bulunmuştum, "Yeter artık kalpli mesajlardan bıktım" diye. 14.Şubat'ı önemsemeyenler grubundanım ben de, iki kişi arasındaki özel bir şeyi dünya çapında kutlamak bana çok saçma geliyor. Dolayısıyla bu yazıyı da yayınlamasam mı diye çok düşündüm. Ama illa kalpli olmasına gerek yok, siz çiçek ya da başka bir şekil de yapabilirsiniz :)
Bu reçelli ekmekleri aslında geçen sene yapmıştım, arşivi karıştırırken rastladım. Fotoğraflar hoşuma gitti, yayınlayayım bari dedim.

Ben tatlı-tuzlu uyumunu çok severim. Tulumbayı, kemalpaşayı yoğurda bandırıp yerim mesela :) Tatlıyla çok aram olmadığı için bu şekilde içimi baymasını engelliyorum. İşte bu ekmeklerde de Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir ve dağ çileği reçeli kullandım. Muhteşem oldu :)





Hazırlanışı
  • Kullanacağımız ekmeklerin kenarlarını bir bıçak yardımıyla kesip ayırıyoruz.
  • Önce bir dilim ekmeği alıp üzerine Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir sürüyoruz (Krem Peynir/Labne de olur)
  • Daha sonra diğer dilimi alıp bir kurabiye kalıbı yardımıyla üzerinden bir parçayı alıyoruz.
  • Delik olan ekmeği peynir sürdüğümüz ekmeğin üzerine kapatıyoruz.
  • Delik kısma bir kaşık yardımıyla istediğiniz bir reçel veya marmelattan dolduruyoruz. (Kıvamı koyu olursa daha iyi olur)
  • Kalıpla çıkardığımız şekilli ekmek parçalarına ben Muratbey Supremo Krem Peynir sürüp üstlerini de domatesle süsledim.


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
5 yorum on "Farklı Bir Sunumla Reçelli Ekmekler"
  1. off ikisinin biraradaki lezzeti müthiş olmuştur :) kalp de süper bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Valla güzeldi gerçekten peynir-reçel uyumu :)

      Sil
  2. 14 Subatta geçti dur bakalım babalar günü kahvaltısına artık ;) ben mi ben hergün yapar yerim valla ;)

    YanıtlaSil