Top Social

Lavaştan Pizza

4/21/2014

Pazar günleri ailece kahvaltı edebildiğimiz tek gün, dolayısıyla çok özeniyorum ve sürekli değişik bir şeyler yapmak istiyorum. Bu haftasonu Gökçe kuzusunun uyumasını fırsat bilip ne zamandır denemek istediğim lavaş pizzayı yaptım. Çok yerde karşılaştım bu tarifle de nedense aklıma yatmıyordu, sanki üstüne konan malzemeler lavaşla bütünleşmeyecek, üstünden düşecek gibi geliyordu ki alakası bile yok. Muhteşem oldu. 

İtiraf ediyorum, ilk gördüğümde amaann her şeyden bir şey uyduruyorlar, böyle pizza mı olur diye düşünmüştüm ama çook yanılmışım. Kahvaltıda, çay partilerinde gönül rahatlığıyla lavaş pizza yapıp yiyebilirsiniz, misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Lavaş çoğu markette bulunabiliyor artık, ben Uno'nun lavaşını almıştım daha önce. Onları kullandım. İki kat lavaştan yaptım, o iki katın arasına da domates sos ve kaşar rendesi koydum.

Üzerine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz, ben neler koyduğumu aşağıda yazdım;

Malzemeler
  • 2 adet lavaş.
  • 3 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • bir tutam kekik 
  • tuz
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 dilim salam
  • 5-6 dilim sucuk
  • 2 parça Naturena Fessita Parmak Peynir
  • 1 su bardağı Muratbey kaşar peyniri rendesi
  • 1 parça Muratbey dil peyniri

Hazırlanışı
  • Öncelikle sosu hazırlamak için domatesleri rendeleyin, bir sos tenceresine zeytin yağını koyun üzerine domates rendesini ekleyin, bir diş sarımsağı da minik minik doğrayıp sosa ekleyin, tuz ilave ederek kısık ateşte domates koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişmesine yakın biraz kekik ilave edip karıştırın ve altını kapatın.
  • Diğer tarafta biberleri halka halka doğrayın, sucuğu dilimleyin, salamları gelişigüzel parçalara ayırın, Naturena Fessita Parmak Peyniri de yuvarlak dilimleyin.
  • Önce bir tane lavaşı fırın tepsinize koyun üzerine domates sosunun yarısını yavaş yavaş dökerek yayın
  • Sosun üzerine kaşar peyniri rendesinin yarısını serpin ve ikinci lavaşı üstüne kapatın
  • Bu lavaşın üstüne de kalan domates sosunu yayın, üstüne salam, sucuk, biber ve parmak peyniri gelişigüzel yerleştirin
  • Üstüne dil peynirini tel tel ayırarak serpin
  • En üste de kalan kaşar peynirini serpip 180 derece fırında kaşarlar eriyip malzemeler pişene kadar tutun
  • Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak sıcak servis edin



22 yorum on "Lavaştan Pizza"
  1. Ben de evde lavas birikince amam yenir nasılsa diyerek yapmistim ama bekledigimin kat be kat üstü bir lezzet çıktı ortaya, muptelasi olduk :)
    iki kat yapıp arasina kasar sos vs. Koymak kesinlikle lezzeti katliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ben de pek bir beklentim olmadan yaptım. Hatta eşim bununla mı uğraşıyorsun der gibi bakıyordu bana :)) Sonuç gerçekten nefis oluyor.

      Sil
  2. Cok pratik ve inanilmaz lezzetli gorunuyor :) Mutlaka deneyecegim. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yaptıktan sonra da yorumunu bekliyorum :)

      Sil
  3. Lavaş zeminde kuru kalırmış gibi geldi başlığı okuyunca ama fotoğraf beni pek desteklemiyor;)
    Gayet lezzetli görünüyor.
    Evde pizza yapmamın en meşakkatli -yada zaman alana kısmı mı demeliyim- hamur mayalamak sanırım.
    Lavaş bu işe çözüm olmuş gibi görünüyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez böyle bir tarif gördüğümde olmaz gibi gelmişti, lavaş kuru kalır, malzemeyle kaynaşmaz demiştim. Ama yapınca yanıldığımı anladım. Çok çok pratik bir pizza yöntemi bence. Yabancı bloglarda da çok yapılmış, tortilla pizza diye aratınca çıkıyor :) Sevgiler...

      Sil
    2. Tarifi denedim, gayet güzel oldu:)
      Hatta sizin sitenizden de bahsederek tarifi -biraz değişik malzemelerle- ben de paylaştım;)

      Sil
    3. Okudum ve yorum yazdım hemen :) Beğenmenize ve de paylaşmanıza çok sevindim :)

      Sil
  4. Çok güzel görünüyor, fakat bu kadar pratik olması kötü olmuş. Canımız her istediğinde yapmak isteyebiliriz :) Riski alıp en kısa zamanda deneyeceğim :)
    Sevgiler
    Mutlu haftalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa aynen öyle, iki dakikada hazırlanıyor, çok riskli gerçekten :) Ama arada bir denemekten zarar gelmez. Sevgiler...

      Sil
  5. ön yargılı olmamak gerekirmiş :))) Nefis olmuş canım. bizimde favorimizdir lavaş pizza hem lezzetli hem pratik :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hilalim ön yargı kötü bişey, hele ki mevzu yemekse, mutlaka denemek, tatmak lazım :) Şimdi sırada lavaştan lahmacun var :))

      Sil
  6. Ayy süper görünüyor ve ben bunu yapıcam :) biraz da anılarımı anlatayım: ben bu pizzayı yapamadım hiç. nedense maya işine giremiyorum hiç, etliekmek fırınından hamur al yap çok güzel oluyor dediler, yaptım, üstüne ne emek harcadım, hamur oldu taş! sonra eşim bi ara yufkayla denedi, olmadı tabi. bakalım lavaşla nası olcak? hazırlanışı da çok okumadım da, okurum yaparken, instagramda görüp yapayım demiştim, sana güveniyorum :) ayy bi kere portakal ağacından bi börek yaptım da ne nefret etmiştim kadından tam tarif vermemiş diyee..evet burda bitiriyorum, saygılar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defnecim o maya işine ben de biraz uzağım açıkçası, ama bak bir önceki postta verdiğim yoğrulmayan ekmeği de dene bence, ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksın. Ekmek hamurundan pek yapmıyorum ben de çok sert olabiliyor dediğin gibi. Ama lavaş gerçekten başarılı. Oku tarifi zaten çok kolay yaparsın hemen :) Sevgiler...

      Sil
  7. Ben tesadüfen gördüm ilk başta çok saçma geldi sonra araştırmaya koyuldum ve bu siteyle karşilasrim kesinlikle en kisa zamanda yapacagim . Tarif icin tesekkurler ☺

    YanıtlaSil
  8. Ben de denemek istedim. Guzel oldu fakat alttaki lavas ile ustteki lavas birbirine yapismadi. Yerken ayriliyorlardi birbirlerinden. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iki lavasin arasina domates sosu ve kasar rendesi koydugumuz icin birbirine yapismasi lazim. Ben hic ayrilma durumuyla karsilasmadim acikcasi. Bilemiyorum neden öyle oldu. Isterseniz tek kat da yapabilirsiniz.

      Sil
  9. Denedim ve yedik, cok basarili oldu. İkinci kezde yaptim, afiyetle yedik

    YanıtlaSil