Top Social

Arbella ile Makarnaya Doyduk

4/30/2014
Geçtiğimiz C.tesi FTP Danışmanlık'tan Fatoş'un davetiyle, Chef's İstanbul Mutfak Atölyesi'nde çok keyifli bir workshop'a katıldım. Makarna workshop'ı dediklerinde amaaan makarna hamuru mu yoğurucaz diye endişelenmiştim ama Arbella Makarna ile farklı tarifler yapacağımızı öğrenince rahatladım :) Hele ki o gün çok sevdiğim arkadaşım Hilal'in bize şeflik yapacağını öğrenince koşa koşa gittim :)

Öncelikle Arbella Makarna hakkında biraz bilgi vereyim, kendileri Mersin'de faaliyet gösteren bir firma ve pazarda çok yeni olmalarına rağmen 100'e yakın ülkeye ihracat yapıyorlarmış. 160 bin ton makarna ve 180 bin ton irmik üretim kapasitesiyle üretim ve ihracat potansiyeli açısından dünyanın en büyük şirketleri arasındaymış. 

Biz workshop'ta Arbella Plus markasıyla üretilen tam buğday makarnası, sebzeli makarna ve glutensiz makarnaları deneyimledik. Sonuçlarından da memnun kaldık.


%100 doğal mısır unundan üretilen glutensiz makarna özellikle Türkiye'de sayısı 700 bini geçen Çölyak hastası için güzel bir seçenek bence. Üstelik çok da lezzetli.

Arbella Plus ürünlerinin sloganı "Arbella'nın artıları var". Peki neymiş bu artılar derseniz;
Tam Buğday Makarnası'nın artısı: Doğallığı => İçeriğindeki buğday taneleri kabuğundan ve özünden ayrılmamış şekilde tüm doğallığı ile sunuluyor. Yüksek orandaki lif içeriği sayesinde çok doyurucu ve sindirimi kolaylaştırıcı bir ürün.
Glutensiz Makarna'nın artısı: Sağlığı => %100 doğal mısır unundan üretilmiş olup, gluten, buğday, yumurta, süt ve soya içermiyor ve yağ oranı da düşük.
Tricolor Makarna'nın artısı: Sebzeleri => Durum buğdayının yüksek protein ve karbonhidrat içeriğine, tamamen doğal yollarla kurutulmuş ıspanak ve domatesin eklenmesiyle doğal bir lezzet elde edilmiş.

Şimdi gelelim gün boyunca neler yaptık neler yedik kısmına. Bol bol fotoğraf eşliğinde anlatmaya başlıyorum;


Vee işte ortaya çıkan birbirinden lezzetli makarnalı tatlar;

MAKARNALI SEBZE ÇORBASI (MİNESTRONE)
Ben şahsen içinde sebzeler yüzen çorbaları pek sevmem ve de yapmam. Bu çorbayı yaparken de bu kadar güzel olacağını ve bayılarak yiyeceğimi hiç tahmin etmemiştim. Arbella Tam Buğday Spagetti Makarna ile yaptık ve gerçekten en sevdiğim tarif oldu. Detaylı şekilde şurada anlattım.

LORLU CEVİZLİ PENNE
Arbella Glutensiz Penne ile yaptığımız lorlu cevizli makarna da nefis oldu. Hem sağlıklı hem de bol vitaminli bir lezzet. Detaylı bir tarif olmadığı için hemen anlatıyorum;
Önce bir tencerede makarnayı haşlayıp suyunu süzüyorsunuz, ama kesinlikle makarnayı yıkamıyorsunuz, bu çok yapılan yanlışlardan biri, makarnayı yıkamakla besin değerini, vitaminini de suyla birlikte yıkamış olursunuz. Yapışmaz bir tencereye tereyağ veya sıvıyağ koyup ısıtıyor ve makarnayla tuzu ekleyip karıştırıyorsunuz. Tabağa aldıktan sonra üstüne iri dövülmüş ceviz ve lor peyniri ile servis ediyorsunuz. (Ben makarnaya lezzet vermesi açısından lor değil de tam yağlı beyaz peyniri tercih ediyorum)
TAVUKLU KAVRULMUŞ MAKARNA
Arbella Tam Buğday Burgu Makarna ile yaptığımız bu tarif de bir harikaydı. Özellikle makarnayı tavuk suyuyla pişirdiğimiz için ekstra lezzetli oldu. Bir de mantı gibi üstüne yoğurt ve yağ dökünce tadından yenmez bir hal aldı. Mantıya sağlıklı bir alternatif olabilir bence. Bu tarifi de ayrıca paylaşıcam.
SEBZELİ (TRICOLOR) MAKARNA SALATASI
Makarna salatasını çok severim, değişik makarnalarla denemiştim ama bu minik sebzeli midye makarnalarla hem çok şık görünüyor hem de gayet vitaminli oluyor. Tarif yazmaya gerek yok aslında,
Arbella Tricolor Makarnayı haşlayıp süzüyorsunuz ve  bir kenarda soğutuyorsunuz, daha sonra istediğiniz malzemeleri ekleyerek salatanızı hazırlayabilirsiniz. Biz üzerine sarımsak, limon, zeytinyağ, hardal, tuz ekleyerek bir sos yaptık ve döktük. Siz farklı soslar da kullanabilirsiniz.

Etkinlik sonunda oturup yaptıklarımızı bir güzel yedik :) Hepsi de birbirinden lezzetliydi. Benim favorilerim sebze çorbası ve tavuklu kavrulmuş makarna oldu. 

Böylesi keyifli bir gün geçirmemize vesile olduğu için Arbella Makarna yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Fatoş ve Hilal'e de bu güzel gün için sevgilerimi sunuyorum.

Ve işte hepimiz birlikte el sallayarak veda ediyoruz :)
6 yorum on "Arbella ile Makarnaya Doyduk"
  1. canım benim seni mutlulukla gönderdiğimize sevindim. beğendiğine ayrıca sevindim ve bol bol öptüm. ellerine sağlık Özgecim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hilalcim, senin de ellerine sağlık :)

      Sil
  2. Harika bir gun gecirmissin canim...Minestrone nefis gorunuyor, tarifini bekliyorum :) Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Julia, minestrone gerçekten çok lezzetliydi. En kısa zamanda paylaşıcam :) Sevgiler...

      Sil
  3. Klavyene yüreğine sağlık canım çok güzel bir yazı olmuş...
    Ayrıca seni tanımış olduğum için de çok mutluyum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkürler canım ben de seni tanidigima cok sevindim. Sevgiler...

      Sil